Sluttreferat: Ingen vinnere i toppoppgjøret

Mads Rismoen har i sitt comeback i FUVO-drakta vist seg som en mer komplett spiller enn han var i 2017.

Aurskog-Høland – FUVO

Det var en herlig ramme rundt toppoppgjøret i 4.divisjon mellom Aurskog-Høland og FUVO 2.pinsedag. Sola viste seg nok en gang fra sin beste side, men fin fotballen la begge lagene igjen hjemme.

Det var to spente lag som gikk utpå matta, og som forventet ble det tett og jevnt, med mange målsjanser og tilfeldigheter foran boksene. Gjestene fra Opakermoen startet friskt og satte tidlig sitt preg på kampen. Nærmest mål var Mads Rismoen, som styrte et innlegg noen få cm utenfor bakerste stolpe.

Men mot spillets gang fikk hjemmelaget to strake frispark etter hverandre, hvorav den siste endte i mål. Martin Vestreng sendte frisparket fra 17 meter med venstra nede i hjørnet.

Like etterpå kom Armin Sistek seg fri på høyrekanten og sendte i vei et skudd som sneik seg like til venstre for stolpen. Samme spiller var igjen nærme scoring etter en halvtimes spill, kun en meget kvalifisert redning av hjemmelagets beste spiller, Keeper Ahmed Jouini, gjorde sitt til ta det fremdeles stod 1-0.

Nære, skyter ingen skjære

Så snudde kampbildet seg. Hjemmelaget fikk etter hvert en del dødballer, og sammen med en del lange innkast ble det i en periode hett inne i FUVO-boksen. Et par ganger føyk ballen tvers igjennom alt og alle før den elegant gled like utenfor motsatt stolpe. Det var nær sagt et under at verken en FUVO-spiller eller for den sags skyld en Aurskog-Høland spiller fikk pirket vekk ballen/satt den i mål. Nærmest mål kom hjemmelaget med en heading i stolpen.

Toppscoreren skled inn utligningen

Men som ved den første goalen, kom også kampens andre mål mot spillets gang. I det kampuret viste 45+ så headet Mads Rismoen et utspark til Armin Sistek, som på sin side fant Julian Paulsen med en perfekt stikker. Han dro med seg ballen noen meter før han slo et nydelig innlegg foran boksen til Kim Brenna, som skled ballen over målstreken.

Dermed har Brenna scoret i ni offisielle kamper på rad. Dette var for øvrig hans 15 seriemål for sesongen.

Aurskog-Høland startet best etter sidebytte og kom til noen halvsjanser. FUVO måtte også etter hvert gjøre to bytter pga skader. Hjemmelaget så freshere ut, men etter en stund tok FUVO-trener Ørjan Heiberg tak og fikk justert litt ved bl.a å senke Armin Sistek litt lengre ned i banen. Dette gjorde sitt til at FUVO kom tilbake i kampen igjen.

Etter 75 minutter fikk bortelaget frispark like utenfor sekstenmeteren. Kim Brenna feide av gårde et kanonskudd, men hjemmelagets keeper stod i veien. Like etterpå ble Brenna spilt igjennom på høyre, men avslutningen var ikke av vanlig Brenna-merke.

FUVO var utrolig nærme seiersmålet i sluttminuttene

Ja, Aurskog-Høland kunne tatt ledelsen 2-1 etter sidebytte, men de 10 siste minuttene av kampen var FUVO utrolig nærme både to og tre mål. Først ble Sistek spilt igjennom av innbytter Baktiar Rzaev, men nok en gang reddet Jouini glimrende. Like etterpå var det Brenna sin tur til å komme alene med keeperen, men heller ikke han klarte å overliste målvakten. Helt på tampen av oppgjøret ble en heading bakover reddet med hælen av en liggende Aurskog-Høland spiller.

Alt i alt en jevn kamp med mange dueller, frispark, cornere og lange innkast. Offensivt prøvde FUVO i perioder å spille ballen, men ble møtt av en gjeng Aurskog-Høland spillere som brukte forsen sin i deres fysikk.

At det til slutt endte 1-1 er for så vidt helt greit resultat, men med den sluttspurten FUVO hadde, så hadde det ikke vært noe ran om alle poengene hadde blitt med hjem til Mo´n

FUVO er fremdeles serieleder, men kan bli forbigått av Kløfta som torsdag 24.mai fullfører 8.serierunde med bortemøte mot Aurskog-Høland.

Neste kamp for FUVO er mandag 28.mai, borte mot Sørumsand

Vi tror FUVO stiller med følgende lag: Andre Thomsen, Ole Kristian Myhre, Stian Westerheim, Chris Lundhaug, Fredrik Nilsen, Simen Nordnes, Armin Sistek, Julian Paulsen, Mads Rismoen, Sondre Emilsen og Kim Brenna.

Benyttede innbyttere: Baktiar Rzaev og Markus Sæter.