Årets første FUVO-seier kom i generalprøven

Treningskamp Gjelleråsen – FUVO 1-4 (1-2)

FUVO tok lørdag turen til Li kunstgress og treningskamp mot et Gjelleråsen-lag man møter allerede i den femte serierunden. Hjemmelaget har i likhet med FUVO ny trener og begge lagene har også hatt en del utskiftninger i stallen. Ingen av lagene har imponert i treningskampene, sånn sett var det en viktig kamp med tanke på at seriestarten er rett rundt hjørnet.

FUVO gikk til generalprøven med det for øyet å fortsette fremgangen fra Elverum-kampen. De har fremdeles skader på viktige spillere og litt for liten stall, det var derfor en spent gjeng som inntok matta lørdag ettermiddag.

Mads sendte FUVO i ledelsen 1-2 med sin andre scoring rett før pause.

Kampen startet i et bra tempo med et par halvsjanser til begge lag. Det skulle etter hvert bli et målrikt oppgjør og det første målet kom etter et kvarter.  En corner fra Noah Veiby, fant veien til luftens baron, Mads Rismoen, som headet gjestene fra Opakermoen i ledelsen. FUVO vant ballen titt og ofte høyt inne på Gjelleråsen sin banehalvdel og kom til et par gode skuddforsøk. Men 35 minutter ut i omgangen kombinerte hjemmelaget fint på deres høyreside og et innlegg fra dødlinja fant veien inn i boksen til en Gjelleråsen-spiller som nærmest løp ballen over målstreken. Omgangen så ut til å ebbe ut med 1-1, men på overtid fikk FUVO corner og nok en gang fikk Mads Rismoen stå umarkert og nikke ballen i mål. Dermed kunne bortelaget gå til pause med 1-2 ledelse.

FUVO med god kontroll i andre omgang

Gjelleråsen startet andre omgangen best, men det tok ikke mer enn seks minutter før FUVO økte til 1-3. Magnus Mikkelsen spilte en fin ball til høyreback Tobias Gram Caspersen, som la inn i boksen. Hjemmelaget fikk et hode på innlegget, men ballen falt ned i beina på Nicolai Elton Hauge, som tuppet ballen i mål fra 16 meter. FUVO hadde et lite overtak sjansemessig i første omgang og var klart best etter sidebytte. Etter en times spill var de meget aggressive da Gjelleråsen prøvde å spille seg ut. Ballen endte etter hvert hos Noah Veiby, som sendte kula videre til Tobias Solem Karlsen, som fikk god tid til å lade kanonen og feie av gårde et skudd fra 22 meter som fant veien nede i høyre hjørne.

Resten av omgangen hadde FUVO full kontroll. Gjelleråsen var overraskende tamme og skapte ikke noe mer enn et godt skudd som gikk via hanskene til Mehmet Rrahmani i tverrliggeren og over mål.

Begge lag gjorde flere bytter, og spesielt morsomt var det å se 2008-modellen Jonas K. Bjørkhaug komme inn som innbytter for FUVO og sette seg i respekt hos motstanderen med en solid takling. Unggutten fulgte opp med flere gode gjenvinninger og beviste at han har noe å fare med som fotballspiller

FUVO stilte med følgende lag: Mehmet Rrahmani, Tobias Gram Caspersen, Tomas Holmestad, Besart Kalkoshi, Erik Kalland, Noah Veiby, Tobias Solem Karlsen, Magnus Mikkelsen, Nicklas Brenna Karlsen, Mads Rismoen og Nicolai Elton Hauge. Benyttede innbyttere:Benken: Adrian Thaci, Herman Berg Smith, Stian Westerheim, Nicholas Gjerde, Jonas Kaeomani Bjørkhaug

På skadelisten til FUVO er pr dd: Oskar Berg Nordstrøm, Oliver Nøvik; Isak Bratlie-Bernal og Birk Øian, der sistnevnte er nærmest å bli skadefri. Han har et håp om å rekke seriestarten 8.april.

0-1 til FUVO ved Mads Rismoen

1-2 til FUVO ved Mads Rismoen