FUVO viste muskler og vant lokaloppgjøret mot Team Nes

Team Nes – FUVO 2-4 (1-2)

Høsttåka lå over Årnes Kunstgras da Team Nes og FUVO lørdag møttes til lokaloppgjør i klassen gutter 16 år. Hjemmelaget var klare favoritter etter fire seire og en uavgjort på de fem siste matchene, mens gjestene fra Opakermoen stod med kun ett poeng på sine fem siste kamper.

Davids kamp mot Goliat ville noen sagt, men lokaloppgjør lever ofte sine egne liv. Noen får høye skuldre, mens andre elsker disse kampene. Tabellposisjon eller form har ofte ikke noe å si. Sånn sett levde denne kampen opp til forventningene.

Alexander Persvangen-Johansen med to scoringer i første omgang

Det var ikke spilt ett minutt engang før det ble action i matchen da FUVO-forsvaret rotet det til for seg selv og dommeren dro frem det gule kortet. Dermed måtte laget klare seg i fem minutter med kun 10 spillere på banen. Team Nes kom til et par gode muligheter, men etter seks minutter pekte dommeren på straffemerket etter en hands hos hjemmelaget. Alexander Persvangen-Johansen gikk frem og satte straffesparket sikkert i mål. Rett etterpå var FUVO frempå med et godt skuddforsøk som strøyk stolpen.

Martin Nafstad Bjerkestrand med langskudd perle

Team Nes jaget utligning, kom til flere gode målsjanser og etter 17 minutter fikk de sin velfortjente utligning. Martin Nafstad Bjerkestrand fikk ballen litt innpå gjestenes banehalvdel og fra ca 30 meter klinket han til med et kanonskudd som føyk inn i nettmaskene.

De fleste trodde nok nå at vertene ville ta over, men FUVO forsvarte seg godt og i stedet tok de på nytt ledelsen etter 24 minutter. Et innlegg fra Nicolay Snildal endte hos Alexander Persvangen- Johansen, som var både god og heldig da han tok ned ballen. Avslutningen var det imidlertid klasse over.

Heldig FUVO-ledelse til pause

Team Nes presset på for utligning, men var som de har vært i hele sesongen, veldig ineffektive foran kassa. FUVO-keeper Mathias Scharning Lundberg hadde nok å holde fingrene i, og med sin uredde spillestil vartet han opp med flere viktige redninger. Når han ikke stod i veien, fikk han hjelp av en forsvarspiller eller stolpen.

Etter de første 40 minuttene stod det 1-2 til FUVO, et resultat som like fort kunne vært motsatt.

FUVO forsvarte seg godt i første omgang, men andre omgangen ble mye jevnere. Gutta fra Opakermoen var tøffere i duellene og ville virkelig vinne kampen, mens Team Nes gutta så ut til å ha høye skuldre.  Etter et par minutter var bortelaget cm fra å øke ledelsen, men Sivert Aasli Asphjell bommet på ballen da han skulle heade frisparket fra Niclay Snildal i mål. Få minutter senere ropte Team Nes på straffe, men dommeren ga laget frispark like utenfor 16-meteren. Et frispark som gikk et godt stykke over mål.

To kjappe mål i løpet av ett minutt

Etter 57 minutter endte en FUVO-corner i beina på Sivert Aasli Asphjell, som satte ballen kontant i mål. Det skulle imidlertid gå i underkant av ett minutt før Team Nes reduserte til 2-3. Vertene klarte å holde trøkket oppe etter et innkast. Ballen endte til slutt hos Herman Berg Smith, som fra 20 meter feide avgårde et velplassert skudd som gikk over FUVO-keeper Mathias Scharning Lundberg og inn i mål.

Lamek Million avsluttet med en scoring, verdt en million

De siste tjue minuttene var preget av mange dueller, mye nerve og noen store målsjanser. Flere av FUVO-spillerne dro sågar på seg krampe, men det skulle også ble ett mål til. Med kun tre minutter igjen å spille mottok Lamek Million en pasning like innpå Team Nes sin banehalvdel, fra nesten samme posisjon som Nafstad Bjerkestrand scoret fra i første omgang. Dermed måtte også han prøve seg. Ballen føyk som en projektpil og suste inn i nettmaskene over Team Nes-keeper Bjørnar Knapskog-Hope. Kampen ebbet ut med 2-4 seier til FUVO, i en underholdene og morsom kamp som hadde en herlig ramme med godt over hundre engasjerte tilskuere.

Team Nes stilte med følgende tropp: Bjørnar Knapskog-Hope, Petter Humstad Seland, Lars Christian Opsahl Garsjø, Jone Risvik Paulsen, Thomas Marsdal, Adrian Fauskrud Lorentzen, Mads Sann Laget, Peder Anderson, Martin Nafstad Bjerkestrand, Anders Huser, Aleksander Gram Andersen, Henrik Hansen Lindstad, Stian Wåler Johansen og Herman Berg Smith

FUVO stilte med følgende tropp. Mathias Scharning Lundberg, William Fossum Østhaug, Fredrik Thorset, Victor Joswig Næss, Nicolay Snildal, Lamek Million, Alexander Persvangen-Johansen, Niklas Thøber-Andresen, Christian Rodrigues Henrikson, Sindre Poll, Fredrik Granberg, Siverg Aaslie Asphjell, Mikkel Aasness, Kevin Wego, Sigurd Flekke Mathiesen og Lars-Fredrik Snildal