FUVO tapte fortjent borte mot Brumunddal

Stian Westerheim får her sitt første røde kort på åtte år

Brumunddal – FUVO 3-0 (2-0)

Det er av sine egne man skal ha det. Den store forskjellen på Brumunddal og FUVO ble Preben Finstad. 26-åringen som var inne i sin tiende sesong på A-laget til FUVO, men som pga flytting valgte å melde overgang til Brumunddal rett før seriestart, klinket til med hat-trick. Nå skal det også sies at Brumunddal vant fortjent, men tungen på vektskålen ble Preben Finstad.

FUVO hang ikke med

FUVO kom til kampens første målsjanse da en våken Kim Brenna var frempå på beinet i det Brumunddal-keeperen skulle skyte ut. Dessverre for Brenna og FUVO så gikk ballen like utenfor. Det så ut som Brumunddal overrasket FUVO-spillerne. De var aggressive, Løpsvillige og skapte seg rom. Etter 8 minutter kom Mikkel Frankmo alene med Thomsen, men FUVOs sistekanse reddet mesterlig. Minuttet senere vartet hjemmelaget opp med et angrep som endte med en retur fra Thomsen som Preben Finstad satte i mål.

Preben Fisntad med to scoringer før pause

Nesbuene sleit med å komme oppi Brumunddal-spillerne og etter 22 minutter var det dags for 2-0. FUVO gikk ”fem på” en cornervariant de selv har brukt ved mange anledninger. Det resulterte i et innlegg inn foran boksen til en umarkert Preben Finstad, som fikk en enkel oppgave med å sende hjemmelaget opp i 2-0.

Westerheim med tidlig dusj

Vondt ble til verre for FUVO da de etter 34 minutter spill ble en mann mindre etter at Stian Westerheim kom i en løpsduell med Mikkel Frankmo, hvor begge falt overende. Dommeren mente Westerheim var synderen og ga han det røde kortet. En tøff beslutning. De fleste på tribunen, både Brumunddal og FUVO tilskuere, mente det hadde holdt med gult kort.

Med og uten Westerheim på banen, det var en svak forestilling av FUVO de første 45 minuttene.

Finstad fullførte sin hat-trick

FUVO klarte å justere seg litt bedre i andre omgang og var på en måte mer med i matchen. Men det var Brumunddal som var det klart førende laget, men etter 57 minutter fikk Kim Brenna i vei et skudd fra skrått hold som sneik seg like utenfor stolpen. Brumunddal kom til nok sjanser til å øke til 3-0, men FUVOs bestemann, Andre Thomsen, vartet opp med flere strålende redninger. Etter 74 minutter var Mads Rismoen cm fra å sette et innlegg fra Kim Brenna i mål, men dette var dagen da lite stemte for gjestene fra Opakermoen. I stedet for redusering og litt spenning, så var kampens store spiller, Preben Finstad, på rett og fikk i vei et ikke alt for hardt skudd fra åtte meter, som Thomsen ikke fikk kontroll på og ballen trillet over målstreken. Da var det spilt 78 minutter og med det så var det “game over” for både FUVO og Finstad, som ble byttet ut like etterpå.

Haga-søkning debuterte for FUVO

Med ti minutter igjen å spill  måtte Aleksander Woo Enger gå av banen, og inn kom debutant Sigurd Westby. En spennende unggutt, som har vist meget gode takter på både G19 og rekruttlaget i år. Han fikk ikke utrettet så mye på den tiden han fikk, men forhåpentligvis blir han med resten av sesongen.

FUVO ligger fremdeles over nedrykksstreken, men nå begynner det å tette seg skikkelig til. Neste kamp for FUVO er søndag 10.oktober, borte mot Grorud 2

FUVO stilte med følgende lag: Andre Thomsen, Nicklas Brenna Karlsen, Stian Westerheim, Martin Rosenkilde, Fredrik Nilsen, Sondre Emilsen, Aleksander Woo Enger, Eiven Solberg, Tobias Solem Karlsen, Mads Rismoen og Kim Brenna.

Benyttede innbyttere. Sigurd Westby

Sigurd Westby fikk sin debut da han kom inn i det 80 minutt for Aleksander Woo Enger