To nesbuer på VGs kåring over landets 100 største idrettsstjerner

VG har akkurat lansert sin kåring over landets 100 største idrettsstjerner. Utøverne som VG-juryen har vurdert er så forskjellige at sammenligning og rangering alltid vil være vanskelig. Norge har nå flere idrettsutøvere i store idrettsgrener og ikke bare de smale. Derfor er det å komme på lista, en meget stor prestasjon.

På de tre øverste plassene finner man Erling Braut Haaland på første, mens Jacob Ingebrigtsen og Casper Ruud tar de to andre pallplassene.

Tiril og Jenny har plassert Nes på idretsskartet

Nes har i år fått med seg to utøvere inne blant de 100 beste. Tiril Udnes Weng (langrenn) fra Nes Ski har hatt en formidabel utvikling i 2022 og klarte med den innsatsen å karre seg inn på en 99.plass.

Her er VG sin beskrivelse:

Har overrasket med å ha abonnement på pallplasser denne vinteren, da norske langrennsjenter var nederlagsdømt etter at Therese Johaug la opp. Det har riktignok ikke blitt seier på Weng foreløpig, men hennes jevnhet er gull verdt for muligheten til å vinne verdenscupen sammenlagt.

Den andre personen er også en kvinne, og hun var kun en plass unna topp 50 plassering. 24 år gamle Jenny Stene har vært i verdenstoppen i skyting i flere år, men lykkes spesielt godt i 2022.

Her er VG sin beskrivelse:

Gjorde sin sterkeste prestasjon noen gang da hun skjøt til sølv i OL-øvelsen 50 meter match under høstens VM i Kairo. Finaleskytingen mot Wanru Miao ble et nervedrama av dimensjoner, der Stene uttalte at hun var på gråten på slutten. Kineseren taklet presset best. Hun sikret gullet med det siste skuddet. Sølvet bidro til å sikre Norge en kvoteplass i OL i 2024. Stene sikret seg også et lag-gull under VM.

 

Denne artikkelen er sponset av

Filmsnutter fra finalen i Romjulsupen 2022 mellom R&Å og Bygdelaget

Her hever R&Å kaptein Jesper Aaserud seierspokalen over hodet etter at laget hans har slått Bygdelaget 8-7 i finalen. Det stod 3-3 etter både ordinær tid og etter ekstraomganger. Dermed måtte det straffesparkkonkurranse for å kåre en vinner. Bygdelaget misset på en straffe, dermed fikk Thomas Buseth æren av å avgjøre finalen da han satte inn R&Å sitt femte straffespark

R&Å stilte med følgende lag I Finalen.: Truls Frogner, Markus Grønvold, Fredrik Stenbro, Thomas Buseth, Truls Frogner, Magnus Finset, Martinus Granum, Jesper Aaserud, Magnus Larsen og Robin Rognerud

Her følger noen filmsnutter fra finalen.

Jesper Aaserud (R&Å) utligner til 1-1

Jesper Aaserud (R&Å) utligner til 2-2

De to siste minuttene av ordinær spilletid. Her får du med deg stolpeskudd, finalens soloprestasjon og scoring av Magnus Finset, samt 3-3 scoringen til Sondre Emilsen, 20 sekunder før slutt

Finalen endte 3-3. Dermed måtte det straffesparkkonkurranse for å kåre en vinner.

 

Denne artikkelen er sponset av

Nes IK-trener Terje Kristiansen ser lyst på resten av sesongen

 

Nes IK vant 5.divisjon i sesongen 2021/22, men uten den største rekrutteringen å ta av, så bestemte de seg for å bli i divisjonen også i årets sesong.  Vi har tatt en prat med Nes IK-trener Terje Kristiansen som konstaterer at det har vært noen utfordringer i starten på årets sesong, men at ting ser lysere ut nå.

  • Vi mistet 5-6 spillere fra i forrige sesong og hadde en veldig tynn tropp i begynnelsen av sesongen. Vi har spilt kamper med kun 7 mann, men nå ser det heldigvis lysere ut. Det var ekstra morsomt å mønstre 15 spillere på den siste hjemmekampen før jul.

Kristiansen kan fortelle at de har fått Thomas Petterson fra Ullensaker, en spiller som er godt kjent i Nes fra tidligere sesonger, I tillegg har Jere Rajala bestemt seg for å tre på skøytene igjen etter at jobb og familiesituasjonen har gjort sitt til at han ikke alltid har vært tilgjengelig.

Gledelig er det også at klubben i løpet av den siste tiden har fått tre nye spillere fra Kongsvinger  i Nikolay Haldammen, Tobias Sørli og Peder Bratberg. Alle sammen en god forsterkning til laget. Samtidig har Sindre Hovland akkurat gjort comeback. Han er en spiller som klubben håper kan være med å bidra i kampene etter jul.

  • Vi har også hatt problemer på keeper siden, hvor Jonas Breivik er ute med skade og usikker når han er tilbake. Vi har derfor fått til en avtale med Hasle-Løren Damer Elite om dobbel lisens for Emilie Ilseng Kristiansen. Hun har allerede debutert og bevist at hun er god nok til å spille sammen med guttene. Samtidig har Mattis Karlsen gjort comeback. Han er opprinnelig keeper og har stått to kamper for oss.

Etter en litt vanskelig start på sesongen, så ser Nes IK-trener Terje Kristiansen nå lyst på resten av sesongen.

Nes IK har vunnet tre og tapt to kamper, Det betyr  at laget etter fem kamper ligger på tredjeplass. Neste kamp for er 15.januar, hjemme mot Gruner 3.

 

Denne artikkelen er sponset av

R&Å vant Romjulscupen 2022

Det ble en meget spennende finale i årets Romjulsturnering, som R&Å gikk seirende ut av på straffesparkkonkurranse.

Dagen startet med at R&Å slo Haga 5-3 i den første semifinalen. Haga scoret på to av fem straffer og tok også ledelsen 3-2 i spill. Haga-gutta kjempet tappert, men R&Å hadde et ekstra gir som til slutt ga de tomålsseier.

I den andre semifinalen tok Hvam ledelsen 2-0 på straffer, og økte til 4-0 etter at keeper Henrik Paulsen RIsvik kastet inn to baller fra egen målgård i nettmaskene på motsatt side. Bygdelaget kjempet seg tilbake i matchen og etter 2 x15 minutter var lagene like langt. Dermed måtte det ekstraomganger til hvor begge lagene scoret mål, men der Bygdelaget til slutt gikk seirende ut av en meget morsom og intens semifinale med 9-8

I kampen om å ikke ende på siste plass, så gikk Skogbygda seirende ut av oppgjøret mot storebror FUVO med sifrene 7-3

Finale mellom R&Å og Bygdelaget

R&Å åpnet med å misse på sin handicapstraffe, dermed startet lagene på stillingen 0-0 i det som skulle bli en spennende og tidvis dramatisk finale fra start til slutt. Keeper på Bygdelaget, Preben Finstad, sendte laget i ledelsen etter fem minutter spill, men få minutter senere utlignet Jesper Aaserud til 1-1, som også ble pauseresultatet. Finstad sendte Bygdelaget på nytt i ledelsen rett etter pause, men på nytt var Aaserud frempå og utlignet for de blåkledde. Så fikk Jesper Aaserud rødt kort da han hindret en stor sjanse til Bygdelaget med under tre minutter igjen å spille av kampen. De fleste trodde da at Bygdelaget ville ta hjem seieren, men mot spillets gang så kjempet Magnus Granmo Finset til seg ballen og kriget inn 3-2 til R&Å. Det holdt nesten til å bli matchvinner, men med tjue sekunder igjen å spille så utlignet Sondre Emilsen til 3-3. Dermed måtte det ekstraomganger til. Begge lag kom til gode muligheter i de 2×5 minuttene ekstraomgangene varte, men ingen fant veien til nettmaskene. Dermed måtte finalen avgjøres på straffespark. R&Å satte alle sine fem, mens Bygdelaget misset på en. Dermed kan R&Å for første gang siden 2013 titulere seg som ROMJULSMESTERE

Notat: Jesper Aaserud fikk rødt kort, men R&Å fikk lov til å sette inn ny spiller etter tre minutter. Dermed fikk de spille begge ekstraomgangen med like mange spillere.

Vi stiller oss i gratulasjonskøen

 

Vi kommer tilbake med mer info fra Romjulscupen om litt

 

Denne artikkelen er sponset av

Ecit Årnes 2020

Tilbakeblikk fra 1976. Dagfinn Hagen går sitt siste løp

Hentet fra Raumnes januar 1976

 

Oppsummering Romjulscupen dag 1

Den store overraskelsen første dagen av årets Romjulscup er selvfølgelig Haga sin seier over FUVO og at de i tillegg klarte å gå til topps i pulja etter uavgjort mot Hvam. Begge kampene ble spennende helt til dommeren blåste i fløyta en siste gang. Den virkelig store overraskelsen oppi alt var at Haga klarte å ”rykke i fra” FUVO på stillingen 4-4 og til slutt kjempe til seg en 6-5 seier. De ledet også 6-2 over Hvam i sin andre match, men måtte til slutt nøye seg med 7-7.

Haga klarte for øvrig ikke stille lag i verken 2018 eller 2019 og den siste kampen de spilte var mot FUVO i 2017. Den endte med 22-3 tap. Snakk om å stå opp fra det døde og prestere til terningkast 6.

I dagens semifinale slipper de storfavoritten Bygdelaget, men de er uansett klare underdogs mot R&Å, selv om de får fem handicapstraffer før kampen starter. Klarer Haga å komme til en finale tror undertegnede at det lukter ny “nasjonal” flaggdag på Haga

Pulje 1

Haga – FUVO 6-5
Hvam – FUVO 5-5
Haga – Hvam 7-7

Haga spiller til daglig i 9.div og fikk seks handicapstraffer mot FUVO (3.div) og fire mot Hvam (5.div)

Hvam fikk på sin side to handicapstraffer mot FUVO

 

1 Haga 2 1-1-0 13-12 4
2 Hvam 2 1-1-0 12-11 4
3 FUVO 2 0-1-1 10-11 1

 

I pulje 2 startet Skogbygda med å banke inn fem handicapstraffer før kampen startet. Den ledelsen klarte Bygdelaget å hente opp i løpet av første omgang. Til pause stod det 5-5 og i andre omgang bare fortsatte Bygdelaget å kjøre over Skaubygdingene. Til slutt stod det 12-5 på måltavla.

Skogbygda fikk det på ingen måte noe lettere i den andre matchen som gikk mot R&Å. Et småslitent Skogbygda-lag med få innbyttere scoret bare på tre straffer og det tok ikke mange minuttene for de blåkledde å ta igjen den ledelsen. Det ble mer eller mindre enveiskjøring fra start til slutt i oppgjøret som endte 12-3 til R&Å.

Det betydde at R&Å ville klare seg med uavgjort mot Bygdelaget for å vinne pulja. Men begge lagene var nok enige om at det var ”lettest” å møte puljevinner Haga i en semifinale. Om det lå i bakhodet da kampen nærmet seg slutten skal være usagt, men Bygdelaget ga jernet helt inn og vant toppoppgjøret 6-4.

Utfra det lagene har prestert så langt i Romjulscupen så lukter det Bygdelaget mot R&Å i en finale. Men David har slått Goliat før i årets cup……..

 

Pulje 2

Skogbygda – Bygdelaget 5-12
R&Å – Skogbygda 12-3
Bygdelaget – R&Å 6-4

Skogbygda spiller til daglig i 8.divisjon og fikk fem handicapstraffer mot Bygdelaget og fire mot R&Å (4.div)

R&Å fikk på sin side en straffe mot Bygdelaget

 

1 Bygdelaget 2 2-0-0 18-9 6
2 R&Å 2 1-0-1 16-9 3
3 Skogbygda 2 0-0-2 8-24 0

 

  1. desember

16:00  Haga mot R&Å (Semifinale)

16:40 Bygdelaget mot Hvam (Semifinale)

17:20 FUVO mot Skogbygda (plasseringskamp)

18:00 Finale

 

Denne artikkelen er sponset av

Fjelds FM mat

Tidenes skrell i første kamp i Romjulscupen

Haga mot FUVO 6-5 (3-1 )    

David slo Goliat

Etter to år uten Romjulscup så var det onsdag klart for den 38. utgaven av cupen. Første match ut var Haga mot FUVO. I utgangspunktet i beste fall en transportetappe for laget fra Opakermoen. Sist gang lagene møttes var i 2017. Da vant FUVO 22-3.

Denne gangen startet Haga kampen med 3-0 ledelse etter å ha scoret på tre av seks straffer.

FUVO kjørte kampen, men det tok sju minutter før Mads Rismoen reduserte til 3-1, som også ble pauseresultatet. I starten av andre omgang reduserte Fredrik Lillebekk til 3-2, men rett etterpå så gikk Haga opp til 4-2. FUVO klarte etter hvert å ta igjen Haga sin ledelse og da Oliver Nøvik utlignet til 4-4 var de fleste sikre på at FUVO ville ro dette i land. Men i stedet tok Haga på nytt ledelsen ved Sebastian Olsen og like etterpå økte bruntrøyene til 6-4. FUVO kom seg ganske raskt over sjokket og Mads Rismoen ga 3.divisjonslaget nytt håp da han reduserte til 6-5. FUVO jaget utligning og var veldig nærme, men Haga-gutta kjempet som løver og holdt unna. Etter 2 x 15 minutter kunne de til slutt juble for 6-5 seier. Dermed er også en av tidenes største overraskelser i Romjulscupen et faktum

Siden FUVO kun klarte 5-5 mot Hvam i sin andre og siste match i puljespilet, så er Haga som første lag i turneringen videre til torsdagens semifinale.

I den andre kampen satte Haga inn fire straffer mot Hvam og ledet 4-0 før kampen startet. De scoret ytterliggere to mål i første omgang, det samme gjorde Hvam. Dermed stod det 6-2 til pause. Hvam kjempet seg tilbake i kampen og utlignet til 7-7, som også ble sluttresultatet. Det betyr at Hage ble puljevinner foran Hvam og med FUVO på tredje plass. Det hadde gitt mega odds.

 

Vi kommer tilbake med resultater og mer info fra cupen senere

 

Denne artikkelen er sponset av

 

I dag starter Romjulscupen i Neshallen

Romjulscupen har vært avlyst de to siste gangene, men er nå tilbake for 39. gang. Hvam vant sist gang det ble arrangert i 2019

I morgen er det klart for den 39. utgaven av Romjulscupen i Neshallen.
Bygdelaget har flest triumfer med totalt 10 seiere, fulgt av R&Å med 7 og FUVO med 6. Etter disse følger AFSK med 5, Nes FK 2 og Haga, Fenstad FK, Blaker, Ull/Kisa og FUVO2 med en hver.
R&Å har spilt flest finaler med 16, fulgt av Bygdelaget med 14 og FUVO med 14. Etter disse følger AFSK med 9, Nes FK og Blaker med 3, Haga, Fenstad FK, Nesbuene og Team Nes med 2 og Fenstad SK, Skogbygda, FUVO2, Hvam og Ull/Kisa med en gang hver. Det betyr at samtlige Nes-lag, har spilt finale en eller annen gang i løpet.

Største seier i en finale er Bygdelagets 10-0 seier over AFSK i 1997

Fra finalen i 2019

Hvam satte alle sine tre divisjonsstraffer og ledet 3-2 til pause. Et stykke ut i andre omgang dunket Kim Brenna inn 3-3 og de fleste trodde nok nå at FUVO ville dra i land seieren. Men så fikk Hvam-keeper Henrik Paulsen muligheten for endte gang, og denne gangen fant avslutningen fra midtbanen veien oppe i hjørnet. Til tross for stort press mot Hvam-buret de siste minuttene, holdt Hvamsingene unna og tok sin første Romjulscupseier.

Her avgjør Henrik Risvik Paulsen finalen til Hvam sin fordel i kampen mot FUVO

 

Finaler Romjulscupen 1983-2019

 1983  R&Å – Haga  5-1
 1984  Haga – R&Å  2-1
 1985  FUVO – R&Å  3-1
 1986  Fenstad FK – R&Å  1-0
 1987  R&Å- Fenstad FK  7-0
 1988  R&Å – Nesbuene  5-1
 1989  R&Å – FUVO  5-1
 1990  R&Å – FUVO  1-0
 1991  Nes FK – Nesbuene  5-2
 1992  AFSK – Nes FK  6-1
 1993  AFSK – SIF  5-2
 1994  Nes FK – AFSK  4-1
 1995  AFSK – Bygdelanget  6-5
 1996  AFSK – Bygdelaget  4-2
 1997  Bygdelaget – AFSK  10-0
 1998  Bygdelaget – AFSK  1-0
 1999  AFSK – Bygdelaget  3-1
 2000  Bygdelaget – AFSK  4-2
 2001  Bygdelaget -FUVO  2-1
2002 Bygdelaget – FUVO (Bygdleaget vant på straffekonk)  1-1
 2003  Blaker – FUVO  1-0
 2004  Bygdelaget – Blaker  3-2
 2005  Bygdelaget – Blaker  6-2
 2006  Bygdelaget – R&Å  7-2
 2007  R&Å – FUVO  6-4
 2008  FUVO 2 – Fenstad SK  4-3
 2009  FUVO – R&Å  3-1
 2010  Ull/Kisa – FUVO  4-1
 2011  FUVO – R&Å  2-1
 2012  FUVO – Team Nes  2-1
 2013  R&Å – FUVO e.e.o.  3-2
 2014  Bygdelaget – R&Å  3-2
 2015  FUVO – Bygdelaget  2-1
 2016  Bygdelaget -FUVO  4-1
 2017  FUVO -Team Ned  7-6
 2018  Bygdelaget – R&Å  7-2

2019          Hvam – FUVO                                                                                                             4-3

 

Denne artikkelen er sponset av

Toyota Romerike

Tilbakeblikk fra 1980. Nes-bygdas første alpinister

 

 

Oppsett for Romjulscupen i Neshallen 28. og 29. desember

ROMJULSCUP 2022

Årets Romjulscup finner sted i Neshallen onsdag 28. og torsdag 29.desember. Nytt av året er at man bytter ut bronsefinale med semifinale og at lagene som ender på sisteplass i hver sin pulje, møter hverandre i en siste match

Pulje 1

Haga
Hvam
FUVO

Haga får 6 handicapstraffer mot FUVO og 4 mot Hvam

Hvam får 2 handicapstraffer mot FUVO

Regelen er at man bruker 2023 sesongen som utgangspunkt for handicapstraffer

Pulje 2

Skogbygda
R&Å
Bygdelaget

Skogbygda får 5 handicapstraffer mot Bygdelaget og 4 mot R&Å

R&Å får 1 handicapstraffe mot Bygdelaget

 

  1. desember

16:00 Haga – FUVO

16:40 Bygdelaget – Skogbygda

17:20 Hvam – FUVO

18:00 R&Å – Skogbygda

18:40 Haga – Hvam

19:20 R&Å – Bygdelaget

  1. desember

16:00 Nr 1 pulje 1 – Nr 2 pulje 2

16:40 Nr 1 pulje 2 – Nr 2 pulje 1

17:20 Nr 3 pulje 1 – Nr 3 pulje 2

18:00 Finale

 

Denne artikkelen er sponset av