Sluttreferat. FUVOs første tap på ti kamper sendte laget ned fra tabelltoppen

Det ble dramatikk til siste spark på ballen da FUVO tapte serieledelsen og kampen 4-2 borte mot EIF fredag kveld. Lagene fulgte hverandre til 2-2, som også så ut til å bli sluttresultatet med fem minutter igjen å spille. Så byttet EIF inn en gammel ringrev i Magnus Iversen, som kom rett fra innbytterbenken, til å sette inn 3-2 til hjemmelaget etter en corner. På overtid fastsatte Arild Ladau Werner sluttresultatet til 4-2.

Kampen ble som forventet med mange dødballer, og alt dette tok si tid da hjemmelaget hele tiden måtte flyttet opp sitt mannskap før de fikk tatt sine lange innkast, cornere eller frispark. EIF var i tillegg meget gode til å påføre FUVO brudd med påfølgende kontringer.

Jevnspilt og målløs første omgang

Kampbildet kom ikke som noen overraskelse på noen. Det var en jevn start på første omgangen hvor lagene kom til hver sin halvsjanse. Første kamp etter en seks uker fotballferie i tillegg til varmen må ta sin del av skylden til at det ikke ble noen vakker første omgang på Eidsvoll st kunstgress. Mot slutten av omgangen tok bortelaget mer og mer tak i kampen, og kun en god blokkering fra en EIF forsvarer på et knallhardt skudd fra Ørjan Hopen gjorde sitt til at det stod 0-0 etter 28 minutter. Like etterpå burde nok Kim Brenna sendt FUVO i ledelsen, men avslutningen fra kort hold blåste han over. EIF kom litt mer i kampen helt på tampen med et par gode skuddforsøk. På overtid ville FUVO ha frispark da Kim Brenna var på vei igjen og ble holdt igjen, men dommeren var av en annen oppfatning.

Tre innbyttere scoret for EIF

Kampen åpnet seg mye mer etter hvilen, solsteiken var heller ikke like intens. Det var FUVO som kom best i gang, og allerede etter fem minutter kom Mergim Shurdiqi til en stor mulighet etter godt innlegg fra Kim Brenna. I stedet for FUVO-ledelse var det vertene som scoret kampens første mål etter 53 minutter. En halvdårlig avklaring endte til slutt med et innlegg fra høyre inn i boksen til Jonatan Teigland, som fikk tid til å dempe ballen før han feide den inn i nettmaskene.

Ti minutter senere var lagene like langt da Ørjan Hopen klinket til med frisparkmål fra 18 meters hold. Stillingen holdt seg kun i fire minutter, da fikk EIF-innbytter Vegard Østmoløkken fri fartsvei etter en liten miss i FUVO-leiren. Han rundet keeper Andre Thomsen og sendte hjemmelaget på nytt opp i ledelsen.

Etter målet jaget FUVO utligning, stod høyt oppe og presset EIF på defensiven. Hjemmelaget var imidlertid farlige på kontringer. Med det var en fullt fortjent utligning da Kim Brenna banket inn 2-2, etter en perfekt pasning fra Ørjan Hopen. Da var det spilt 77 minutter.

Kampen vippet i feil vei for FUVO

FUVO presset på for vinnermålet, og både Kim Brenna og ikke minst Tobias Solem Karlsen kom til et par feite målsjanser, men det tredje målet til bortelaget ville ikke inn. I stedet tok det under ett minutt fra Solem Karlsen sin eventyrlige mulighet etter 84 min, til at EIF for tredje gang i kampen tok ledelsen. En corner fant veien til hodet til innbytter Magnus Iversen og inn i mål.

For tredje gang i kampen måtte FUVO jage utligningsmålet, men denne gangen var det stopp. I stedet fastsatte innbytter Arild Ladau Werner sluttresultatet til 4-2 på overtid.

Selv om det var innbytterne som satte de tre siste målene for hjemmelaget, var det ingen tvil om at kampens beste spiller, var EIFs nr 8, Marius Rødsrud.

FUVO-tapet betyr at det nå er Skedsmo som sitter i førersetet hva angår opprykkskampen. Laget fra Skedsmokorset har etter 15 kamper ett poengs ledelse på laget fra Opakermoen.

FUVO-trener Martin Wiker var selvfølgelig ikke noen happy mann etter tapet.

• Vi gir bort for mange enkle mål. Vi visste EIF var gode på dødballer og brudd med påfølgende kontringer, men det var ikke vi flinke nok til å unngå. Jeg føler at vi burde vunnet kampen, den stod og vippet, dessverre for oss så vippet den i feil retning. Nå gjelder det å komme opp på hesten igjen, for allerede på tirsdag er det ny kamp, sier Wiker

FUVO spiller neste kamp tirsdag 6.august, hjemme mot Rælingen.