Haga tilbake på vinnersporet

Etter et par kamper under pari var Haga-spillerne veldig hissige på å vise seg fra en bedre side i hjemmemøte med Varpe. Pressesjef Thomas Smemo Wego kunne fortelle oss at det var full tenning allerede fra da gutta gikk inn i garderoben og til dommeren blåste i fløyta.

Vertene føyk ut av startblokkene og satte øyeblikkelig press på Varpe. Ti minutter ut i kampen sendte Trond Rasmussen en corner inn i boksen hvor Rune Martinsen viste sin enorme styrke ved å sette inn 1-0 til hjemmelaget, til vill jubel fra det 24 tilskuerne som hadde tatt turen til Haga stadion.

Etter hvert kom Varpe mer og mer med i kampen, men det var vertene som skapte mest. Så fikk Haga nok en corner, og nok en gang var Rune Martinsen siste mann på ballen før den gikk over målstreken.

Bruntrøyene holdt trøkket og Varpe fikk lite til før klokka bikket 43 minutter. Da var det deres tur til å score på en corner. Dermed gikk lagene til pause med 2-1 ledelse til Haga.

Haga startet best også i andre omgang, men Varpe kloret seg fast og jaget utligning, dog uten at det bydde på for store utfordringer for Hagaforsvaret.

Etter 64 minutter kom lynvingen til Haga, Sebastian Olsen på et raid, så opp og sendte en 40 meters bakromspasning til Håkon Vestmo, som satte inn sitt 9. mål for sesongen.

Thomas Smemo Wego (med brune briller) kunne fortelle at Håkon(Vestmo) er den beste spissen i Nes for tiden.

• Brenna er god, men Vestmo er hakket bedre, konstaterte han med et smil om munnen.

Mot slutten av kampen slappet Haga litt for mye av, noe som straffet seg i form av scoring i mot.

• Etter at Varpe reduserte til 3-2, så ble det helt kokkos utpå der. Hawaii-fotball med sjanse på sjanse til begge lagene, men til slutt var vi som kunne juble.
  • Jeg tror skriket hørtes til Årnes, som sikkert skjelver og allerede har lagt taktikken på hvordan de skal stoppe den Brune berme, sier en fornøyd Thomas Smemo Wego til Nesfotballen.

Neste kamp for Haga er mandag 28.mai, borte mot R&Å3

Haga stilte med følgende tropp: Joakim Qvigstad, Ole Johan Istad, Steinar Hofsrud, Erik Hagen Nyborg, Håkon Vestmo, Sebastian Olsen, Rune Martinsen, Christian Kortoe Wood, Preben Punnerud, Håvard Kvinge, Trond Rasmussen, Anders Estenstad, Jonas Rindal Aas, Richard Imerslund og Henrik Hovbøl Greeny.