Tilbakeblikk fra år 2000. Hagas smågutter vant Blaker Cup

Hagas smågutter 14 år gikk helt til topps og vant sin klasse i Blaker Cup  år 2000.

Haga-guttene kvalifiserte seg til finalen gjennom seks innledende kamper. I en spennende finale trakk Haga det lengste strået med 3-1 seier over finalemotstander Blaker.

Haga-guttene har deltatt i Blaker Cup flere ganger før, men dette var første gangen laget gikk helt til topps. Dette var så absolutt stort for spillerne og lagledelsen. Det er ikke hver dag en så stor pokal sa trener Svein Mathisen

Tilbakeblikk fra 2009. Bildeserie/portrettserie fra FUVO Gutter født 2002

 

Bak fra venstre. Julian Hoo, Simen Skaarer, Mathias Unes, Magnus Westerhagen Ilseng, Torjus Murud Heiberg og Bent Bråthen

 

 

 

 

 

 

 

 

Denne bildeserien er sponset av

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denne unggutten debuerte for FUVO for nøyaktig 30 år siden

Denne unggutten startet sin fotballkarriere i FUVO, men huskes kanskje best for sine fem sesonger i Lyn på 1990-tallet. Fikk sin debut på A-laget  for a-laget til FUVO for nøyaktig 30 år og en dag siden, den 28.april 1990, borte mot Søndre Høland. En kamp FUVO tapte 4-0. Sitt første av fem mål i debutsesongen kom i sesongens første hjemmekamp som endte med 2-1 seier over Nittedal,

Magnus Aasbrenn

Født: 10/11-1973

Plass på banen: Back, midtbane

Klubber etter FUVO: LSK, Lyn og tilbake til FUVO.

Beskrivelse som spiller: God løpskapasitet og en ok innleggsfot. Ga alltid 100%.

Historikk før han forlot FUVO: Utpreget seg tidlig som en talentfull midtbanespiller som scoret bra med mål. Ble Toppscorer for B-laget som 15 åring i 1989 og juniorlaget i 1990. Fikk med seg 19 kamper og scoret 5 mål på sin ene sesong på A-laget i 1990. Deretter gikk turen videre til juniorspill for LSK.

karrieren: I LSK ble det stort sett spill for rekruttlaget i 2.divisjon, det nærmeste han var spill på øverste nivå, var to treningskamper i 1994-sesongen. Valgte derfor å gå til 1.divisjonsklubben Lyn i 1995. Der spilte han seg raskt til en fast plass på backen, og i 1996 var han med å spille klubben opp i Tippeligaen. Det ble dessverre med kun en sesong oppe blant de beste, og i 1998 endte klubben helt nede på 9.plass i 1.divisjon. 1999 ble den femte og siste sesongen for Magnus i Lyn. Den ble preget av liten tillit, derfor var heller ikke veien tilbake til moderklubben det vanskeligste valget.

Magnus debuterte for Lyn i bortemøte med Jevnaker 2.mai 1995, i en kamp Lyn for øvrig vant 3-2. Han scoret ett mål for klubben, ett nydelig frisparkmål mot Mjøndalen i september 1996. Totalt endte han på 85 obligatoriske kamper for klubben. Han var i mange år etter at han forlot klubben en av Bastionens store favoritter. Fikk kallenavnet ”sokken” ,og fikk også sin egen supporter sang, som går som følger:

En sokk i Norge.

Det er bare en sokk i Norge.

En sokk i Noooooorge

Det er bare en sokk i Norge

Sokken var, og er fortsatt, en av Bastionens store favoritter. Høyreback som huskes for et nydelig frisparkmål i Mjøndalen i 1996.

Vendte tilbake til FUVO i 2000, og var cm å rykke opp i sin første sesong etter tilbakekomsten. I den andre gikk det imidlertid bedre. Den endte med opprykk til 3.divisjon. Dessverre fant ikke han ikke tid til å prioritere fotball i en alder av 27 år, og valgte derfor å legge opp etter 2001-sesongen. Dermed endte han sin FUVO karriere med 53 kamper og totalt 14 mål. Noe som er en veldig god statistikk for en back/midtbanespiller.

Her avbildet i Lyn drakt

 

Denne artikkelen er sponset av

Nesfotballen søker sportsbilder fra de siste 50 årene

I disse koronatider er det ikke mye sport å skrive hjem om, derfor må man ty til bilder og artikler fra tidligere år. Nesfotballen veit det sitter mange klubber, trenere, foreldre og publikummere som har tatt bilder av sine håpefulle eller favorittlag. Dette er bilder vi gjerne vil ha tilsendt slik at vi kan få delt det med enda flere.

Vi er interessert i alle idretter, det være seg fotball, håndball, innebandy, basket, bordtennis, ski, alpint osv. Alt av bilder fra 1960-tallet og frem til i dag og alderen må gjerne springe fra 6 år og opp til 75 år.

Bildene kan på messenger(facebook) eller sendes til på mail til [email protected]

PS! Alt er av interesse så lenge det har en eller annen tilknytning til Nes

 

Mvh

Nesfotballen.blogg.no

 

Tiril og Lotta Udnes Weng fortsetter på landslaget

Langrennslandslagene kutter ned med fire løpere til neste sesong. Det går heldigvis ikke utover våre jenter, Tiril og Lotta Udnes Weng, som begge blir å finne på damelandslaget også i sesongen 2020/2021.

Her kan dere lese resultatene til Tiril for sesongen 2019/2021

Her kan dere lese resultatene til Lotta for sesongen 2019/20

Dette er langrennslandslagene for 2020/2021-sesongen:

Damelandslaget:

Therese Johaug

Ingvild Flugstad Østberg

Heidi Weng

Anna Svendsen

Ane Appelquist Stenseth

Maiken Caspersen Falla

Tiril Udnes Weng

Lotta Udnes Weng

Helene Marie Fossesholm

Sprint herrer:

Johannes Høsflot Klæbo

Erik Valnes

Finn Hågen Krogh

Håvard Solås Taugbøl

Pål Golberg

Sindre Bjørnestad Skar

Allround herrer:

Sjur Røthe

Simen Hegstad Krüger

Hans Christer Holund

Martin Løwstrøm Nyenget

Didrik Tønseth

Emil Iversen

 

Info fra alle lagene i 4.divisjon

 

4.div logo 2020

 

Vi har tidligere presentert info fra alle lagene i 4.divisjon Akerhus. Her har vil samlet infoen fra alle lagene under en artikkel.

Bare å trykke på laget, så finner du infoen.

 

Info fra Skjetten

Info fra Kløfta

Info fra Skedsmo

Info fra Aurskog-Høland

Info fra EIF

Info fra Fjellhamar

Info fra Blaker

Info fra Gjerdrum

Info fra Eidsvold Turn 2

Info fra Strømmen 2

Info fra Sørumsand

Info fra Lørenskog 2

Info fra Gjelleråsen 2

Ingen info fra R&Å

 

4.divisjonslagene spår årets sesong

 

 

Denne artikkelen er sponset av

Tilbakeblikk: Toppscorerliste Nes-fotballen 1982

Bengt Ilseng fra FUVO ble toppscorer i Nesfotballen med 15 mål. Ett mål bak endte Bjørn Holt fra R&Å, mens tre spillere delte tredjeplassen med 12 nettkjenninger. Det var Odd Borgar Hoel(Hvam), Gunder Reehaug (R&Å) og Tore Thomsen fra FUVO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bengt Olle Olseng, mannen,myten, legenden som gjorde hoftefeste til sitt varemerke

 

Toppscorer Nes-fotballen 1982

15 mål: Bengt Ilseng (FUVO)

14 mål. Bjørn Holt (R&Å)

12 mål: Odd Borgar Hoel (Hvam), Gunder Reehaug (R&Å),Tore Thomsen (FUVO)

11 mål. Ronny Ringstad (Hvam), Morten Sundby (Skogbygda), Åge Fossum (FUVO), Peder Ole Brubakk (R&Å), Roar Larsen (Nesbuene)

8 mål. Oddmund Eng (Nesbuene)

7 mål: Terje Fossum (FUVO), Roy Larsen (Skogbygda), Arne Jacob Mørdre (Hvam)

6 mål: Vidar Kvigstad (Haga), Jacob Rønold (Fenstad FK), Erik Magnusen (Haga), Arnfinn Vinju (Nesbuene), Kjell Sundby (Skogbygda)

5 mål: Jan Arne Brenna (Fenstad FK), Kai Rinstad (Haga), Jan Egil Høglund (Hvam), Per Høgda (Nesbuene), Ståle Lien (Nesbuene)

4. mål: Trond Østhaug (Nesbuene), Bernt Bundesen (Fenstad FK), Odd Johnny Hagen (Fenstad FK), Knut Bekkeli (Skogbygda), Hans Jørgensen (Skogbygda), Odd Unes (Hvam), Geir Larsen (Skogbygda), Lars Halvard Finskudd (Fenstad SK), Vidar Halvorsen (Fenstad SK)

3 mål: Borgar Hansen (FUVO), Josh Skeie (FUVO), Rolf Willy Bråthen (Haga), Tony Sjøli (Skogbygda), Bjarne Haugen (Skogbygda), Vidar Johansen (Nesbuene), Tore Hansen (Fenstad SK), Nils Rønås (Fenstad SK), Harald Hammeren (Hvam) og Bjørn Lysaker (Hvam)

 

 

Denne artikkelen er sponset av

 

Info fra Hvam 1 og 2

Selv om idretten er lagt på is på ubestemt tid, så har vi i Nesfotballen vært i kontakt med klubbene i bygda og hørt hvordan forberedelsene til årets sesong har vært……før koronaviruset slo til.

Andre og tredje lag ut er Hvam, som i år stiller med ett lag i 6.divisjon og ett i 9.divisjon. Første laget rykket opp fra 7.div i 2019, mens man for første gang stiller med eget rekruttlag i den laveste divisjon.

Vi har tatt en prat med Håkon Rolstad Nilsen som kan fortelle at oppladningen til fungerte veldig fint frem til all aktivitet ble stanset. I mellomtiden ser man tilbake på en deilig tittel i romjulscupen, bra innsats I AFSK-cup, gode resultater i treningskampene, samt klare for finale i Obos-cup. Vi har også hatt veldig solid oppmøte på trening.

Resultater i treningskampene

2-2 Fet (6.div)

4-2 Leirsund (5.div)

2-5 Løvenstad (5.div)

3-4 Fet (5.div OBOS)

5-0 Flisbyen 2 (7.div OBOS)

4-1 Sand (7.div OBOS)

Hva er lagets målsetning for årets sesong?

 • Vi ønsker å være med i toppen av 6.div. I utgangspunktet er mostanden relativt tøff i år, emn det er vanskelig å forstå seg på disse rekruttlagene. Dette kan være helt lotto fra en kamp til en annen. Uansett er vi nødt til å være litt ambisiøse!
 • I 9.div har vi ikke satt noen resultatmål, men vi kommer til å stille med 5 spillere fra forrige 1.lagstropp. Så får vi se hva det holder til, sier en optimistisk Håkon Rolstad Nilsen til Nesfotballen.

Hvem tror dere vil kjempe i toppen av tabellen?

6.div: Hvam, Aurskog/Finstadbru, Fjellhamar 2 og Skjetten 2

Hvem tror dere vil slite i bunnen av tabellen?

Kurland, FUVO 2 og Holter

Når det gjelder spillere Rolstad Nilsen har størst forventning til i årets sesong, så er det først og fremst spillere med mangeårig erfaring fra høyere nivå. Det gjelder i første omgang nykommer Hans Kristian Hofsrud, Henrik Risvik Paulsen og Simen Holter. I tillegg til disse så har han tro på at resten av gutta vokser på å komme opp enda en divisjon.

Hvem tror du vil ta størst steg fremover i løpet av året?

 • Størst steg er det veil Marius Hansen, Ludwig Wang, Niklas Skogly, Robin Einarsen, Heine Risvik Paulsen, Mats Hergberg og de andre 2002-guttene som tar. Vi andre er vel stanrt i den andre enden av skalaen, hvor det begynner å gå nedover.

Rolstad Nilsen har ingen bankers når det gjelder toppscorer internt, han tror det vil bli jevnt mellom Hans Kristian Hofsrud, Marius Rognerud og Fredrik Olsen, med Niklas Skogly som outsider.

Hva er lagets sterkeste side?

 • Helt klart at vi er en sammensveiset gjeng som har spilt sammen over en lengre periode. To opprykk har gitt ny giv inn i laget og klubben. Dette har nok gjort sitt til at vi år stiller med to seniorlag. Av den grunn har vi hentet inn mange unge spillere som er med å på å gi laget større bredde, og det er viktig.

Spillere inn:

Heine Risvik Paulsen – G19, Mats Herberg – G19, Niklas Skogly – G19, Robin Einarsen – G19, Jakob Aanestad-Pettersen (Tidligere aktiv i Team Nes),Even Fristad (Tidligere aktiv i Team Nes) Ole Kristian Østmo Bye (Fenstad SK), Sebastian Landheim Karlsen (Gausdal FK), Espen Walle (Ringebu-Fåvang FK), Anders Herberg (Lavangen IF) og Hans Kristian Hofsrud (R&Å)

Spillere ut?

Thomas Wiksaas – flyttet til sørlandet, Tobiasz Rzeznik (Skogbygda)

Hjemmeside/Facebookside

Hvam Il på facebook,

Https://friivi.org/hvam-il-fotball er nettsiden

Hvam IL A-lag på twitter og Hvamidrettslag på Instagram

Her er Hvam sine tabelltips for 6.og 9.divisjon

6.div 

 1. Skjetten 2
 2. Hvam
 3. Aurskog/Finstadbru
 4. Fjellhamar 2
 5. Fet 2
 6. Blaker 2
 7. Gjerdrum 2
 8. LSK 3
 9. Borgen
 10. FUVO 2
 11. Holter
 12. Kurland

9.div

(Kjenner kun til Fenstad og Haga i denne divisjonen, så har intet grunnlag til å tippe noe som helst).

Hvam 2

Skedsmo 3

Nittedal

Fenstad SK

Haga

Setskog

Rælingen 3+

Bøn 3

Gjerdrum 3

LSK 4

Flisbyen 3

Aurskog/Finstadbru 2

 

Denne artikkelen er sponset av

 

 

FUVO scoringer fra 1978

1978. Tore Thomsen scorer

Tore Thomsen scorer her ett av sine to mål i 3-2 seieren i hjemmemøte med Høland. Bak inne i feltet Nils Rønås, mens Terje Skogli står med hevet arm

——-

Roar Larsen scorer her for FUVO. Løpende bak ser vi Frank Fossum

Frank Fossum gratulerer Roar Larsen

Her har Larsen og Fossum fått selskap av Roger Myrbråten

 

Til tross for at FUVO kun tapte en kamp i løpet av sesongen, måtte de nøye seg med tredjeplass og ett poeng unna Sørumsand, som rykket opp.

1978  5.Divisjon

1 Sørumsand 18 12-3-3 46-22 27
2 Lørenskog 18 12-2-4 34-16 26
3 FUVO 18 9-8-1 32-17 26
4 Nannestad 18 9-7-2 31-15 25
5 Høland 18 9-3-6 29-25 21
6 Bøn 18 6-3-9 24-32- 15
7 Skedsmo 18 5-4-9 21-39 14
8 Bjørkelangen 18 5-3-10 19-31 8
9 Momoen 18 2-3-13 13-38 7
10 R&Å 18 1-4-13 17-31 6

Sørumsand kretsmestere og rykket opp til 4.divisjon

FUVO vant de siste kampen, men endte sammen med LIK, ett poeng bak. R&Å rykket ned.

 

Denne artikkelen er sponset av