R&Å-damene tilbake på opprykksplass

4.div damer: Linderud/Linje 5-2 – R&Å 22-27 (10-14)

R&Å-damene kjemper sammen Skjetten og Skedsmo om den andre opprykksplassen bak Vålerenga 2, som pr nå ser ut til å vinne 4.divisjon og rykke opp til 3.divisjon.Det var derfor viktig å ta et steg i riktig retning fra forrige ukes kamp mot serielederen i kampen mot Linderud/Linje 5-2, som ligger et godt stykke nedpå tabellen.

R&Å sleit i starten

Gjestene fra Årnes brukte litt tid på å spille seg inn i kampen. Ni minutter ut i matchen lå de under med 6-4, men så tok ungjenta Julie Heiberg tak i matchen og satte inn tre av lagets seks strake scoringer. Dermed var kampen snudd til 6-10 til R&Å. Hjemmelaget kom tilbake og reduserte to ganger, men R&Å slo tilbake helt på tampen og kunne gå til pause med 10-14 ledelse.

Matchvinnere i begge endene av banen

Linderud/Linje 5-2 startet også andre omgangen best og kjempet seg til kun ett mål bak. R&Å-damene klarte aldri å dra nok i fra til at de kunne slippe skuldrene ned, men da matchen nærmet seg slutten, stod kampens toppscorer Julie Heiberg nok en gang frem og putta tre mål og avgjorde matchen til R&Å sin fordel. Totalt endte Heiberg på 8 nettkjenninger.

R&Å-trener Christina Simonsen Thomsen konstaterte at de ikke får noe gratis på nyåret, og begge kampene så langt har vært slitekamper.

• Vi gikk ut i høyt tempo og hadde et håp om å løpe motstanderen i senk da de stilte med 9 spillere, mens vi hadde hele 14. Likevel føltes det ikke ut som vi klarte å riste de av oss. Til tider sleit vi både fremover og bakover.

Men vi hadde et par jokere som viste seg best på slutten. Julie Heiberg tok ansvarte offensivt, mens keeper Pernille Sæther stod en meget sterk kamp og reddet oss tidvis fra ikke å havne bakpå. Nå har vi en lengre pause før neste kamp 6.februar. Den tiden blir viktig for oss å bruke tiden godt, fastslår R&Å-treneren ovenfor Nesfotballen med noe attåt.

Vålerenga leder serien med 19 poeng, fire foran R&Å(15). Disse har begge spilt en kamp mer enn Skjetten på 14 poeng og Skedsmo med 12 poeng.

R&Å stilte med følgende lag: Pernille Haug Sæther, Ida Kristine Løse, Stine Alstad Quille, Sofie Cornelie Høilund Bråthen, Fride Ilseng (3), Julie Heiberg (8), Thea Elise Lien Stenseng (2), Emma Holtung Lundell (3), Martyna Maria Pona (2), Ann-Petrin Unes (5), Lene Charlotte Olsen, Ida Marie Håkelien (1) Stine Opsann Findalen (3) og Mia Therese Dahl