FUVO G16 snudde 0-2 til 4-2 seier

Da laget trengte det som mest, vartet Ludvig Skoglund opp med flere matchvinner-redninger.

1.div Gutter 16 år  Nittedal – FUVO 2-4 (2-0)

Det var en fortvilet FUVO-trener Allan Hegli som fikk seg gutta sine underprestere i de første 15-20 minuttene av oppgjøret mot Nittedal. Det var null trøkk, null intensitet, null viljen.  Sånn blir det ikke poeng av mot en motstander som slo Rælingen i forrige serierunde.

FUVO lå under med to mål til pause

Hjemmelaget takket og bukket med å ta ledelsen etter et kvarter og doble den før det var spilt tjue minutter. Da så det tungt ut for et FUVO-lag som ikke var påskrudd i det hele tatt.

Men så begynte noen av spillerne å ta tak i matchen. Både verbalt og i spill som gjør at FUVO kom seg litt inn i matchen. De siste 10-15 minuttene av første omgangen kom laget til flere gode sjanser, men en god Nittedal keeper holdt nullen til pause.

I pausen hadde FUVO-treneren fokus på å få i gang enda mer trøkk og viljen, vise litt stolthet. I tillegg gjorde de noen bytter.

Det var et helt annet FUVO-lag som inntok matta i andre omgang.

• Gutta vant duellene, hadde mye høyre intensitet i det de gjorde og viste en enorm vilje, forteller Hegli til Nes-Sporten.

Propagandafotball i starten av andre omgang

Det var ikke spilt mer enn fem minutter før dommeren peker på straffemerket. Lucas Exi Dziver misset på straffe i forrige serierunde, men var sikkerheten selv denne gangen. Dette ga laget tilbake troen og da var det bare å gønne på. De ti neste minuttene var i følge treneren helt ville. Gutta sprudlet og spilte nydelig fotball. Fire minutter etter straffesparket fikk Thomas Halmrast Moen ballen utpå kanten, dro av backen og fortsatte innover før han curlet ballen over keeper i en fin buen i motsatt sidevegg. Rett etterpå fikk samme spiller ballen i samme posisjon. Og igjen dro han seg innover, men nå stoppet han ikke før han nærmet seg midten før han klinket ballen i krysset fra 17 meter. Dermed hadde FUVO snudd 2-0 til 2-3 i løpet av tolv minutter. Når kantspilleren var i det sprudlende humøret var det ikke noe vits å stoppe å fore han med baller. Men denne gangen sendte han ballen til Lucas Exi Dzever, som sendte to midtstoppere på rumpa med en liten skuddfinte før han smekket inn FUVOs fjerde mål fra elleve meter. En utrolig snuoperasjon!

Nittedal fikk etter hvert summet seg og de neste 25 minuttene ble lange for både spillere, ledere og supportere. Hjemmelaget presset frem 3-4 redusering med ti minutter igjen å spille. FUVO kom til noen overganger, men ble til tider presset bakover.

Nittedal kom til den ene store målsjansen etter den andre, men Ludvig Skoglund i FUVO-buret vartet opp med to-tre matchvinnerredninger som gjorde at vertene stoppet på tre mål. Den ene redningen var i følge flere gigantisk hvor han uredd hiver seg inn i et skudd som skytes fire/fem meter fra mål.

• Det var en horribel start som endte med en vannvittig vending. Gutta viste innsats og karakter ved å klare å snu noe som så helt håpløst ut etter 20 minutter. Jeg er stolt over hvordan gutta tok tak i matchen og snudde dette til seier, sier en smårørt FUVO-trener Allan Hegli til Nes-Sporten etter kampslutt.

Etter fem kamper ligger FUVO på 5.plass med 9 poeng. Neste utfordring for laget er fredag 10.mai, hjemme mot Kløfta

FUVO stilte med følgende tropp: Ludvig Skoglund, Aslak Bratlie-Bernal, William Skoglund Larsen, Anton Engen, Tobias Bratterud, Adrian Sundby Botilsrud, Jonas Kaeomani Bjørkhaug, Theo Håkonsen, Marcel Agbor, Lucas Exi Dzever, John Woolnough, Mathias Eriksen, Thomas Halmrast Moen og Sindre Granhaug,