FUVO hadde ingen problemer med å slå Borgen, nå står Skjetten for tur

Banens beste spiller, Ebba Aaserud i fint driv

Det var stilt store forventninger til lokaloppgjøret mellom FUVO og Borgen, hvor sistnevnte så sent som i 2014 spilte i 2.divisjon og som i fjor hadde et 2-lag som endte på 2.plass i 4.divisjon. Men til kampen mot FUVO klarte de kun å skrape sammen ti spillere.

Men sol og mange tilskuere gjorde sitt til at alle fikk en god start på breddefotballens helg på Opakermoen.

3-0 etter ti minutter

FUVO fikk en pangstart på oppgjøret med en klassescoring av dimensjoner allerede etter to minutters spill. En lang ball utpå høyrekanten til Oda Folmo Myhr, som la en perfekt ball inn i boksen til Oda Ormstad Nilsen, som headet ballen kontant helt oppe i vinkelen. Fem minutter senere tappet Oda Folmo Myhr inn 2-0 etter at laget holdt trøkket oppe etter en dødball. Og før kampen var ti minutter gammel hadde hjemmelaget satt tre kasser bak Borgen-keeperen, som for øvrig var sitt lags desidert beste spiller. En retur etter corner endte hos Ida Ormstad Nilsen, som holdt hodet kaldt og sendte kula kontrollert i det ledige hjørnet.

Borgen ble spilt lavere og lavere, men klarte ikke stå i mot da en innøvd cornervariant satt for femte gang i år. Målscorer på Oda Folmo Myhr sin presise corner var som vanlig Monica Haslie.

Borgen parkerte bussen

Borgen skjønte at dette ville bli ille om man ikke parkerte Bussen foran egen 16-meter. Og verre skulle det bli da en av lagets spillere måtte gå av banen, med det som trolig var for lite inntak av vann og næring i den ekstreme sommervarmen.

FUVO-trener Trond Einar Finstad konstaterte at kampen ble en parodi etter at Borgen stod igjen med 9 spillere igjen utpå banen.

• Denne kampen fikk selvfølgelig et dumt utfall da Borgen kom med kun 10 stk pga skader. I tillegg måtte en til gå av i slutten av 1.omgang.
  • Jeg synes vi begynte bra og tok tak i kampen fra start, noe 3-0 tidlig også sier sitt.

2.omgangen ble kjedelig, da Borgen la to firere 25 meter fra mål og inn, noe som gjorde det vanskelig for oss å bryte gjennom. I tillegg er vi litt for lite bevegelige, noe varmen må ta sin del av skylda for.

Ebba Aaserud kåret til Banens beste

Få minutter ut i andre omgangen økte Oda Folmo Myhr til 5-0, før Nathalie Nøvik et kvarter før slutt fastsatte sluttresultatet til 6-0 til FUVO. Dette var for øvrig lagets 50 seriemål for sesongen.

Treneren synes at jentene gjennomførte en grei kamp og tok en komfortabel, seier. Nå er denne kampen historie og fukset er satt mot onsdagens toppkamp mot Skjetten.

• Kampen mot Skjetten blir naturligvis mye tøffere. Da møtes to lag som begge har vunne alle sine kamper, og som i tillegg spiller fin fotball. Her må vi skru på bryteren og være klare med en gang dommeren blåser i fløyta
  • Skjetten er ett godt lag med en god midtbane og to meget gode spisser som spiller hverandre gode. Jeg så de i kampen mot Borgen, hvor de spilte hurtig og fin fotball. Vanskelig å si hvordan de er bakover på banen da de ikke ble satt på så mye prøver av det jeg så.
  • Når det er sagt, så er vi gode vi også. Her har vi muligheter til å vinne hvis vi fortsetter der vi har vært hittil i år. Gleder meg i hvert fall stort til denne kampen, og det gjør jentene også, sier FUVO-trener Trond Einar Finstad til Nesfotballen.

En lokal juryen kåret Ebba Aaserud til banens beste.

Neste kamp er onsdag 6.juni kl 18:30, borte mot Skjetten

FUVO startet med følgende lag: Tine Ihlang, Unn Kristin Nordstrøm Tjong, Lena Sofia Johansen, Monica Haslie, Oda FOlmo Myhr, Susanne Martine Ødeggard, Aurora Folmo Myhr, Anna Edvardsen,Ebba Sofie Aaserud, Ida Ormstad Nilsen og Sara Marie Libråten.

Benken: VIlde Rustad Nilsen, Ida Johannessen Haugan, Charlotte Engen Mikkelsen, Marthine Myrbråten-Corneliussen. Selma Skogly og Nathalie Nøvik.