Petter Hanekamphaug ble matchvinner på overtid

4.divisjon    R&Å – Blaker 3-2 (1-1)

Det ble (nesten) som forventet dramatikk til siste spark på ballen da et R&Å og Blaker møttes i den siste serierunden i 4.divisjon lørdag ettermiddag. Hjemmelaget jaget 4.plassen som ville gi de NM-kvalifiseringskamp, mens Blaker kjempet for tilværelsen i 4.divisjon. Nervene lå nok først og fremst hos gjestene, og det ble ikke noe bedre da lagets keeper etter ti minutter spill nærmest ga ballen til Martinus Slette Granum, som takket og bukket med å chippe ballen over keeper og inn i mål. Spillet roet seg etter at hjemmelaget tok ledelsen, men etter 38 minutter kriget Simen Simen Kristiansen ballen i mål etter en corner. Dermed var lagene like langt.

R&Å lå under til det 86. min, men snudd og vant

R&Å fikk sjansen til å gå opp i 2-1 fra straffemerket, men 45 år gamle Vidar Anzjøen reddet straffesparket fra Martinus Slette Granum. Etter strafferedningen kom Blaker til et par farlige avslutninger. Det luktet et mål, og det skulle det også komme. Etter 66 minutter sendte Sander Svardahl bortelaget opp i 1-2 ledelse.  Kampen så ut å ebbe ut med seier til Blaker, men i det kampuret gikk inn i det 86. minutt så var Eivind Sveinhaug på rett plass og utlignet til 2-2.

Sendte Blaker ned i 5.divisjon

I det matchen passerte 90 minutter så hadde Blaker fremdeles to lag bak seg på tabellen, men R&Å trengte ett mål til for å ha en liten mulighet til å ta den viktige 4.plassen. Vertene luktet blod etter den sene 2-2 scoringer, og tre minutter på overtid så eksploderte Årnes Kunstgras da Petter Hanekamhaug fikk til et drømmetreff som gjorde sitt til at hjemmelaget vant kampen 3-2

Dette er hva R&Å selv skrev på twitter: DET ER DET VÆRSTE JEG HAR SETT! Petter tar ned ballen på kasse skrått utenfor 16, og dunker til på volley! Rett i lengste kryss. Beste målet på stadion i år. Uten tvil!

Endte på 6.plass

Seieren betyr at Blaker rykker ned til 5.divisjon. Snuoperasjonen førte R&Å fra 8.plass til 6.plass, men dessverre vant også Skedsmo, som tok den siste NM-kvalifiseringsplassen.

6.plassen er mange plasser bedre enn det mange tippet på forhånd og fem plasser opp fra 2019, hvor de endte på 10.plass

R&Å stilte med følgende lag: Truls Frogner, Marius Solhaug, Robin Rognerud, Øyvind Hofsrud, Sigurd Flekke Mathiesen, Eivind Sveinhaug, Thomas Buseth, Øyvind Mellum, Jesper Aaserud, Petter Hanekamhaug og Martinus Slette Granum. Benyttede innbyttere: Markus Grønvold, Magnus Granmo Finset og Marcus Høgbakken