Jonas Amundsen slo Tiril Udnes Weng med to sekunder.

Jonas Amundsen klarte så vidt å holde Tiril Udnes Weng bak seg.

Skisesongen begynner for alvor å nærme seg slutten. I helgen stod skilegenden Petter Northug i bresjen for Janteloppet. Det er et skirenn for alle, fra verdenseliten til mosjonister og vanlige turgåere. Mottoet er å skape en morsom skifest for absolutt alle.

Nes Ski stilte med totalt fem løpere på start. Unggutten Ola Spigseth startet, men fullførte ikke etter de listene vi har fått. To som imidlertid både startet og fullførte det 3 mil lange løpet var Jonas Amundsen og Ola Kristoffer Tosterud. Førstnevnte endte på 129. plass med tiden 1:23:00,60, mens Tosterud endte på 138. plass med tiden 1:23:28,03.

Tiril Udnes Weng gikk nok et godt langløp og endte til slutt på 8. plass med tiden 1:23:02,49. Det betyr at hun var snaue to sekunder bak Jonas Amundsen og tjuefem sekunder raskere enn Ola Kristoffer Tosterud.

Amalie Haakonsen Ous gikk også løpet. Hun var kanskje den som imponerte mest. Hun endte til slutt på en meget imponerende 10. plass med tiden 1:24:27,26.

Hans Christian Holund vant løpet med tiden 1:09:54,02. Det var tretten minutter og sju sekunder bedre enn beste nesbu som var Jonas Amundsen. I kvinneklassen gikk svenske Ebba Andersson til topps med tiden 1:15:45,25. Hun var sju minutter og sytten sekunder bedre enn Udnes Weng. Totalt deltok det 764 løpere i herreklassen og 228 i kvinneklassen.

Som nevnt i en tidligere artikkel så var Tiril Udnes Weng raskeste kvinne ned “Svindal utfordingen”