Gutter 16 år. En seier og to tap for Team Nes 1

Kamp 1. TN – Sørumsand 1-5

Årets første kamp for 1-laget var på Haga stadion mot Sørumsand. Etter en lang pause så var Team Nes gutta spente og klare for å spille kamp igjen. Dessverre var ikke bryteren på fra start og Sørumsand tok ledelsen allerede etter 6 min. Men baklengsmålet vekket gutta og de jobbet seg bra inn i kampen.

I midtperioden av første omgang var Team Nes det bedre laget og skapte flere store målsjanser. Dessverre klarte de ikke å sette de i mål. I denne perioden fikk Sørumsand en straffe som keeper Joachim Årstad Olsen mesterlig reddet. Hjemmelaget fortsatte å presse, men i det 34 min fikk bortelaget straffe nr 2. Denne gangen kan ikke Joachim gjøre noe og Sørumsand kunne gå til pause med 2-0 ledelse.

Team Nes gutta var enig om at dette var mulig hvis de kjørte på i 2 omg. Dessverre så fikk de verst tenkelig start på 2 omg og slapp inn 3-0 etter kun 2 minutters spill. Da gikk lufta litt ut av ballongen og Sørumsand fikk styre de første 30 minuttene av 2 omg. I denne perioden så puttet de 2 mål til. De siste 10 min av kampen skjerpet Team Nes spillerne seg litt og fikk en redusering ved Fredrik Thorset.

Lagets trener Allan Hegli forteller til Nesfotballen at laget ikke var på fra start og var i tillegg ikke lite vasse nok i avslutningene.

Lag: Joachim Årstad Olsen, Bjørnar Knapskog Hope, Lars Garsjø, Thomas Marsdal, Adrian Fauskrud Lorentzen, Martin Nafstad Bjerkestrand, Marcus Solberg Damstuen, Anders Huser Bølge, Aleksander Pettersen, Alexander Gram Andersen, Henrik Hansen Lindstad, Fredrik Thorset, Stian Wåler Johansen, Hermann Berg Smith.

Kamp 2. Strømmen TN 0-7

Kampen mot Strømmen var et steg i riktig retning etter SIF kampen. Strømmen var ikke all verdens motstand, men gutta spilte en tidvis bra kamp og fikk til mye av prinsippene som de skal spille etter.

Allerede etter 2 min satte Martin Nafstad Bjerkestrand inn kampens første mål. Så jevnet kampen seg litt ut fram til 22 spilte minutter. Da kjørte Team Nes gutta et mønster angrep som endte opp hos Noah Scott Hagen, som satte 2-0.  Like etterpå la Stain Wåler Johansen på til 3-0, som stod seg til pause.

2 omg. starter bra. Fredrik Thorset bruker bare 3 min på å sette inn 4-0. Her ifra og inn styrte TN gutta alt. 5-0 kom i det 48 min ved Thomas Marsdal mens Stian og Martin putter et mål til hver seg slik at slutt resultatet blir 7-0 til TN.

TN-trener Allan Hegli sier til Nesfotballen at hele laget gjennomførte en bra kamp og at de fikk til mye av det de har trent på i den lange oppkjøringsperioden før serien endelig tok til.

Lag: Bjørnar Knapskog Hope, Kristian Gjestad, Lars Garsjø, Thomas Marsdal, Adrian Fauskrud Lorentzen, Martin Nafstad Bjerkestrand, Anders Huser Bølge, Kenneth Codera Marquez Larsen, Alexander Gram Andersen, Fredrik Håvar Bue, Noa Scott Hagen, Fredrik Thorset, Stian Wåler Johansen, Hermann Berg Smith.

Kamp 3. Gjelleråsen 2 TN 9-2

Kampen mot Gjelleråsen var forventet at skulle bli tøff da Gjelleråsen er det klart beste laget i serien. Team Nes gutta ønsket, selv om det var ventet en tøff kamp, å spille slik som de ønsker å spille fotball.

Dessverre lyktes de med alt annet enn bra med det i 1 omgang. Etter 11 min lå de allerede under med 3 mål og etter 20 min hadde Gjelleråsen putta 3 til. Hjemmelaget satte ytterligere to mål til mot slutten av 1.omgang. Rett før pause reduserte Birk Hansen Linstad til 8-1.

Kampen var allerede kjørt og treneren pluss spillerne ble ening om at de skulle prøve en ny og litt mer defensiv formasjon i 2 omgang for å se hvordan det ville fungere. Målet var å vinne 2 omg.

Det fungerte meget bra. Gjelleråsen, som i 1.omgang hadde kjørt over Team Nes gutta, fikk ikke til mye. Team Nes stengte igjen rommene som Gjelleråsen hadde hatt masse av i 1 omgang. I tillegg fikk bortelaget flere gode overganger som resulterte i 3/4 store sjanser. Etter 64 min kom Birk Hansen Linstad igjennom og satte Tem Nes sin andre scoring for dagen.

Team Nes holdt hjemmelaget på god avstand og kom også til noen overganger til i 2 omg. Var også veldig nære å holde 1-0 i 2.omgang, men til slutt fikk Gjelleråsen satt ett må slik at sluttresultatet ble 9-2

Trener for Team Nes, Allan Hegli, forteller at dette var en klassisk «Game of two halfs». Team Nes var ikke med i det hele tatt i 1 omg. men leverte en kjempe 2 omg. Spesielt innstillingen de viste i 2 omg. etter den tunge 1 omg, pluss evnen til å omstille til en ny formasjon og utføre den, var meget bra.

Lag: Bjørnar Knapskog Hope, Kristian Gjestad, Lars Garsjø, Thomas Marsdal, Jone Risvik Paulsen, Mads Sann Laget, Martin Nafstad Bjerkestrand, Birk Hansen Linstad, Alexander Gram Andersen, Noa Scott Hagen, Henrik Hansen Linstad, Stian Wåler Johansen, Hermann Berg Smith.