Måned: mars 2019

Hvam IL hedret og utnevnte Jonny Eriksen og Bjørn Magne Solhaug til Æresmedlemmer

 

Hvam IL hedret og utnevnte Jonny Eriksen og Bjørn Magne Solhaug til Æresmedlemmer under gårsdagens årsmøte.

Begge har bekledd de fleste verv i Hvam IL og vært med å utvikle Hvam IL fra livet på Udnes og frem til der vi står i dag med Nes Arena og omlag 1500 medlemmer.

Jonny har i en årrekke vært fotballtrener både i Hvam IL barnefotball og i Team Nes. Samtidig har han sittet i Nes Arena styre, representant i Team Nes styre. Jonny har vært den lengst sittende styreleder i Hvam IL. Han fortsetter som styremedlem i hovedstyret i Hvam IL.

Bjørn Magne startet sin styrekarriere i Hvam IL i 1991. Han har vært barneidrettstrener, fotballtrener og lagleder i Hvam IL fotball og Team Nes gjennom mange år. Han har frem til nylig sittet som leder i Nes Arena AS og sørget for at driften av storstua har kommet godt i gang.

Takk for formidabel innsats i alle disse årene💛🖤

 

Hentet fra Hvam sin facebookside

Ola Spigseth avsluttet årets NC med en meget imponerende 3.plass

Ola Spigseht fra Nes Ski gikk et strålende 15 km løp i Norges Cup avslutningen på Lygna søndag. Han endte til slutt på 3.plass i klassen M17, snaue åtte sekunder bak vinneren. Vi gratulerer unggutten med et knalløp og ikke minst en strålende plassering.

 

Med tiden 39:27,1 var Ola Spigseth fra Nes Ski 7,8 sekunder bak Nikolai Eide Holmboe fra Bærums Værk, som vant løpet, og kun 2,3 sekunder bak Simen Lilleås Engevik fra Stord IL på andre plass. Bak 17-åringen var det like jevnt. Ned til sjette plassen skilte det sju fattige tiendeler.

 

Bygdas andre representant, Sunnivar Reite Martinsen, gikk også et godt løp og endte til slutt på 43.plass på hennes 10km i klassen K17

 

(Foto hentet fra Nes Ski sin facebookside)

 

Simen Holter vender tilbake til Hvam

Etter å ha kjempet om opprykk til 7.divisjon i flere år, lykkes Hvam endelig å rykke opp fra 8.divisjon i 2018. Laget har før årets sesong hentet Ludvig Wang fra Team Nes. Denne uken ble det også klart at Simen Holter vender tilbake til klubben etter å ha spilt i R&Å i 2018. Holter var en av bærebjelkene i 2016 og 2017 da han spilte i den gule og svarte Hvam drakta.

 

Hvam starter årets sesong førstkommende onsdag 3.april, hjemme mot Sand, som i fjor kom på 6.plass i 7.divisjon.

Hvam møter følgende lag i årets 7.divisjon: Bjerke 2, Dalen, EIF2, Flisbyen 2, LSK3, Lørenskog 3,Sand, Sørumsand 2 og Åkrene.

Sluttreferat: Dramatikk da FUVO snudde 0-1 til 2-1 med en mann mindre

 

Allerede i den 2. serierunden møttes to av seriefavorittene til kamp på Funnefoss kunstgress. FUVO kom til møte med tap for Fet, mens EIF vant oppskriftsmessig i sin seriepremiere mot Blaker.Og dramatikk ble det til den store guldmedalje. Vi snakker rødt kort til FUVO og en omdiskutert scoring til hjemmelaget helt på tampen.

Thomsen holdt FUVO inne i matchen

Det var et aggressivt bortelag som tok tak i kampen fra start. FUVO fortsatte litt i samme duren som Fet, med dårlig tempo og for mange feilpasninger sentralt. EIF utnyttet dette med å sette i gang kjappe kontringer, som endte i flere store sjanser. Allerede etter tre minutter så de fleste ballen i nota, men en fantastisk enhåndsredning av Andre Thomsen forhindret ledelse til gjestene. Like etterpå kontret FUVO, men Brenna mistet ballen i det som kunne blitt en stor sjanse til laget fra Opaker.

Ti minutter ut i kampen var det duket for kampens første scoring. Et innlegg fra høyre fant veien til EIFs goalgetter, Fredrik Kristiansen, som headet bortelaget i ledelsen. Like etterpå var Jonatan Teigland frempå med et småfarlig skudd. Hjemmelaget fikk lite til i starten, og etter et kvarter måtte i tillegg Ørjan Hopen kaste inn håndkleet. Inn kom en halvskadet Stian Westerheim.

EIF gikk i garderoben med ledelse 0-1

Etter hvert kom FUVO mer inn i matchen. EIF la seg lavere og vertene kom til en del innlegg og noen farligheter som fort kunne endt i scoring. men det stod fremdeles 0-1 da dommeren blåste av til pause. EIF var aggressive og gode de første 20 minuttene, men de klarte ikke holde trøkket oppe resten av omgangen. FUVO hadde ballen mest i siste halvdel av omgangen, dog uten å imponere.

FUVO med enn mann mindre i over en halvtime

Åtte minutter ut i andre omgangen gikk Stian Westerheim inn i en takling som endte i rødt kort. Da så det ikke lyst ut for Martin Wiker sitt mannskap. Laget lå allerede under med 0-1, og skulle spille over en halvtime med en mann mindre. Oddsen for tap var lav.

Men så skjer det som ofte skjer når et lag får en utvist, de andre hever seg og forskjellen mellom lagene blir ikke stå stor som man skulle tro. FUVO-spillerne løp mer og trøkket mer til i duellene. Etter en snau times spill slo Andreas Castilla en corner som Mergim Shurdiqi headet via stanga og inn i mål.

Gjestene fra Råholt var farlige på innlegg og dødballer. Like etter utligningen måtte Andre Thomsen nok en gang frem med en knallredning nede ved stolperoten. I tillegg stod bortelaget to-tre ganger på blank og bare hadde å nikke ballen mellom stengene, men headingene gikk over. EIF var naturlig nok ivrigst på å ta hjem seieren, men etter 85 minutter ble det for alvor dramatikk på Funnefoss kunstgress.

Dramatikk i forkant av 2-1 scoringen til Kim Brenna

Ballen traff assistentdommeren som løp langs linja, et godt stykke innpå FUVO sin banehalvdel. Alle spillerne på EIF stoppet opp og mente ballen var over linja, men verken assistentdommeren eller hoveddommer gjorde tegn på at den var over. Chris Lundhaug var kjapp i oppfattelsen og sendte kula i retning Kim Brenna, som dro av sin oppasser og satte ballen i mål. 2-1 til FUVO.

Da ble det full kaos utpå matta. EIF protesterte på avgjørelsen, men både hoveddommer og assistentdommer var sikre på at ballen aldri var over linja og var sånn sett i spill hele tiden. Dermed godkjente de målet til FUVO.

Fra undertegnede sin plassering var det umulig å se om ballen var over linja, det er derfor vanskelig til å ta stilling til avgjørelsen, men et godt råd er å fortsette å spille til dommeren blåser i fløyta.

Rett etter kampen flokket frustrerte EIF-spillere rundt dommeren, uten at det hjalp noe på utfallet. Eneste resultatet var gult kort til Eiven H. Solberg.

Det er ingen tvil om at det er EIF som har mest grunn til å være misfornøyd med resultatet. De ledet 0-1 og hadde i tillegg en man mer i over en halvtime. På den andre siden var det nettopp utvisningen som tente FUVO-spillerne. De jobbet knallhardt for hverandre og stod på til «the bitter end» Og sånn ble det tre poeng av i denne kampen. Fortjent eller ikke fortjent har ikke noe å si.

Regelen er klar

Hoveddommer, Haakon Arve Pedersen Bue fra Raumnes & Årnes, hadde følgende å si til RB om hendelsen som avgjorde kampen

– I regelen står det at dommerne er en del av spillet, på lik linje med cornerflagg og de andre spillerne. Vår assistentdommer ble truffet av ballen, samtidig som han løp på linja. Han var altså på linja, da han ble truffet. Regelen sier da at spillet skal fortsette.

 

Til tross for at EIF-trener Roy Arne Berg var uenig i forspillet til kampens siste mål, skal han ga kred for at han etter kampen gikk inn i dommergarderoben for å fortelle de at han synes det røde kortet på Westerheim var i det strengeste laget. Sånt står det respekt av.

 

Tabellen kan ses her: https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/tabell/?fiksId=164197

 

0-1 10 min (Fredrik Kristiansen)

1-1 59 min (Mergim Shurdiqi)

2-1 85 min (Kim Brenna)

 

Gult kort til FUVOs Mergim Shurdiqi og rødt til Stian Westerheim

 

Neste kamp for FUVO er førstkommende torsdag da de spiller 2.kvalifiseringskamp borte mot Skjetten.

 

FUVO startet med følgende lag: Andre Thomsen, Fredrik Nilsen, Chris Lundhaug, Julian Paulsen, Ole Kristian Myhre, Andreas Castilla, Simen Nordnes, Oliver Nøvik, Mergim Shurdiqi, Ørjan Hopen og Kim Brenna.

Benyttede innbyttere: Stian Westerheim og Per Anders Vågan

 

 

Denne artikkelen er sponset av

 

Filmsnutt. Intvervju med FUVO-keeper Andre Thomsen

 

 

Denne artikkelen er sponset av

Sjansesløseri da R&Å tapte hjemme for Sørumsand

R&Å-kaptein Simon Petersen og resten av R&Å-gutta gikk på et forsmedelig hjemmetap mot Sørumsand.

 

Til tross for at både R&Å og Sørumsand er spådd en tilværelse et stykke ned på tabellen i årets 4.divisjon, så fikk begge lagene en meget god start på årets sesong. Patrick Elvethun Hansen, Fredrik Autio og Petter Hanekamhaug sørget for tre scoringer til R&Å i 1-3 seieren over Lørenskog2 på bortebane i seriepremieren, mens Sørumsand sendte Strømmen 2 hjem med to mot null i kofferten.

Med seieren over Lørenskog2 og FUVOs tap mot Fet, så er R&Å for første gang på siden 1991 foran storebror på tabellen. Noe de fremdeles er.

 

I lørdagens møte med Sørumsand var de blåkledde favoritter, men det var lite som fungerte for hjemmelaget i starten av kampen. Den tidligere FUVO-spilleren Sander Tjærnås sendte bortelaget i ledelsen etter halvspilt omgang, og før halvtimen var passert så hadde Benjamin Furberg doblet ledelsen. På tampen av omgangen kom vertene mer med, og både Marius Solhaug og Marius Preber kom til et par feite sjanser som fort kunne endt med scoring.

I andre omgang var hjemmelaget det klart førende laget, kom til mange store målsjanser, men bakerst hadde Sørumsand en meget opplagt keeper i Kristian Bekkevold Lillebo, som tok alt som kom i hans vei. Mads Elevthun Hansen satte inn det han trodde var reduseringen, men assistentdommeren var opp med flagget. Simon Petersen fikk en siste sjanse for hjemmelaget, men det ville seg ikke og R&Å gikk på sesongens første tap.

 

Neste kamp for R&Å er mandag 8.april, borte mot Fet

Tabellen kan ses her

 

0-1 22 min (Sander Tjærnås)

0-2 29 min (Benjamin Furberg)

 

R&Å stilte med følgende lag: Tobias Holt, Simon Petersen, Ole Elias Jacobsen, Mattis Haug, Patrick Elvethun Hansen, Fredik Autio, Marius Solhaug, Petter Hanekamhaug, Mads Elvethun Hansen, Jesper Aaserud og Marius Preber.

Benyttede innbyttere:Lasse Holum Hansen, Magnus Midling Larsen, Magnus Granmo Finset, Ola Kjos Sollie og Martinus Slette Granum

 

 

Slutt. FUVO – EIF 2-1

I fjor gikk FUVO ubeseiret gjennom de 11 første kampene, før de 11.juni gikk på sesongens først tap, borte mot Eidsvold Turn 2. Da hadde EIF allerede gått på sju tap, og kun vunnet en (R&Å). Nå skal det også sies at EIF var strålende på høsten og klatret helt opp på 7.plass.

Med tap i serieåpningen mot Fet har FUVO satt et ekstra press på seg selv. Ikke at serien er avgjort med tap mot EIF, men det gjør det betraktelig vanskeligere og ikke minst mer stressende.

Gjestene fra EIF gikk til pause med ledelse 0-1 etter scoring av Fredrik Kristiansen etter 10 min

Lysere ble det ikke for FUVO da innbytter Stian Westerheim ble sendt i dusjen etter 53 min spill.

Martin Wiker sine gutter tok imidlertid opp hansken, klinket til i duellene og etter en times spill utlignet Mergim Shurdiqi til 1-1 etter en corner.

Spillet bølget frem og tilbake på slutten, og mange trodde nok bortelaget ville klare å trøkket inn et mål. I stedet fikk Kim Brenna muligheten han hadde ventet på etter 85 min. En bakromspasning fra Simen Nordnes fant veien til Brenna, som sendte FUVO til himmels da han fastsatte sluttresultatet til 2-1 til FUVO.

 

FUVO startet med følgende lag: Andre Thomsen, Fredrik Nilsen, Chris Lundhaug, Julian Paulsen, Ole Kristian Myhre, Andreas Castilla, Simen Nordnes, Oliver Nøvik, Mergim Shurdiqi, Ørjan Hopen og Kim Brenna.

Benyttede innbyttere: Stian Westerheim og Per Anders Vågan

 

Denne artikkelen er sponset av

 

Pause FUVO – EIF 0-1

Lørdag møtes to lag som begge forventes å ligge i toppen av årets 4.divisjon. FUVO og EIF er også de to lagene som tok mest poeng høsten 2018. FUVO skal og bør være favoritter, men EIF har forsterket laget og det var forventet et tett og jevnt oppgjør.

EIF har allerede tre poeng forsprang på FUVO etter at de slo Blaker 3-1 på hjemmebane, mens FUVO gikk på et forsmedelig 4-2 tap borte mot Fet.

EIF leder 0-1 på Funnefoss kunstgress etter scoring av Fredrik Kristiansen etter 20 minutter. Et innlegg fra høyre ble headet i nettmaskene av Kristiansen.

Gjestene startet best, men FUVO tok etter hvert over banespillet.Hjemmelaget har fremdeles å gjøre med tempo på ball og duellspillet. EIF ligger godt i ramma og har forholdsvis god kontroll.

FUVO startet med følgende lag: Andre Thomsen, Fredrik Nilsen, Chris Lundhaug, Julian Paulsen, Ole Kristian Myhre, Andreas Castilla, Simen Nordnes, Oliver Nøvik, Mergim Shurdiqi, Ørjan Hopen og Kim Brenna.

Benken: Per Anders Vågan, Mathias Vikane, Markus Sæter, Even Myren Nybø, Stian Westerheim

 

Mattis Sjøli med imponerende 55.plass på 10 km fristil i NM

(Foto hentet fra Halmsås & Omegn sin facebookside)

 

Mattis Sjøli fra Halmsås & Omegn gikk fredag inn til en imponerende 55.plass på 10km fristil under NM på Lygna Skisenter i Oppland. Løpet ble vunnet av Martin Johnsrud Sundby. Han var 2 minutter og 16 sekunder foran 24-åringen fra Nes. Godt over 450 løpere deltok i rennet.

I dameklassen måtte dessverre søstrene Tiril og Lotta Udnes Weng melde forfall pga sykdom. Amalie Haakonsen Ous var dermed Nes Ski sin eneste representant på 5 km fristil. Hun gikk inn til en 79. plass, 2 minutter og 13 sekunder bak vinneren, Therese Johaug.

Lørdag  er det dags for 50 km klassisk for menn og 30 km klassisk for kvinner.

Haga hedret Odd Arne Valberg, Lisbeth Ronesen og Svein Qvigstad

Odd Arne Valberg, Lisbeth Ronesen og Svein Qvigstad ble alle hedret på Hagas årsmøte tidligere denne uken
Hederstegn tildeles Odd Arne Valberg.

Tildeles for mer enn 12 år medvirkende i fotballgruppa. Det hele startet vel 2007/2008 og vedkommende har innehatt roller i alle alderstrinn i barnefotballen fra G7 til G12. Kontaktperson, lagleder og trener. Litt om hverandre på alle lagene til de 3 barna i familien. Du har sittet i fotballgruppa og hovedstyret ved flere anledninger. Du har revidert dagens sportsplan for fotballgruppa i Haga IF. Og ikke minst bidratt i Team Nes samarbeidet, nå sist i Sportslig utvalg men også som trener, lagleder og kontaktperson for de ulike lagene fra 13 til 19år. I det siste har du også deltatt i hallkomiteen som rådgiver.

 

Hederstegn tildeles Lisbeth Ronesen.

Har bidratt som lagleder for deres 2 gutter i ca. 10 år. Begge lag hadde mange barn og det ble mye som skulle organiseres i disse gruppene. Dette tok du på strak arm med din arbeidskapasitet og formidlingsevne på ut og innpust! Vi har hatt en del arrangementer på Haga i disse 10 årene og du har vært ansvarlig for layout til kampprogram innhenting av annonser og til slutt trykking. Med stor ro har du endret kampoppsett ned til 20 min. før avspark!

 

Hederstegn tildeles Svein Qvigstad

Tildeles for ca. 10 år i fotballgruppa (så langt tilbake som registrert rolle). Du var leder av fotballen i 2010, og har siden bidratt i flere alderstrinn i barnefotballen for Haga IF. Som leder i fotballgruppa var du også veldig engasjert en del av starten i Team Nes, og var med og gikk opp løypa for dette samarbeidet. Du har innehatt flere lagsroller i Team Nes lagene og vært en meget god støttespiller på de siste års juniorlag. Hatt stor betydning for ungdommen på Auli, og vært ”limet” slik at disse har fortsatt med aktiviteten. Du har også bidratt på anlegget og deltatt i gressklipping av hovedbanen de siste årene.

 

 

Hentet fra Haga sin hjemmeside