Skogbygda klatret til topps etter seier i toppkamp

Emil Holen (nr 35) scoret to, mens Jan Niklas Hagen scoret ett mål i toppoppgjøret mot Kløfta 2

8.div. Skogbygda mot Kløfta 2 3-2

Det som så ut til å bli ”Walk in the park” for Skogbygda et kvarter ut i andre omgangen, ble mer spennende enn hjertet til Skogbygda-trener Daniel Heimnes hadde godt av.

Skogbygda leverte varene i første omgang

Etter en god og lang sommerferie uten alt for mange treninger så var det tirsdag duket for toppkamp i 8.divisjon mellom Skogbygda og Kløfta 2. Før matchen lå zebrastripene på andreplass med like mange poeng som serieleder Bøn 2 og med tre poeng ned til Skogbygda.

De femten første minuttene bar preg av feriefotball, men så vartet hjemmelaget opp med en godt angrep som endte med et glimrende innlegg fra Kenneth Nordli inn i boksen til toppscorer Jan Niklas Hagen, som banket ballen kontant i nettmaskene. Hans tiende scoring for året

Tomålsledelse til pause, kunne fort vært større

Målet ga hjemmelaget ekstra selvtillit og laget vartet opp med flere gode angrep og målsjanser. Etter 25 minutter ble Hagen spilt igjennom, men en super inngripen av en forsvarspiller gjorde sitt til at det bare ble corner. Markus Sæter tok corneren som endte inne i boksen til Emil Holen, som breisidet ballen i mål.

Kløfta 2 hadde lite å by på de første 45 minuttene, som nærmest noterte vi et skudd som gikk en meter over tverrliggeren til Skogbyga-keeper Piotr Sobieszczuk. Hjemmelaget kunne fort ledet med to tre mål til, men måtte nøye seg med 2-0 etter en godt gjennomført omgang i høstsola.

Økte til 3-0 før Kløfta 2 startet opphentingen

Andre omgangen startet som første omgang, med Skogbygda som det klart beste laget. Ti minutter ut i omgangen rotet Kløfta forsvaret det til for seg selv. Emil Holen takket og bukket med å sette inn sitt andre og Skogbygdas tredje for kvelden.

Litt ut av intet kom Kløfta 2 på et besøk som endte med et innlegg og en heading kontant i nettmaskene, utagbart for hjemmelagets keeper.  Skogbygda svarte med å gå rett i angrep og komme til en dobbelsjanse, men i stedet for 4-1, så ble det plutselig spenning i kampen da bortelaget to minutter senere reduserte til 3-2.

Etter målet tok Kløfta over og presset Skogbygda på defensiven. Kreftene tok slutt hos flere og flere på hjemmelaget, og mot slutten av matchen hang de skikkelig i tauene. Det skal riktignok sies at de også kom til et par feite målsjanser, men det var ikke mye futt i beina de siste tjue minuttene.

Piotr Sobieszczuk ble helten med flere gode redninger på tampen

Helt på tampen smalt det godt rundt Skogbygda-keeper Piotr Sobieszczuk, som vartet opp med flere matchvinnerredninger og helt på slutten fikk han også god hjelp av stolpen. Etter fire meget spennende overtidsminutter kunne hjemmelaget til slutt juble da dommeren blåste av og Skogbygda hadde tatt en meget viktig trepoenger, som også førte de til topps på tabellen

Tabellen finner du har

Allerede førstkommende søndag spiller Skogbygda ny toppkamp, denne gangen borte mot Bøn 2

Skogbygda stilte med følgende lag: Piotr Sobieszczuk, Robin Pettersen, Jørgen Kårstad, Tobiasz Rzeznik,  Andre Skogheim, Jørgen Aaserud Westvang, Markus Sæter, Gaute Borgenholt, Jan Niklas Hagen, Kenneth Nordi og Emil Holen. Benyttede innbyttere:Petter Berg Haugen, Alexander Holen, Tor Erik Tømmerbakk, Eivind Husås, Andreas Rønold Johnsen, Axel Dybvig og Tobias Nikolai Monsrud

Kampslutt

Skogbygda-trener Daniel Heimnes takker keeper Piotr Sobieszczuk for hans viktige bidrag i matchen