Gresslaget FUVO slo til igjen

De siste årene har man fra alle kanter fått høre hvilken fordel FUVO har av å spille hjemmekampene på naturgress. Mange har ment at det er den eneste grunnen til at klubben fremdeles er å finne i Norsk Tipping-ligaen. Er det virkelig sånn, eller er de like gode uansett hvilken hjemmebane de bruker.?

Fakta er at FUVO i dag tok sin andre hjemmeseier av to mulige i årets NTL avd 2 på kunstgress. De startet med seier over Sogndal 2 i seriepremieren og fulgte opp med dagens 4-0 seier over Florø. I 2022 spilte man også to kamper på kunstgress før man åpnet gressbanen. Det resulterte også i to seire (2-1 over Mjøndalen 2 og 4-1 over Mjølner). I 2021 startet man ikke seriespillet før på sommeren og da var gressbanen klar. Det endte med 0-1 tap for Elverum. I 2019 spilte man en kamp på kunstgresset, og den endte nær sagt selvfølgelig med seier. For fem år siden, i 2018 spilte man også en kamp på kunstgresset, og til tross for at man kjørte over Hauerseter, så måtte man nøye seg med 1-1 og poengdeling.

Fakta er med andre ord at på seks seriekamper på Funnefoss kunstgress i perioden 2018-2023, så har FUVO vunnet fem og spilt en uavgjort

En gang har laget åpnet sesongen med gresskamp, og den endte med tap

I enhver diskusjon så slår fakta alltid synsing……….

Men FUVO vil på ingen måte bytte gress med kunstgress, fotball skal nemlig spilles på naturgress 🙂

 

Denne artikkelen er sponset av

Tilbakeblikk fra 2010. Lagbilde av Super Crew Lakers juniorer

Gode juniorer fra Super Crew Lakers i 2010. På bildet finner dere i tilfeldig rekkefølge: Tina Andresen, Trude Aarseth Jensen, Amalie Lunde, Marthe Andersen, Mathilde Hofseth, Julie Eriksen, Håkon Hofseth, Ellen Hammer, Tonje Gudmundsrud, Elise Rudolfsen, Camilla Olafsen, Charlotte Teie, Melissa Feyling, Malin Granheim, Lisa Sæther, Astrid Smeby, Emilie Lystad, Mette Vestmo, Nora Emilie Pettersen, Thea Sletner, Malen Hejtmanek, Werena Zagrofos, Lita Frydenlund, Marte Maria Tømterud og Stina Kårstad

Hvem hadde trodd at Haga-brun skulle bli kåret til den fineste fargen

Mjøndalens brune drakt ble kåret til årets fineste drakt

Obos-ligaen er sparket i gang, og det betyr også at klubbenes nye drakter har fått sin første luftetur.

Hvert år går diskusjonene på hvem som har ligaens fineste drakter, så denne gangen tar Nettavisen det på alvor og spør en ekspert på området.

Moteekspert Ida Broen har stilt opp og gitt sin brutale dom, og har til slutt kommet fram til en vinner av kåringen.

Broen jobber blant annet som kreativ rådgiver for kunder over hele verden, og brukes ofte som ekspert rundt mote i mediebildet.

 

Her kan dere lese hele artikkelen på Glåmdalen 

FUVO vartet opp med årsbeste mot Florø

Nicklas Brenna Karlsen spilte en meget god kamp og hadde sin franske motspiller i lomma helt frem en frustrert Diallo fikk rødt kort med tjue minutter igjen å spille

NTL FUVO – Florø 4-0 (0-0)

For fem år siden, tilbake i 2018, møtte FUVO lag som Blaker, Fet og R&Å, mens Florø spilte i OBOS-ligaen hvor de blant annet slo Viking, Jerv  og Sogndal for å nevne tre. Kontrastene var med andre ord store. Før dagens match sto begge lagene med en seier og to tap. .

Det var stillingskrig det første kvarteret av kampen, men etter hvert kom FUVO til flere gode målsjanser, men ballen ville ikke i nettmaskene. Gjestene hadde en del ball, men hjemmelaget lå godt i ramma og hadde ingen problemer med å holde nullen til pause. Etter sidebytte fortsatte FUVO med den gode innsatsen og etter 62 minutter plukket Mads Rismoen opp en avklaring fra keeper og sendte kula til Preben Finstad, som sendte FUVO i ledelsen. Ett minutt senere tok vertene et kjapt innkast på høyre. Ballen endte hos Nicklas Brenna Karlsen, som la inn foran boksen til Mads Rismoen, som steg til himmels og headet inn 2-0. Men det skal sies at rett før FUVO tok ledelsen, så kom Florø til sin største sjanse i kampen da en spiller plutselig fikk sjansen alene med Petter Rønningen, men da klinket målvakten til med en matchvinner-redning.

Vondt ble til verre for gjestene fra Florø da de fikk utvist Moussa Diallo med tjue minutter igjen å spille. Og om det ikke var tungt nok så skulle det om mulig bli enda tyngre. Kampen hadde akkurat passert 71 minutter da Jasman El Boumlali vant vant ballen fra en Florø-spiller og spilte den frem til Rismoen, som satte inn sitt andre og FUVOs tredje. Ti minutter før slutt fant Preben Finstad kantspiller Jasman El Boumlali med en fin stikk ball. Han svarte med å sende kula over til motsatt femmeter der Tobias Solem Karlsen var på rett plass og fra skrå vinkel fastsatte han sluttresultatet til 4-0 til FUVO

FUVO stiller med følgende lag: Petter Rønningen, Nicklas Brenna Karlsen, Tomas Holmestad, Stian Westerheim, Sigurd Flekke Mathiesen, Noah Veiby, Oliver Nøvik, Tobias Solem Karlsen, Preben Finstad, Mads Rismoen og Jasman El Boumlali. Benyttede innbyttere: Fredrik Lillebekk, Mario Monteiro, Nicolai Elton Hauge, Mikdad Cedra Kaddour og Simen Høglien

 

Vi kommer tilbake med mer info fra kampen senere

 

Denne artikkelen er sponset av

Tilbakeblikk fra 2009. Nes IK U19 ble suverene seriemestere

Foran fra venstre: Espen Runar, Niklas Wikstrand, Håvard Lunder, Marcus Hytten Nilssen og Svein Erik Kristiansen. Bak fv. Fredrik Korsvoll, Audun Pedersen, Alexander Hedquist, Joakim Sandvold og Lars Dølvik. Støtteaperat fra venstre: Matti Riekkinen, Asbjør Rakvåg, Åge Martinsen og Tore Runar

 

Nes IK sitt U16-lag var fylt med spillere med talent, inkl U16-landslagsspillerne Espen Johnsen og Bjørn Sverre Østby, men de to viktigste spillerne var Audun Pedersen og Marcus Hytten Nilssen.

Laget kjørte over den ene motstanderen etter den andre og endte opp med 21 seiere og 2 uavgjorte og tapte kun en kamp. Laget scoret utrolige 204 mål og slapp inn bare 64.

 

Denne artikkelen er sponse

Fjelds FM mat

 

Forhåndsinfo før kampen mellom FUVO og Florø

Forhåndsinfo før kampen mellom FUVO og Florø

FUVO møter i år hele åtte nye lag og ett av disse er søndagens motstander Florø. Et lag som så sent som i 2017 endte på 8.plass i OBOS-ligaen. De rykket ned i 2018, men overgangen fra å møte Bodø/Glimt, Viking, Aalesund, Ham Kam og Kongsvinger, til å møte FUVO har ikke vært en dans på roser. Laget rakk tre sesonger i Post Nord-ligaen før de i 2021 rykket ned til NTL for første gang siden 2013. I fjor var målsetningen år rykke opp, men laget endte på en litt skuffende fjerdeplass.

FUVO og Florø jaktet samme keeper

Laget trenes av Dag Jørgen Hafsås som før sesongen snakket om at de ville satse på en mer lokal profil. Det har de delvis fått til, men de har også hentet inn spillere fra utlandet. I tillegg har de et par spillere i det bakre ledd som har U-landskamper for Norge de seneste årene. Det er Leander-Nikolai Jacobsen Høyvik (ekte Florø-gutt) og Thomas Halstensen, som også var innom Ull/Kisa i 2021. En annen som også har vært i Kisa er keeper Christoffer Gjertsen, som var andrekeeper i Jessheimklubben i flere år. Før årets sesong så var faktisk også FUVO i kontakt og møte med keeperen, men valgte Florø.

FUVO og Florø står begge med tre poeng etter tre kamper

Florø er godt lag som har vært på et høyt nivå nasjonalt i flere år, men som nå må bygge seg litt opp igjen. De har heller ikke fått den drømmestarten på sesongen som de hadde håpet på. De startet med å slo Førde 2-1 på hjemmebane, men så gikk de på en skikkelig smell borte mot Eidsvold Turn (5-0) og et surt 0-1 tap for Spjelkavik i den tredje. De står med andre ord med like mange poeng som FUVO etter tre kamper. Nesbuene har tapt borte mot Volda (6-1) og Hødd 2 (1-0), men slo Sogndal 2 3-2 i sin ene hjemmekamp så langt.

Florø har i utgangspunktet et meget godt forsvar, men har ikke fått det til å stemme defensivt. De har sluppet inn sju mål så langt, mens de selv kun har nettet to ganger. Men de har en meget god og spennende kantspiller i franskmannen Moussa Diallo, som de hentet fra en engelsk klubb før sesongen. Det er en rask og driblesterk kantspiller som tidvis har lekt seg med høyrebackene så langt i sesongen.

FUVO har Fredrik Nilsen, Simen Høglien og Erik Nymoen på skadelisten. De to første er i lett trening og er klare om ikke alt for lenge.

FUVO fikk en tung flytur hjem etter det sene vinnermålet til Hødd 2, men leverte en solid defensiv kamp, selv om de til tider ble liggende litt for lave, slik at veien til motstanderens mål ble litt for lang, spesielt for kantene Preben Finstad og Jasaman El Boumlali.

Det er en åpen kamp som kan vippe begge veier. Gressbanen på Funnefoss er fremdeles ikke spillbar, så søndagens oppgjør spilles på kunstgress

FUVO stiller med følgende tropp: Sondre Ranheim Sæther, Petter Rønningen, Nicklas Brenna Karlsen, Tomas Holmestad, Stian Westerheim, Sigurd Flekke Mathiesen, Noah Veiby, Oliver Nøvik, Tobias Solem Karlsen, Preben Finstad, Mads Rismoen og Jasman El Boumlali, Fredrik Lillebekk, Noah Sergio Stensager, Mario Monteiro, Nicolai Elton Hauge, Mikdad Cedra Kaddour, Simen Hauger Hanssen og Adrian Thaci

Målrikt oppgjør da R&Å3 vant seriepremieren i 9.div.

Tim Sebastian Henriksen Jahnson scoret ett av R&Å3 sine sju mål i sereåpningen

9.div  R&Å 3 – Sørumsand 3  7-5 (2-1)

Med kun tre treninger, satset R&Å3-gutta på at overskuddet vill føre de til seier over Sørumsand 3 da lagene møttes til årets første seriekamp i 9.divisjon onsdag kveld.

Måltørken er slutt for Håkon Vestmo

Den tidligere Haga-målscoreren, Håkon Vestmo har slitt med å finne veien til nettmaskene etter overgangen fra bruntrøyene for tre år siden. I fjor gikk han hele sesongen uten å finne veien til nettmaskene, men i år brukte han bare 8 minutter på å sende R&Å i ledelsen. Sørumsand utlignet etter halvspilt første omgang, men rett før pause sendte Marius Benjaminsen hjemmelaget opp i 2-1.

R&Å 3 punkterte kampen tidlig i andre omgang

R&Å3 fikk en knallstart på andre omgangen med to kjappe scoringer før det var spilt seks minutter. Først ved fjorårets A-keeper, Truls Frogner, så ved Håkon Vestmo. Dermed stod de 4-1 til vertene.  R&Å 3 så ut til å cruise inn til en komfortabel seier da Marius Benjaminsen satte inn sitt andre og hjemmelagets femte mål for kvelden med tjue minutter igjen å spille. Men så våknet plutselig Sørumsand 3 til live, scoret to kjappe mål og dermed var det et snev av kamp igjen.

Benjaminsen i sentrum med to mål og rødt kort

Sørumsand måtte nok ha scoret ett mål til, skulle det blitt spenning, i stedet satte Tim Sebastian Henriksen Jahnson  inn 6-3 til R&Å3. Med sju minutter igjen å spille fikk Marius Benjaminsen sitt andre gule kort og dermed rødt og en tidlig dusj. Det gjorde ingen ting i forhold til seieren, men målene fortsatte å renne inn. Først økte vertene til 7-3 på selvmål, før Sørumsand 3 avsluttet med å redusere to ganger helt på tampen av oppgjøret. 7-5 var uansett en god start på sesongen for R&Å 3.

Neste kamp onsdag 3.mai, bote mot EIF 3

R&Å stilte med følgende tropp: Paul Bjørnar Knapskog-Hope, Martin Syrstad Lindsø, Svend Oskar Bråtho, Fredrik Stokkebryn, Adrian Fauskrud Lorentzen, Tim Sebastian Henriksen Jahnson, Warsay Mehari Araya, Marius Benjaminsen, Kjell Sindre Myhr, Truls Frogner, Steinar Erlandsen Hofsrud, Kenneth Stokkebryn Jensen, Kristian Skjeldal Mathiesen, Håkon Vetmo, Andreas Olafsen og Gøran Johansen

 

Denne artikkelen er sponset av

Trysilhus 2022

Flavious Ndive Agbor(FUVO) og Sivert Smedsrud (Fenstad FK) hospiterte på LSK G12

Flavious Ndive Agbor(FUVO) og Sivert Smedsrud (Fenstad FK) hospiterte på LSK G12 under forrige helgs Elitetiltak hos HamKam i regi av Norsk Toppfotball.
Flavious spiller til daglig på FUVO G13,mens Sivert spiller på G12 i Fenstad FK

Dette er det første tiltaket spillerne har der de møter motstand på nasjonalt nivå og nivået på turneringen var således høyt. Hvert lag spilte fire kamper og LSK møtte Brann, VIking, Strømsgodset og Stabæk. Gutta presterte på høyt nivå og resultatene var gode.

Elitetiltaket er for samtlige av NTFs medlemsklubber (Eliteserien og OBOS) og klubbene stiller med sine akademilag eller tilsvarende kretslag – avhengig av hva slags modell hver enkelt klubb har. LSK stilte med totalt 13 spillere der halvparten var spillere fra egen klubb og halvparten spillere fra samarbeidsklubber på Romerike.

Dette er det første tiltaket spillerne har der de møter motstand på nasjonalt nivå og nivået på turneringen er således høyt. Hvert lag spilte fire kamper og LSK møtte Brann, Viking, Strømsgodset og Stabæk.

Selv om spillerne fortsatt er unge prøver vi i LSK å ha en profesjonell tilnærming til opplegget – ikke bare sportslig – men også når det kommer til forberedelser og restitusjon mellom kampene. For mange av spillerne var dette en litt ny tilnærming, men vi er svært fornøyd og ikke minst imponert over hvordan samtlige responderte på dette. Sportslig hadde vi høyt fokus på intensitet, tempo i spillet, mentalitet og viljen til så stå opp for seg selv og laget. På disse parameterne viste denne gjengen at de holder et svært høyt nivå i norsk målestokk og vi i LSK er meget imponert og stolt over hvordan laget fremstod på Hamar – både individuelt og kollektivt.

Laget hadde kun hatt to treninger sammen før de reiste på tiltaket, men viste oss allikevel et imponerende nivå sportslig, og engasjement og samhold som gruppe. LSK takker samtlige spillere for et meget bra tiltak, og en spesiell takk til hospitantene fra samarbeidsklubbene våre som stilte velvillig opp.

Vi ser frem mot neste tiltak for G12 som er hos Åsane i september.

– G12 Elitetiltak var en fantastisk erfaring for oss som klubb og for disse unge guttene som hadde sin første opplevelse med å konkurrere mot andre norske topplag. Vi er veldig stolt over det som ble prestert, ikke bare på bakgrunn av hva som ble vist i kampene, men også på grunn av holdningene utenfor banen. De hjalp hverandre og hadde det moro samtidig som de opptrådte profesjonelt i forberedelsene til kampene. Jeg vil takke alle klubbene på Romerike som hjalp oss med denne turneringen. Det er en glede å samarbeide med dem. Og, selvsagt, vil jeg gi ekstra ros til Håvard Nordlie som var vår trener på G12 Elitetiltak. Måten han oppmuntret og inspirerte guttene på, og den lagfølelsen han skapte gjennom helgen, var en stor glede å få observere, sier akademisjef Toni Ordinas.

Spillere:
Oliver Casban – LSK

Nicolay Nordlie – LSK

Nemo Bråten Løvstad – LSK

Moheeb Alzargawi – LSK

William Øren – LSK

Robin Nader – LSK

Edwin Hesla – Fjellhamar

Fredrik Reinemo-Wålberg – Fjellhamar

Georg Edvartsen – Rælingen

Jørgen Hagen – Aurskog

Lukas Viseth Bakke – Lørenskog

Sivert Smedsrud – Fenstad

Flavious Ndive Agbor – FUVO

 

Artikkel og bilde er hentet fra LSK sin hjemmeside

Tilbakeblikk fra 2007. Fenstad SK ble kretsmestere i 7.div

Bak fra venstre: Pål Inngjerdingen, Raymond Sten Andersen, Thorbjørn Granmo, Danyel Badendyck, Pål Ivan Nerbråten, Terje Bråtebekk og Rune Einarsen. Foran fra v: Dag Harald Johannesen, Trond Svindal, Jim Karstensen, Remy Bekkeli, Tor Arne Haraldsen, Thomas Bekkeli, Frode Lundseth og  Anders Gigernes. Tim Evensen, Raymond Haugland, Runar Blekkerud, Tor Holmgren, Tok Håkon Hansen, Trygve Haugnæss og Stian Bøsterud spilte også kamper for FSK denne sesongen

FSK suste gjennom 7.divisjon og ble kretsmestere med god margin til nr to på taballen. Her en oversikt over de seks øverste

Denne artikkelen er sponset av

R&Å jr jenter avsluttet med seier og en strålende andreplass

Jr jenter Nivå 2 B-sluttspill  R&Å – Korsvoll/Kjelsås 18-17 (10-10)

R&Å jr jenter avsluttet en glimrende sesong med hjemmekamp mot Korsvoll/Kjelsås. Med seier ville de klatre helt øverst på tabellen før Nordstrand 2 spilte sin siste kamp et par timer senere. Med tap kunne de dette ned til tredjeplass, så kampen var viktig å vinne.

Ett mål hit og ett mål dit i første omang

Det var en spent Årnes-gjeng som ikke klarte å ta skikkelig tak i matchen. Lagene fulgte hverandre som skygger og spillet bølget frem og tilbake. Ingen av lagene klarte å lede med mer enn ett mål før det andre utlignet. Helt på tampen av første omgangen scoret Korsvoll/kjelsås to ganger og ledet 9-10, men kampens toppscorer, Julie Heiberg, skapte balanse i regnskapet da hun scoret sitt fjerde av totalt sju mål rett før pause.

Den innpåslitne ”lillesøstera” slapp til slutt

Andre omgangen startet med at bortelaget gikk opp i en tomålsledelse for første gang i kampen. R&Å svarte med å sette fire baller på rappen i nettmaskene og ta tilbake ledelsen 14-12. Korsvoll/Kjelsås hadde på ingen måte tenkt å gi seg og etter halvspilt andre omgang så utlignet de til 14-14. Hjemmelaget klarte nok en gang å lede med to mål, men for endte gang klarte bortelaget å slå tilbake. Da tok R&Å timeout. Den var vellykket. Julie Heiberg og Emma Bekkeli sendte hjemmelaget opp i 18-16 med seks minutter igjen å spille. Korsvoll/Kjelsås var litt som den innpåslite lillesøstera som alltid hang etter deg og irriterte deg grønn. Tre minutter før slutt reduserte de til 17—18, men nærmere enn de kom de aldri og R&Å-jentene kunne juble for seier og en strålende sesong.

De rakk også å suge på tabelltoppenkaramellen i et par timer, men Nordstrand  gjorde jobben sin og tok tilbake tabellentoppen. Dermed måtte R&Å-jentene ”nøye” seg med andreplass.

R&Å stilte med følgende lag: Pernille Haug Sæther, Ida Kristine Løse, Emma Bekeli, Martine Aas Railtin, Sofie Cornelie Høilund Bråthen, Hedda Rønaas, Julie Heiberg (7), Thea Elise Lien Stenseng (4), Emma Holtung Lundell (4) og Martyna Maria Pona (1)

 

Denne artikkelen er sponset av

Toyota Romerike