Sluttreferat: Nytt ettmålstap for FUVO

Grorud 2 – FUVO   2-1(0-0)

Et skadeplaget FUVO-lag hadde kampplanen klar før avreise. Man vviste godt hva Grorud 2 ville komme med, utfordringen var å demme opp og klare å utnytte mulighetene de viste ville komme

Martin Rosenkilde med 1.omgangens største målsjanse

FUVO gikk til matchen med en 4-5-1 formasjon som funket veldig bra. Laget lå godt i ramma og selv om Grorud 2 hadde mye ball, så skapte de ingen ting. Omgangens første halvsjanse kom etter 25 minutter, men avslutningen til Mads Rismoen fra skrått hold gikk over tverrliggeren. Noen minutter senere ble Alexander Woo Enger spilt igjennom inne i boksen, fikk en tå på ballen, men Grorud sin sisteskanse kom ut og reddet mesterlig. Etter 36 minutter var FUVO utrolig nærme kampens første scoring. Laget klarte å holde trøkket oppe etter et frispark og etter litt frem og tilbake så endte ballen hos Nicklas Brenna Karlsen, som slo en lang ball frem inn i boksen der Martin Rosenkilde tok sats og headet ballen i tverrligger og ned på strek. Dessverre klarte ikke nesbuene å komme først på returen og det hele kumulerte i frispark til hjemmelaget.

Eiven Solberg sendte FUVO i ledelsen

Andre omgangen startet som første, Grorud hadde mye ball, men skapte svært lite. Etter 54 minutter vartet FUVO opp med et kjempeangrep der Kristoffer Bugge fant en offensiv Sondre Emilsen utpå venstrekanten. Han svarte med å sende et perfekt innlegg på bakerste femmeter der Eiven Solberg kom i hundre og satte ballen kontant i mål. Dett var også Solberg sin første scoring for FUVO.

Grorud 2 snudde og vant kampen

Ti minutter senere slo Grorud 2 tilbake. En corner endte med en stuss bakover av en FUVO-spiller til en ledig Grorud-spiller, som avsluttet fra kort hold rett på Thomsen, som måtte gi retur, og der stod det en gulkledd og utlignet til 1-1. I denne perioden klarte hjemmelaget å trykke FUVO godt på defensiven. Etter 75 minutter måtte Thomsen strekke seg så lang han var for å redde, men minuttet senere så fikk en Grorud-spiller stå upresset å prikke inn 2-1 fra kanten av sekstenmeteren. FUVOs sisteskanse var etter ballen, men var noe få cm for kort.

Etter målet måtte FUVO opp og frem. Det gjorde sitt til at kampen åpnet seg og begge lag kom til sjanser. Gjestene kom til en gedigen målsjanse etter 80 minutter. Sondre Emilsen slo en god corner som endte en heading fra Fredrik Nilsen og en glimrende reaksjonsredning av hjemmelagets sisteskanse som får dyttet ballen over tverrliggeren. FUVO var farlige på dødballer mot slutten og det hadde ikke vært noe å si på om dommeren hadde blåst straffespark, da Mads Rismoen ble både holdt og hadde en drakt som så ut som et seil ved flere anledninger. Det skjedde ikke og kampen ebbet ut med 2-1 seier til Grorud 2.

Dette er femte kampen FUVO tar ledelsen, men mister den og sitter igjen med totalt to poeng. Med kamper igjen å spille ligger FUVO på 11. plass med 8 poeng, ett poeng foran Nybergsund under nedrykksstreken. Opp til Raufoss 2 på plassen over er det nå tre poeng.

FUVO-trener Tommy Grønvold var godt fornøyd med hvordan laget forholdt seg til den taktiske biten, spesielt i første omgang synes han gutta leverte en meget god omgang.

• Alt i alt en god taktisk kamp fra oss. Gutta løper og kjemper hele kampen igjennom. Vi tar også ledelsen, men gjør et par litt dumme feil som gjør at Grorud2-scorer. Vi var nærme å utligne, men det ville seg ikke. Det gjenstår 3 kamper og vi ligger fremdeles over nedrykksstreken og er sånn sett ikke avhengige av andre resultater. Nå satser vi på en god treningsuke før vi tar i mot Kongsvinger 2 hjemme på FUVO førstkommende søndag.

0-1  54 min  Eiven Solberg (Sondre Emilsen)

1-1  66 min Hossam Samir Ibrahim

2-1 76 min  Casper Myhren Fjeld

FUVO stilte medfølgende lag. Andre Thomsen, Nicklas Brenna Karlsen, Fredrik Nilsen, Martin Rosenkilde, Sondre Emilsen, Tobias Solem Karlsen, Eiven Solberg, Mads Rismoen, Alexander Woo Enger, Kristoffer Bugge og Kim Brenna.

Benyttet innbytter: Jonas Aarhaug