Tilbakeblikk fra august 2018. Jentedag i Fenstad FK

 

 

 

Denne artikkelen er sponset av

Tilbakeblikk fra 2018. Nes IK U9

U9 laget.

Tindra Celine Grinden, Daniela Myrvang Freltofte, Niklas Sundby Botilsrud, Martin Odinset Nilsen, Noah Emil Sundby Aure, Martin Ohrstrand, Iver Korsvoll Evensen, Storm Hansen Lindstad, Theodor Evensen,Ole Kristian Thesen, Sander Mathias Skogsrud, Jonas Fyen Holm, Sander Johansen Kristoffersen, Dennis Sundby, Iselin Kurland og Enea Isabell Øien

Trenere: Johan Fredrik Thesen; Espen Hørgtun Nilsen;

Håkon Rolstad Nilsen (Hvam) ser tilbake på 2020 og frem mot 2021-sesongen

Vi har tatt en prat med det fleste A-lagene i Nes for å høre hvordan 2020-sesongen har vært og hvor de ligger an i løypa før 2021-sesongen. Først ut er Hvam og Håkon Rolstad Nilsen.

Har ikke mistet noen spillere

Hva har vært det verste med 2020-sesongen?

  • At det ikke ble seriespill. Med to opprykk på rappen hadde det vært morsomt å få utnytte driven som var i gruppa før covid-19 brøt ut. Dog har jeg stor tro på at spillergruppa er klar for samme utfordring i 2021, både i 6.div og i 9.div.

Når det gjelder hva som er den største utfordringen så er Rolstad Nilsen klar på at sesongen blir fryktelig lang når man ikke har noe å trene for, annet en sesong som virker svært fjernt. Han forteller videre at det har vært en utfordring å følge med på alle forskjellige retningslinjer og restriksjoner som til tider kan være svært utydige

Hvordan har dere motivert spillere til å trene?

  • Det som har motivert spillergruppa er den sosiale biten. Å møtes en til to ganger i uka sammen med kompiser har vært viktig for mange i et ellers ganske usosialt år.

Har dere fått trent og hvor mye har dere trent i årets sesong?

  • Det har variert mellom en og to treninger i uka. Antallet på trening har variert, men jeg er veldig happy med at vi har klart å holde koken. Jeg har hørt om flere lag hvor årene bare har blitt dratt opp i båten.

Til tross for en vanskelig sesong så er det kun Espen Walle som pga en akilles skade er usikker på 2021-sesongen

Oppgrader anlegget og bygger med det lagkultur

Hvilke konsekvenser får årets sesong for fremtiden til klubben?

  • Hvam IL styres av svært driftige folk, så jeg er ikke bekymret for fremtiden. Vi har nettopp hatt ekstraordinært årsmøte hvor vi økte lånerammen til oppussing av idrettsparken med nytt kunstgress, idrettsbygg med garderober og oppholdsrom samt et lagerbygg, så det går vel ganske bra.

Hvordan tror du 2021 blir med tanke på a-laget?

  • Jeg har stor tro på at a-laget kan ta ytterligere steg i 2021. Usikker på hvordan lagene i divisjonen har hatt det i år, men jeg er trygg på at vi selv skal levere flere gode prestasjoner neste år. Så får vi se hva det holder til 🙂

 Største idrettslaget i Nes

Hvordan ser du på fremtiden til klubben?

  • Utelukkende positivt. Hvam IL vokser dag for dag, og vi er det desidert største idrettslaget i bygda nå, så jeg ser lyst på fremtiden!

Har året hatt noen økonomiske konsekvenser for klubben og a-laget?

  • Ikke for a-laget. Her drives hele gruppa på dugnad, til og med trenerteamet, så utgiftene er minimale uavhengig sesong for a-laget. Klubben har hatt noe mindre resultat i 2020, men heldigvis har Hvam fått kompensasjon for flere avlyste arrangementer og diverse i løpet av året.

Hvis du skulle gitt myndighetene noen råd i forhold til breddeidretten. Hva ville det vært?

  • Det blir å åpne opp etter jul for breddeidretten. Fotballen har vist i 2020 at de klarer å håndtere smittevern på alvor, så jeg håper og tror at det åpnes på nyåret.

Denne artikkelen er sponset av

 

Tilbakeblikk fra 1984. Haga Gutter 16 år

Haga Gutter fra 1984

 

Artikkel hentet fra Raumnes 1984

Tilbakeblikk fra ca 1980. FUVO Lillegutter

Bak fra venstre: Tor Arne Evensen, Halvor Scharning, Frank Horn, Knut Erik Thorstensen, Eivind Myrbråten, Kjell Engeflaen og Ronny Fredriksen, Foran fra venstre: Geir Frigård, Steinar Davidsen,Lars Helge Hoel, Even Brenna, Morten Heiberg og Alf Olav Sundby

 

Denne artikklen er sponset av

Tilbakeblikk fra 2012: Ungdoms-OL gull til Andreas Molden

Foto: Liao Yujie

For nesten nøyaktig 9 år siden, mer bestemt 19.januar 2012, gikk Skogbygdingen Andreas Molden til topps i sprinten i ungdoms-OL i Innsbruck.

 

 Feiret OL-gullet med Cola

Andreas Molden fra Nes Ski var suveren i prologen som han vant med 1 ½ sekund ned til nr to. I kvartfinalen ble det seier, det samme i semifinalen, og da det hele skulle avgjøres i finaleløpet var han ustoppelig der også.

– Dette var en sprintløype som passet meg veldig bra, og det var i den siste bakken jeg avgjorde det i hvert heat og i finalen, legger han til.

– Det er helt rått og føles ubeskrivelig. Men jeg har hadde en god følelse i hele dag, sa Andreas Molden.

– Jeg følte jeg ble bedre og bedre for hvert heat. Jeg så meg bakover allerede på vei opp den siste bakken før oppløpet og vurdere å starte jublingen. Men jeg ventet til jeg nærmet meg målstreken for å være helt sikker, sier nesbuen.

Da den da 18-årige OL-vinneren ble spurt hvordan han skulle feire seieren var han mer usikker.

– Jeg vet ikke, har aldri vunnet OL før.

– Ikke drikker jeg alkohol, så da får det vel bli en cola. Ja, jeg tror jeg feirer med cola.

 

La opp to år senere

Etter seieren i ungdoms-OL og junior NM, snakket mange om en ny Petter Northug. Alle trodde dette var starten på en strålende skikarriere, men allerede to år senere, i en alder av 20 år, måtte ha legge pga store ryggproblemer, som startet like i etterkant av OL-gullet.

Ungdoms-OL
Innsbruck, Østerrike – 19. januar 2012

Menn – Sprint finale fri teknikk
1. Andreas Molden, Norge 1:44.1
2. Marius Cebulla, Tyskland +0.6
3. Alexander Selyaninov, Russland +0.9
4. Marcus Ruus, Sverige +2.0
5. Patrick Caldwell, USA +2.9
6. Kentaro Ishikawa, Japan +5.7

Født 7. januar 1994

  • Meritter: Vant Ungdommens Holmenkollrenn fire ganger.
  • Vant sprint i Hovedlandsrennet i 2009.
  • Junior-NM-gull sprint 2011.
  • Ungdoms-OL – Gull sprint 2012

Denne artikkelen er sponset av

 

 

Tiril Udnes Weng med en strålende 7.plass på 10 km fri

Fredag stod den første av helgens tre verdenscuprenn for damer i Falun på tapeten. 10 km fri intervallstart ble mer spennende enn noen kunne forutse.
Therese Johaug fikk større kamp om seieren enn vanlig, ledet løpet noen hundre meter fra mål, men rakk akkurat ikke frem til å slå Jessie Diggins fra USA, som vant løpet, 2,1 sekund foran Johaug. Svenske Ebba Andersson tok tredjeplassen, 14,6 sekunder bak dagens vinner.

Ragnild Haga, Heidi Weng, Helene Marie Fosseholm og Tiril Udnes Weng fulgte på plassene bak Anderersson. Lotta Udnes Weng endte på 11.plass, men kan bli disket for å ha gått feil.

NRK resonerte seg frem til at de fem første mest trolig går denne distansen i VM

 

Hele resultatlisten finner du her

 

Denne artikkelen er sponset av

Lompemo´n gutten Andre Thomsen tar ett år til i FUVO-drakta

30 år gamle André Thomsen er født og oppvokst på Opakermoen, men har også vært ute i den store verden og prøvd seg på juniorlaget til Kongsvinger og han rakk også en liten tur innom hovedstadlaget Grei i 2017, før han vendte til FUVO senere samme sesong.

Debuterte allerede som 16-åring i august 2007 i hjemmemøte mot serietoer Høland (seier 4-2). Står med 186 A-kamper, men hadde det ikke vært for at han i flere år slet med skader, så hadde nok han nok passert 250 kamper. Etter fire sesonger med mye skader, spilte han i 2018 og 2019 nesten alle kampene og var mer rutinert og bedre enn noen gang før. Tar i 2021 fatt på sin trettende sesong på A-laget.

 

Her to straffer fra FUVO – Aurskog-Høland i 2019. En kamp FUVO vant 2-1 og hvor Thomsen ble en slags matchvinner

Martin Vestreng misser her straffespark etter 10 minutter. Assistentdommer mener imidlertid at FUVO-keeper Andre Thomsen går for tidlig og vinker for nytt straffespark. Tvilsomt

Fredrik Sether får her muligheten til å sende Aurskog-Høland opp i 1-2 ledelse fra straffemerket etter 67 minutter, men Thomsen redder

Her et bilde fra debutsesongen 2007

 

Denne artikklen er sponset av

 

Nybergsund har utsatt oppkjøringen til midten av februar

Nybergsund Trysil logo

Uavhengig av coronasituasjonen i Norge  pdd så har Nybergsund valgt å utsette oppkjøringen til februar

Vi kunne lese følgende i Østlendingen allerede 7.januar

Sport- og markedssjef i Nybergsund IL Trysil, Ola Brenden, gjør store endringer før årets fotballsesong. Ikke bare blir det kortere oppkjøring, men det jobbes også aktivt for å hente flere skandinaver til klubben.

– Vi kommer til å kjøre helt nytt og velger å korte ned oppkjøringen med flere uker. Slik det ser ut nå, blir det åtte ukers oppkjøring, som skal starte i midten av februar, sier Ola Brenden til Østlendingen.

– Det er nesten fire uker mindre enn normalt … Hva ligger bak den avgjørelsen? Økonomi, korona-situasjonen eller andre ting?

– Dette er helt uavhengig av korona-situasjonen og ble bestemt lenge før jul. Jeg mener at oppkjøringen er altfor lang og har lyst til å gjøre noe nytt. Vi kutter nå ut en periode der det trenes mest inne, og kommer til å bruke mesteparten av tiden vår ute på egen bane. Den skal stå klar 1. mars, og fra da skal vi trene der og dyrke de fantastiske fasilitetene vi faktisk har. Jeg er veldig tilhenger av å være ute og å drive med fotballspesifikk trening, sier Brenden, som mener omleggingen av oppkjøringen er noe av det mest spennende som skjer i Sundet om dagen.

– Vi ønsker primært å trene mens det er dagslys, og ideelt skal vi aldri trene senere enn halv fem, sier Sundet-sjefen.

– Blir det ikke da vanskelig å ha spillere som eventuelt må jobbe med siden av fotballen?

– Det er en kabal som skal gå opp. Noen ønsker å jobbe, mens andre vil konsentrere seg om fotball. Vi mener at det er mulig å klare seg på lønningene våre uten å jobbe. Det er også derfor mange sier ja til å spille her, sier Brenden, som anslår at budsjettet for spillerstallen vil være bortimot likt det som var planlagt for fjoråret.

– Vi ser ut til å lande på rundt 1,5 millioner kroner, trener ikke medregnet, bekrefter han.