Bra innsats, men nytt tap for FUVO-damene

Det er ikke til å stikke under en stol at FUVO-damene har hatt en tøff sesong og at coronaeffekten slo grusomt til mot en idrett som sliter med å holde på spillere etter at de fyller 20 år.

Corona helvete tok nesten knekken på damelaget

Damelaget til FUVO hadde to fantastiske sesonger etter at de gjorde comeback i seriesystemet i 2018. Den første sesongen endte med opprykk fra 4.divisjon, mens de i sin første sesong i 3.divisjon, endte på en meget sterk 2.plass.

FUVO – Lørenskog 1-4 (0-0)

Fjorårssesongen endte med avlysning og mange spillere valgte i fjor og starten av 2021 å prioritere studier, jobb, familieforøkelse, eller rett og slett mistet lysten. Det betydde at den nyansatte dametreneren Elvis Kaunatjike fikk en vanskelig oppgave allerede fra start. Han hadde mange gode treninger, men få spillere. Vondt ble til verre for en liten stund siden da lagets største profil, Oda Folmo Myhr, ble skadet og mistet resten av sesongen.

Laget så bra ut rett før seriestart, med flere seire i treningskampene. De startet også sesongen ok med uavgjort borte mot Gjerdrum. Etter det så laget tapt fire strake kamper. De hadde derfor ikke de største forventingene før de denne uken tok i mot Lørenskog til sesongens nest siste match.

God første omgang av FUVO

Gjestene fra Lørenskog var spiller for spillere et par hakk bedre enn FUVO-jentene, men hjemmelaget hadde stor ståpåvilje, var aggressive og jobbet sammen som ett lag. Mangelen av storscorer Oda Folmo Myhr var tydelig, men laget kom til noen nesten sjanser. Lørenskog produserte etter hvert flere store målsjanser, men bakerst stod Tine Ihlang en meget god første omgang og holdt FUVO inne i matchen.

Fremgang tross tap

Dessverre var andre omgangen så vidt i gang da Lørenskog tok ledelsen og etter en times spill så doblet de den. Vondt ble til verre da gjestene fikk straffe etter 72 minutter som de satte kontant i nettet. Mange trodde FUVO ville dette sammen som et korthus, i stedet svarte de med å gå rett i angrep og redusere til 1-3 ved Susanne Martine Ødegaard. Hjemmelaget prøvde å komme enda nærmere, men i stedet så satte Lørenskog spikkeren i kista med kampens siste scoring ni minutter før slutt.