Sjansesløseri da FUVO G16 måtte nøye seg med uavgjort mot Sande

Treningskamp.  G16 FUVO – Sande 1-1 (0-

FUVO spilte sin andre treningskamp for året søndag da de tok imot Vestfoldklubben Sande Sportsklubb til match på Funnefoss kunstgress.

La det være sagt med en gang, det ble en merkelig kamp som til slutt endte 1-1. Ut fra sjansestatistikken kunne den fort endt med 7-2 seier til FUVO, uten at noen hadde sagt noe som helst.

Målløst til pause

FUVO var best i store deler av kampen, skapte flust med målsjanser, men klarte ikke sette ballen i nota i første omgang. Et par-tre av sjansene var av kaliberen 100 % sjanse. Det var nærmest ett under at man ikke klarte å få ballen i mål i løpet av de første 40 minuttene. Det som var positivt var at de skapte sjanser fra alle mulige vinkler: Høyrekanten, venstrekanten, sentralt i midten osv…

FUVO måtte nøye seg med uavgjort

FUVO fortsatte å kjøre over gjestene også i andre omgang, men hadde et par slurvepasninger i begge omgangene som gjorde sitt til at de pådro seg noen unødvendige brudd på egen banehalvdel. Åtte minutter etter sidebytte ble Theo Håkonsen spilt glimrende igjennom på høyresiden. Han fosset mot målet og avsluttet med å sette ballen via keeper og inn i nettmaskene. 1-0 til FUVO varte i to minutter, da pekte dommeren på straffemerket etter en hands i FUVO-boksen. Mot spillets gang utlignet Sande til 1-1.

FUVO presset på for seiersmålet. Gutta stod tidvis på rad og rekke for å putta ballen i mål, men dette var dagen da man ikke klarte å omsette de mange og tidvis store målsjansene til mer enn ett mål. Dermed ebbet kampen ut med 1-1.

 

Denne artikkelen er sponset av

NaprapatTeamet

Lotta Udnes Weng går fredagens lagsprint for Norge 1 sammen med Kristine Stavås Skistad

Sykdom gjør at Lotta Udnes Weng forfremmes fra Norge 2 til Norge 1. Under verdenscup-lagsprinten i Lahti fredag utgjør hun sammen med Kristine Stavås Skistad Norge 1

Lotta Udnes Weng var i utgangspunktet satt opp til å gå ankeretappen for Norge 2 med Kristin Austgulen Fosnæs.

Fosnes og Mathilde Myrvold utgjør  i stedet Norge 2

Lagsprinten fredag er sesongens eneste internasjonalt. Lørdag er 20 km klassisk og søndag sprint i skøyting

Fredagens renn starter kl 1545

 

 

FUVO/Fenstad FK G13 trakk det lengste strået i en jevn og spennende treningskamp mot Bøn.

Samarbeidslaget FUVO/Fenstad FK G13 spilte to treningskamper etter hverandre mot Bøn søndag. Den første kampen endte med 6-0 seier til Bøn, mens den andre ble en jevn og spennende match som levde helt til kampens siste spilleminutt.

Ny kamp med nye spillere ble spilt rett etter den første matchen.

Kamp 2 FUVO/Fenstad FK – Bøn 4-3 (1-1)

Det var gjestene fra Bøn som kom best i gang og styrte mye av det skjedde utpå kunstgressmatta. FUVO/FFK forsvarte seg godt, men 9 minutter ut i første omgang tok bortelaget en fortjent ledelse. Den kunne også vært større, men Magnus I Engen i FUVO-buret vartet opp med et par solide redninger som gjorde sitt til at Bøn ikke ledet med et par-tre mål. I omgangens siste spilleminutt fikk hjemmelaget endelig en stor mulighet da Oliver Dystland fikk en fin pasning og kom alene med keeper. Han var kald som en fisk og sendte ballen sikkert til side for Bøn-keeperen og inn i nettmaskene. Målet ga spillerne nødvendig selvtillit og tro på seier.

FUVO/Fenstad FK snudde til seier

Det var et heltent hjemmelag som inntok matta i andre omgang. Laget kom til et par gode muligheter som fort kunne endt i scoring, men igjen var det gjestene som tok ledelsen 1-2. FUVO/FFK-gutta ga seg ikke på tørre møkka og like etterpå vartet de opp med et godt angrep, som endte med en avslutning fra Oliver Dystland som gikk i mål.

Mathias avgjorde for hjemmelaget

Kampen stod og vippet. Begge lagene scoret hver sitt tredje mål for kvelden, og var i utgangspunktet fornøyd med et uavgjorte resultat. Men FUVO/FFK var i flytsonen og hadde virkelig lyst til å vinne. Mathias Larsen Skoglund ble flyttet frem som spiss i andre omgang, etter å ha spilt forsvar i hele første omgangen. Han fikk en fin ball utpå venstrekanten, fintet elegant av sin oppasser før han dro seg innover og fyrte av et skudd som føyk inn i nettmaskene, utagbart for Bøn-keeperen. Etter et par nervepirrende minutter, blåste dommeren av og FUVO/FFK kunne juble for 4-3 seier.

Mål Oliver Dystland

Mål Oliver Dystland

Mål Edwin Ruud Helbø

Mål Mathias Larsen Skoglund

 

Matilde Wenger er tatt ut i J17-landslagstroppen til EM-kvalifisering

Matilde Wenger med drakt nr 13 har rukket og spille fire landskamper så langt i 2024.

17 åringen fra Fjellfoten har gjennom gode prestasjoner i dobbeltkampene mot Finland og Danmark gjort seg verdig til en plass i 18-mannstroppen som skal ut i meget viktige EM-kvalifiseringskamper i mars.

Vi gratulerer den tidligere FUVO-spilleren med nok et landslagsuttak.

 

J17-landslagstrener Børje Sørensen har tatt ut troppen til EM-kvalifiseringen på hjemmebane

Kampene spilles slik:

11. mars klokken 16.00: Norge- Sveits, Østerhus Arena
14. mars klokken 16.00: Norge – Wales, Østerhus Arena
17. mars klokken 13.00: Norge – Sverige, Østerhus Arena

Vinneren av gruppen er kvalifisert for EM, som spilles i Sverige i perioden 5. til 18. mai.

Norges tropp

Hanna Krog – Rosenborg
Sanna Elisabeth Kvia – Viking
Ina Raaum Andreassen – HamKam
Linnea Haugen – Kolbotn
Josefine Thorsnes Lefdal – Kolbotn
Andrea Buberg Sæteren – Tiller
Tuva Olaussen Sagen – Øvrevoll Hosle
Matilde Kornelia Wenger – LSK Kvinner
Thale Hauge – Bodø/Glimt
Selma Jordfald – KFUM
Henny Thorallsson – Kolbotn
Malin Book Dalsgård – Arna-Bjørnar
Linnea Holmsveen Moen – HamKam
Hedda Lium – Rosenborg
Anny Kerim-Lindland – Start
Frøya Brennskag-Dorsin – Rosenborg
Iselin Brualøkken – Gui
Elle Ulstein – KFUM

Ytterligere to spillere blir tatt ut 4. mars.

Nes IK suser videre etter å ha knust Skien med 10-2

Bildet er av 2 måls scorere Patrik Wikstrand, Jan Mikael Skog, Ole Marius Bjørnslett og Marcus Ilseng Kristiansen

Etter åtte strake seiere stod Nes Ik foran den første av tre tøffe kamper mot lagene som kjemper rett bak de på tabellen. Først ut var Skien i Runnirinken.

4.divisjon Nes – Skien 10-2   (3-0,

Nes Ik-trener Terje Kristiansen var klar over at det kom til å bli en tøff match. Han husker med gru fra det forrige oppgjør hvor ufint Skien spilte. Og ufint ble det. I løpet av matchen fikk gjestene to matchstraffer og en fem minutter for slossing.

  • Vi manglet i 5 spillere i dag, inkludert Daniel Donborn som er vår poengkonge så langt, men har også fått inn en forsterkning ved Marcus Ilseng Kristiansen.

Hjemmelaget er gode om dagen og laget fortsatte den gode trenden mot Skien. Allerede etter 7 minutter ledet Nes 3-0 etter en scoring av Patrik Wikstrand og to av Ole Marius Bjørnslett. Dessverre ble sistnevnte skadet noen få minutter senere etter en ulovlig albuetakling, og spilte ikke etter dette.

Andre periode ble veldig oppstykket pga spillestilen til Skien. Det var ikke spilt mer enn ett minutt før gjestene pådro seg to matchstraffer, og like etterpå måtte nok en spiller i ”skammekroken” med en tominutter. Dermed fikk Nes spille 5 mot 3 i flere minutter. Nes var ikke så effektive som ønsket, men klarte til slutt å øke til 4-0 ved Bjørn Sverre Liknes Østby. Skien klarte etter hvert å redusere, men Nes fortsatte å presse og til slutt satte nykommer Marcus Ilseng Kristiansen inn 5-1

  • Etter mye rotete spill, mye utvisninger og bråk så løsner det for oss. Og vi går opp til 9-1 før pause. En periode som var preget av et Skien lag som var kun ute etter å bråke og være ufine, forteller en noe oppgitt Nes IK-trener til Nes-Sporten
  • Før 3 periode ønsket vi å kjøre på for å få så mange mål som mulig, men en 9-1 ledelse gjør at vi senker tempoet. Vi øker omsider til 10-1, men slipper også inn ett mål slik at sluttresultatet blir 10-2.
  • Det var en deilig seier. Samtidig spilte Borg 7-7 i sin kamp, noe som kan bli avgjørende for pss. Neste kamp er hjemme mot Nordstrand. Ett meget godt lag, så det kommer til å bli en god hockey kamp i Rinken førstekommende søndag kl. 18.00, sier en optimistisk Terje Kristiansen til Nes-Sporten etter lagets niende strake seier.

Nyervervelsen Marcus Ilseng Kristiansen scoret to og hadde en assist, og viste at han kommer til å bli en viktig spiller i tre siste matchene som gjenstår av årets sesong.

Mål:

1-0 Patrik Wikstrand (Jørgen Arnesen, Joakim Sandvold)

2-0 Ole Marius Bjørnslett (Thomas Petterson)

3-0 Ole Marius Bjørnslett (Marcus Ilseng Kristiansen, Arnesen)

4-0 Bjørn Sveree Liknes Østby (Wikstrand)

5-1 Kristiansen (Østby, Petterson)

6-1 Jan Mikal Skog (Østby, Dan Mathias Randem-Svendsen)

7-1 Skog (Østby, Arnesen)

8-1 Petterson (Østby, Sandvold)

9-1 Wikstrand (Petterson, Sandvold)

10-1 Kristiansen (Dan Matias Randem-Svendsen, Petterson)

 

BB: Patrik Wikstrand

Laget:
Keeper: Jonas Breivik, Emilie Ilseng Kristiansen

Bjørn Sverre Liknes Østby, Bendik Halvorsen Bergan, Thomas Petterson, Ole Marius Bjørnslett, Marcus Ilseng Kristiansen, Jørgen Arnesen,  Joakim Sandvold,  Michal Srogocik, Dan Mathias Randem-Svendsen, Mattis Karlsen, Steinar Myrvang, Jan Mikael Skog, Patrik Wikstrand

 

Denne artikkelen er sponset av

NaprapatTeamet

 

R&Å har signert Ørjan Hopen

Foto :R&Å fotball

Den elegant midtbanespiller som står med hele 36 landskamper og 10 mål på U16-U19-landslagene. Har en herlig venstrefot som kan gjøre alt bortsett fra å snakke. Fast i Adeccoligaen for Sogndal som 17 åring, og banket inn seks mål i Eliteserien i 2011. Endte opp med ca 150 kamper på de to øverste nivåene for Sogndal, Bryne, Nest Sotra og Levanger. Var en liten tur innom Skeid før han i november 2017 skrev under for FUVO.

Der endte den snart 32 år gamle frispark-spesialisten opp med 17 mål på 56 kamper i perioden 2018-2022. I fjor spilte 5.divisjonsfotball for Bøn, samtidig som han var assistenttrener i et Eidsvold Turn lag som rykket opp fra Norsk Tipping-ligaen.

Vegard Brusveen sier følgende til avisen Raumnes:

  • Ørjan jobber på Vormsund ungdomsskole, og blir altså nesbu i disse dager. Målet er at han skal bidra rundt A-laget, og muligens skal han spille også. Ørjan kan fotball, sier Brusveen. Hopen er blant annet kjent for sin presise fot og er en fryktet spiller på offensive dødballer.

 

Denne artikkelen  er sponset av

Tilbakeblikk fra 1978. R&Å gikk til topps i Myggserien

Vant alle kampene

Nesmesterskapet i klassen «Mygg», spillere under 10 år, ble en tett og jevn serie hvor kampen til slutt stod mellom FUVO og R&Å. Etter en lang og hard sesong kunne R&Å-guttene til slutt slippe jubelen løs og kalle seg seriemestere. R&Å gikk ubeseiret gjennom sesongen med ni seiere av ni mulige og hadde i tillegg en meget sterk målforskjell på hele 52-1. FUVO på sin side tapte kun en kamp, 0-1 mot nettopp R&Å og måtte nøye seg med en småsur andreplass.

Følgende spillere deltok på vinnerlaget: Odd Terje Stokke, Tore Kløfta, Tor Anders Årnes, Terje Damstuen, Morten Johansen, Per I Haugen, Tor M Grue, Frode Grønbakken Paul Midling Larsen, Rune Stensåsen, Øivind Lund, Lars Erik Anderson og Bjørn Larsen

 

Myggserien 1978

1 R&Å 10 10-0-0 52-1 20
2 FUVO 10 9-0-1 42-4 18
3 Haga 1 10 7-1-2 41-6 15
4 Fenstad FK 10 7-1-2 38-10 15
5 Fenstad SK 10 5-1-4 32-20 11
6 R&Å 2 10 5-1-4 25-14 11
7 R&Å 3 10 4-0-6 15-29 8
8 Haga 2 10 3-0-7 6-24 6
9 FUVO 2 10 1-1-8 4-45 3
10 Hvam 10 0-2-8 1-36 2
11 Haga 3 10 0-1-9 0-57 1

 

Denne artikkelen er sponset av

Nes IK forsterker laget med tidligere Vålerenga-spiller

Nes IK kjemper en innbitt kamp om å vinne 4.divisjon og fikk før helgen en meget solid forsterkning med en spiller som her toppseriekamper for Vålerenga og Gruner.

Marcus Ilseng Kristiansen startet sin karriere i Nes IK, men gikk til Vålerenga allerede som 11-åring. Flyttet etter hvert til Lillehammer for å studere på NTG og meldte da overgang til Lillehammer. Har også vært innom Gjøvik, Manglerud Star og Furuset før han vendte tilbake til Vålerenga før 2019/20-sesongen.

Debuterte for Enga i desember 2019 mot erkerivalen Storhamar og endte ifølge Elite Prosepects sine sider opp med sju kamper i Get-ligaen. Unggutten hadde imidlertid lyst på mer spilletid, og da Oslo-kollega Grüner meldte sin interesse, var veien kort til ny klubb. Etter ett målpoeng på 14 kamper valgte han 9.desember 2020 å avslutte kontrakten og melde overgang til 1.divisjonsklubben Hasle-Løren.

24-åringen står ikke oppført med kamper i årets sesong og har nå meldt overgang til Nes IK, hvor far Terje Kristiansen er trener og storesøster Emilie Ilseng Kristiansen er keeper.

Marcus Ilseng Kristiansen fikk sin debut i gårsdagens hjemmekamp mot Skien.

Vi kommer tilbake med referat fra den kampen

 

Denne artikkelen er sponset av

Nes Ik leder tabellen med fire kamper igjen å spille

Nes IK har levert en strålende sesong og står med kun ett tap etter 14 serierunder og leder 4.divisjon. De åtte siste åtte matchene har endt med seier. Nå gjenstår fire “cupfinaler” før man kan kalle seg seriemester

 

Gjenstående kamper for Nes er som følger

25.2 Nes – Skien kl 1800

3.3   Nes – Nordstrand

10.3 Borg – Nes

17.3 Nes – Gruner 3

4.divisjon

1 Nes Ik 14 13-0-1 92-27 26
2 Borg 13 10-1-2 76-48 21
3 Nordstrand 12 9-1-2 54-36 19
4 Skien 12 7-0-5 69-50 14
5 Jordal 13 6-0-7 56-65 12
6 Gjøvik 2 13 5-1-7 53-59 11
7 Aker 14 3-1-10 37-71 7
8 Rosenhoff 12 3-1-8 54-83 7
9 Hasle/Løren 2 14 2-3-9 26-56 7
10 Gruner 3 13 2-2-9 63-85 6

 

Denne artikkelen er sponset av