FUVO-damene kriget seg til seier

3.div. FUVO mot Fjellhamar 1-0 (1-0)

FUVO-damene spilte sin andre kamp siden 3.juni da de torsdag kveld tok i mot Fjellhamar til den andre serierunden i 3.div KM. De startet med å spille uavgjort hjemme mot Borgen i den første og trengte en seier i hjemmemøte med Fjellhamar.

Tett og jevnt

Det ble et tett og jevn match der lagene hadde hver sin omgang. FUVO kom best i gang, men Fjellhammar var farlige på kontringer og spesielt venstrevingen skapte hodebry for FUVO-forsvaret. Bakerst hadde FUVO en meget solid keeper i Tine Ihlang, som etter 11 minutter måtte trå til med en viktig redning da gjestene kom til en stor mulighet. Det var mange tøffe dueller og verst for FUVO sin del gikk det ut over Oda Folmo Myhr. Det resultert i flere frispark fra langt, men fra avstand hun har scoret mange mål før. Både hun og flere andre fikk muligheten til å teste skuddfoten, men ingen av dem hadde siktet innstilt denne kvelden

Toppscoreren avgjorde

Det var allikevel ikke direkte ufortjent at FUVO tok ledelsen etter et kvarter spill. Målet kom etter at FUVO kjempet til seg ballen litt innpå Fjellhamar sin banehalvdel. Aurora Folmo Myhr dro elegant av sin oppasser før hun serverte en fin pasning til toppscorer Maria Hansen Sloan, som tverrvendte og feide avgårde et skudd fra 19 meter som føyk over keeper og inn i nettmaskene. 1-0 til FUVO.

Skade på to viktige spillere

De røde og hvite kom til nok sjanser til å score både ett og to mål til, men det vill seg ikke. I tillegg måtte både Matilde Wenger og Oda Folmo Myhr forlate banen i første omgang med skader. Fjellhamar sin største mulighet i første omgang og kampen kom på et hardt og godt skudd som traff tverrliggeren.

FUVO lykkes med sitt høye press i starten av andre omgangen, men kom ikke nærmere enn et skudd utenfor fra Maria Hansen Sloan da hun kom alene med keeper. Etter hvert ble FUVO angrepene sjeldnere og sjeldnere, men ikke ufarlige.

Hang i stroppene på slutten

Det var en kamp med bra tempo og mange dueller. FUVO-damene lå godt i ramma og jobbet som galleislaver defensivt. Fjellhamar kjørte matchen og ved ett tilfelle ropte de også på straffe. Dommer var imidlertid av en annen oppfatning og lot spillet gå videre. Hjemmelaget hang godt i tauene mot slutten, men holdt ut og kunne til slutt juble for 1-0 seier.

Seieren betyr at FUVO sammen med Borgen står med fire poeng etter to kamper. Neste motstander er LSK, som i likhet med FUVO suste gjennom vårsesongen uten tap. Kampen spilles førstkommende søndag 21. august på Lillestrøm

FUVO stilte med følgende lag: Tine Ihlang, Vilde Rustad Nilsen, Emilie Kathrine Strømme Engelien, Thea Hauge, Anna Edvardsen, Oda Folmo Myhr, Aurora Folmo Myhr, Matilde Wenger, Kristin Ullern og Sara Marie Libråten. Benyttede innbyttere: Tuva Sten Andersen, Kaja Therese Vollen og Alice Christin Hilseth Eid