Sluttreferat: FUVO med sin fjerde strake hjemmeseier

NTL FUVO mot Senja 2-1 (0-1)

FUVO har startet sesongen meget godt i motsetning til gjestene fra Senja, som rykket ned fra PostNord-ligaen og stod med en fattig pinne før lørdagens oppgjør. Hjemmelaget har vært meget gode på hjemmebane og har i tur og orden slått Mjøndalen 2, Mjølner og Lørenskog.

FUVO med fire skudd i treverket, men Senja ledet til pause

Det blåste godt på Opakermoen, noe som også påvirket spillet. Det var ingen av lagene som klarte å få et skikkelig tak i matchen, men etter ni minutter kom Senja til kampens første avslutning. Det var mye feilpasninger og lite finspill. Etter et kvarter kom FUVO og Oliver Nøvik til sin første sjanse da en ikke alt for hard avslutning fra fem meters hold endte i stolpen. Et drøyt minutt senere var FUVO igjen cm fra å ta ledelsen. Et hardt skudd fra Kristoffer Bugge traff nedsiden av tverrliggeren, ned på strek og i favnen på keeper.Noen minutter senere ble Simen Høglien sendt igjennom alene med keeper, men avslutningen gikk via keeper i tverrligger og ut på banen igjen.

Det luket FUVO scoring lang vei, men til tross for at hjemmelaget kjørte matchen, så stod stolpe og tverrligger i veien. Vertene skulle treffe treverket en fjerde gang før det var spilt en halvtime da et langskudd fra Bugge traff utsiden av krysset. Like etterpå kom Senja til en god sjanse, men avslutningen fra femten meter gikk like utenfor. Etter 35 minutter var det imidlertid dags for dagens første scoring. Etter flere headinger frem og tilbake, datt ballen ned hos David Pedersen, som avslutter med en markkryper fra 18 meter. Ufortjent og mot spillets gang.

Flere mål ble det ikke etter en omgang hvor FUVO traff treverket fire ganger, mens gjestene traff mellom stengene en gang og kunne dermed gå til pause med 0-1 ledelse.

Hassan Al-Shimary med mål og assist

FUVO tok tak i matchen fra start etter sidebytte og etter 48 minutter ble Thomas Brekken felt på kanten av sekstenmeteren. Hassan Al-Shimary tok kort fart og sendte kula rett over hodet på alle og inn i motsatt hjørne. Dermed var lagene like langt. Få minutter senere fikk FUVO et nytt frispark, også denne gangen fra rundt 16 meter. Men denne gangen hadde ikke keeper noen problemer med å redde. Etter en time var det igjen nære på for FUVO, men pasningen som kunne sendt Kristoffer Bugge alene med keeper var ikke helt presis og avslutningen ebbet ut i ingenting.

66 minutter ut i matchen fikk FUVO på nytt frispark som Al-Shimary lempet inn i boksen der Tomas Holmestad befant seg og dunket ballen i mål. Hans første scoring for FUVO. Dermed hadde hjemmelaget for første gang i 2022 snudd det å ligge under til å ta ledelsen. Et drøyt minutt senere burde det stått 3-1 til FUVO etter at Senja-keeperen var på en liten skogtur og Oliver Nøvik fikk sjansen til å sette ballen i det mer eller mindre tomme buret. Dessverre for han og lagkameratene så gikk den like utenfor. Mot slutten satt man og ventet på stormløp fra Senja, men det det ble veldig halvveis. Det som kom hadde FUVO forsvaret full kontroll på og fem minutter på overtid blåste kampens dommer i fløyta for siste gang. Dermed tok FUVO sin fjerde strake hjemmeseier og sin tredje strake seier. Seieren betyr at laget klatret opp på en foreløpig 3.plass med 15 poeng.

Hassan Al-Shimary spilte en god kamp og bidro med mål og assist i FUVOs 2-1 seier over Senja

Neste kamp for Jonny Hanssen sine gutter er lørdag 4.juni borte mot Skjervøy.

Tabellen kan ses her:

FUVO stilte med følgende lag: Andre Thomsen , Fredrik Nilsen, Tomas Holmestad, Stian Westerheim, Thomas Brekken, Ørjan Hopen, Hassan Al-Shimary, Noah Veiby, Kristoffer Bugge og Simen Høglien. Benyttede innbyttere :Sebastian Jensen, Mads Rismoen, Tobias Solem Karlsen, og Sigurd Flekke Mathisen