Sluttreferat: FUVO med sesongens første borteseier

Harstad mot FUVO 1-2 (0-1)

FUVO reiste til Harstad vel vitende om at de med seier ville ta et stort steg bort fra nedrykkssumpa.

Nesbuene har for vane å gjøre det godt i Nord Norge, men tapte 2-0 sist gang de besøkte Harstad i 2017.

Etter seieren mot Lørenskog sist var det en optimistisk gjeng som tok fly opp til Evenes og buss videre til Harstad i jakten på årets første borteseier

Simen Høglien med drømmescoring

FUVO viste at Harstad kom til å gå ut i hundre og de var også utrolig nærme å ta ledelsen allerede etter 30 sekunder. Heldigvis var Stian Westerheim på rett plass og reddet ballen på målstreken. En gedigen sjanse. Hjemmelaget trøkket FUVO på defensiven i starten av omgangen, men etter hvert jevnet kampen seg ut.

Etter sju minutter kom FUVO til sin første målsjanse, men et veldig langt Harstad-bein rakk ballen rett foran Kristoffer Bugge som stod i veldig god posisjon og bare hadde å tappe ballen i nota. Det var mye dueller, men etter 19 minutter var det tid for en perlescoring av nykommer Simen Høglien. Et innlegg fra Oliver Nøvik endte hos Høglien som klinket til med en herlig volleyscoring fra 14 meter. 0-1 til FUVO. Et godt tegn med FUVO-ledelse er at laget har vunnet alle kampene de har tatt ledelsen i årets sesong.

I forkant av målet og etter scoringen var FUVO det førende laget. Gjestene var aggressive og fikk frem mange brudd, cornere og par-tre avslutninger fra gode posisjoner. Det var sånn sett fortjent at laget kunne gå til pause med 0-1 ledelse.

Vi lot oss imponere over spiller nr 7 Jakob Klæboe Pedersen og tidvis også 44 år gamle Runar Normann (eks LSK, Brann, VIF og Coventry) hos Harstad. Det er ingen tvil om at venstrefoten til sistnevnte fremdeles er av høy kvalitet.

Harstad utlignet, men FUVO svarte med ny scoring før minutter senere

FUVO fortsatte med sitt trygge forsvarspill etter sidebytte og klarte å spille seg til flere nesten sjanser før de etter en times spill kom til en stor dobbelsjanse. Først ble Sebastian Jensen spilt igjennom og feide avgårde et hardt skudd som Harstad sisteskanse utrolig nok klarte å redde, men måtte gi retur på. Ballen datt ned hos Simen Høglien, som dunket ballen over fra elleve meter. Der burde det stått 0-2 til FUVO. Etter 64 minutter luktet det straffe da Fredrik Nilsen ble dyttet i ryggen inne i boksen, men dommeren vinket spillet videre. Tre minutter satt den i enden av banen. Litt mot spillets gang klarte hjemmelagets Steffen Aronsen å krangle seg gjennom en mur av FUVO-spillere før han pirket ballen over målstreken. Dermed stod det 1-1 med litt under en halvtime igjen å spille.

Hopen med assist på sitt andre touch

Minuttet senere gjorde FUVO et bytte. Ut med målscorer Simen Høglien, inn med Ørjan Hopen. Etter å ha svima rundt et par-tre minutter brukte han to sine to første touch på å spille igjennom Oliver Nøvik alene med keeper. Han gjorde ingen feil og sendte FUVO på nytt i ledelsen. En fortjent sådan.

Oliver Nøvik setter her inn seiersmålet

Harstad klarte å sette et visst press mot slutten av kampen, men etter 82 minutter kunne det fort stått 1-3 etter at innbytter Andreas Lundgren sendte Kristoffer Bugge alene med keeper. Han fikk to muligheter til å sette spikeren i kista, men klarte ikke sette ballen i mål. Tre minutter på overtid fikk Harstad muligheten de hadde ventet på. Et frispark fra kanten av sekstenmeteren. Heldigvis for gjestene så endte den over mål, og etter 95 minutter kunne FUVO-spillerne juble for 2-1 seier og sesongens fjerde seier.

En fortjent seier til FUVO som også førte laget opp på en 5.plass, kun ett poeng Frøya på 2.plass. Ned til Bossekop under streken er det nå fem poeng.

FUVO-trener Jonny Hanssen var fornøyd med sesongens første borteseier.

Vi har møtt gode lag på bortebane i de tre første matchen og har måtte forsvare oss i stor grad. Harstad er et lag som er litt mer på vårt nivå og derfor var kampplanen at vi skulle stå litt høyere og holde litt mer på ballen. Jeg synes vi klarte å eie kampen i mye større grad enn tidligere og gutta gjennomførte en god kamp. Vi hadde god kontroll i store deler av kampen, men ble kjørt litt helt på slutten da Harstad jaget utligning.

FUVO stilte med følgende lag: Petter Rønningen, Fredrik Nilsen, Tomas Holmestad, Stian Westerheim, Thomas Brekken; Sebastian Jensen, Hassan Al-Shimary, Noah Veiby, Kristoffer Bugge og Simen Høglien. Benyttede innyttere: Ørjan Hopen, Andreas Lundgren og Marcus Ellevold

Vi kommer tilbake med flere bilder fra matchen tirsdag

To meget blide målscorere, Simen Høglien og Oliver Nøvik, etter 2-1 seieren over Harstad