FUVO G16 avgjorde i siste spilleminutt i treningskampen mot Ull/Kisa

Treningskamp FUVO – Ull/Kisa 5-4 (3-1)

FUVO G16 skal i år spille i 1.divisjon og ett av lagene de møter der er Ull/Kisa. Onsdag møttes lagene til generalprøve på Opakermoen. Hjemmelaget er ubeseiret så langt i treningskampene og fikk en pangstart med en tidlig scoring av Lucas Exi Dvever. FUVO fortsatte med strålende angrepsspill og masse innlegg fra to opplagte kantspillere. Spesielt synes vi Mathias Eriksen og John Woolnough leverte gode prestasjoner. Gang på gang kom Woolnough seg ned på dødlinja,, og 12 minutter ut i matchen endte et innlegg fra han etter hvert til motsatt ving, Sindre Granhaug, som la inn i boksen til Jonas Kaeomani Bjørkhaug, som enkelt satte ballen i mål.

FUVO imponerte i første omgang

Ull/kisa reduserte etter hvert på et langskudd, men så tredde Bjørkhaug igjennom en fin ball til Mathias Eriksen, som var sikkerheten selv alene med målvakten. Det betydde også at FUVO kunne gå til pause med en fortjent 3-1 ledelse, etter en meget godt gjennomført omgang.

Lurvete start på andre omgangen

Andre omgangen ble alt annet enn god sett med FUVO-øyne. Sju minutter var spilt da FUVO rotet det til for seg selv og Ull/Kisa reduserte til 3-2, og før timen var spilt så var lagene like langt etter en ny scoring av Kisa. Hjemmelaget hang i en god periode i en tynn strikk. Anton I Engen var flere ganger på rett plass og blokkerte store Kisa sjanser. FUVO-gutta sluttet å spille ball og jukset i det defensive arbeidet. Sånn blir man straffet for i 1.divisjon. Åtte minutter før slutt tok Kisa for første gang i kampen ledelsen 3-4 etter at lagets spiss ble spilt igjennom alene med FUVO-keeper Ludvig Skoglund.

FUVO kom forrykkende tilbake på slutten av kampen

FUVO var på noen besøk i andre omgang, men det var lite tydet på at laget ville klare å snu kampen. Det ble gjort et par bytter. Inn kom Mathias Eriksen og John Woolnough igjen, og med de på banen fikk man satt et større trøkk mot Kisa-forsvaret. Fire minutter før slutt klarte Mathias Eriksen å utligne til 4-4 og i kampen siste spilleminutt vartet laget opp med et kjempeangrep som endte med et innlegg fra venstre til motsatt femmeter der John Woolnough befant seg og satte ballen kontrollert i nettmaskene.

5-4 til FUVO ble også sluttresultatet i en målrik kamp der FUVO-gutta varierte fra sitt høyeste til sitt laveste nivå. Men uansett sterkt å slå tilbake og vinne kampen mot en motstander som trolig kommer til å kjempe på øvre halvdel i 1.divisjon gutter 16 år.