R&Å-damene seiret i lokaloppgjøret mot Ull/Kisa 2

4.div damer  Ull/kisa 2 – R&Å 27-30 (14-18)

Tirsdag var det duket for lokaloppgjør mellom tabellnaboene Ull/Kisa 2 og R&Å. En kamp R&Å-damene hadde kontroll på i store deler, men var litt ute å kjøre en periode midtveis i andre omgang. Heldigvis hadde laget to ungjenter i Julie Heiberg og Emnma Holtung Lundell som virkelig stod fram.

Firemålsledelse til pause

R&Å fikk en god start på matchen og gikk raskt opp i 1-3 ledelse. Hjemmelaget kom etter hvert tilbake og lagene fulgte hverandre til 5-5, da tok ungjentene ansvar og sendte gjestene opp i en femmålsledelse. Men nok en gang klarte Ul/Kisa å ta seg sammen og reduserte til 11-12 før Julie Heiberg vartet opp med tre scoringer. Fride Ilseng satte inn første omganens siste mål, som gjorde sitt til at R&Å kunne gå til pause med 14-18 ledelse.

Satte på turboen på stillingen 22-23

R&Å har en fin blanding av unge spillere med stort pågangsmot og noen med litt mer rutine. To av de sistenevnte, Ida Nilsen Bergersen og Stine Alstad Quille, satte inn andre omgangens to første nettkjenninger. Men så gikk det litt tyngre for bortelaget. Ull/Kisa  kom tilbake for endte gang, og rett før halvspilt andre omgang så stod det 22-23 på måltavla.

Med kun ett mål foran, så satte R&Å-damene på turboen igjen, og vipps så var laget oppe i en firemålsledelse. Denne gangen klarte de å holde Ull/Kisa på minimum to mål og kunne til slutt juble for 27-30 seier.

Seieren betyr at R&Å-damene klatret opp på 3.plass med 9 poeng. Vålerenga 2 leder med 11 poeng, foran Skjetten med 10 poeng.

Fornøyd R&Å-trener

R&Å-trener Christina Simonsen Thomsen forteller om en spennende kamp der R&Å tok en tidlig ledelse etter blant annet gode langskudd fra Emma Lundell og Julie Heiberg.

• Kisa hadde to spillere som utmerket seg, men disse fikk vi tidlig tak på og følte vi klarte å stoppe disse tilstrekkelig. Nr 28 på Kisa har blant annet scoret opp mot 20 mål i en og samme kamp, men vi klarte å holde henne nede på rundt 8 mål.
  • Ellers føltes det som en kamp vi burde avgjort tidligere, men vi fikk liksom aldri en større luke enn 3-4 mål, og derfor opplevdes nok kampen jevnere enn den trengte å være.
  • Vi leder hele kampen og gjør en solid jobb, hvor 9 av 10 utespillere scorer. Rett og slett en skikkelig lagseier, sier en meget fornøyd R&Å-trener til Nesfotballen med noe attåt.

Neste kamp for R&Å-damene er søndag 4.desember, hjemme

R&Å stilte med følgende lag: Pernille Haug, Sæther, Ida Kristine Løse, Stine Alstad Quille(1), Martyna Maria Pona(4), Ida Nilsen Bergersen(3) Sofie Cornelie Høilund Bråthen, Fride Ilseng(2) Julie Heiberg(7), Thea Elise Lien Stenseng(1) Emma Holtung Lundell (6), Ann-Petrin Unes(3) og Lene Charlotte Olsen(3)