Tilbakeblikk fra 2022.Tidenes skrell i første kamp i Romjulscupen

Haga mot FUVO 6-5 (3-1 )

David slo Goliat

Etter to år uten Romjulscup så var det onsdag klart for den 38. utgaven av cupen. Første match ut var Haga mot FUVO. I utgangspunktet i beste fall en transportetappe for laget fra Opakermoen. Sist gang lagene møttes var i 2017. Da vant FUVO 22-3.

Denne gangen startet Haga kampen med 3-0 ledelse etter å ha scoret på tre av seks straffer.

FUVO kjørte kampen, men det tok sju minutter før Mads Rismoen reduserte til 3-1, som også ble pauseresultatet. I starten av andre omgang reduserte Fredrik Lillebekk til 3-2, men rett etterpå så gikk Haga opp til 4-2. FUVO klarte etter hvert å ta igjen Haga sin ledelse og da Oliver Nøvik utlignet til 4-4 var de fleste sikre på at FUVO ville ro dette i land. Men i stedet tok Haga på nytt ledelsen ved Sebastian Olsen og like etterpå økte bruntrøyene til 6-4. FUVO kom seg ganske raskt over sjokket og Mads Rismoen ga 3.divisjonslaget nytt håp da han reduserte til 6-5. FUVO jaget utligning og var veldig nærme, men Haga-gutta kjempet som løver og holdt unna. Etter 2 x 15 minutter kunne de til slutt juble for 6-5 seier. Dermed er også en av tidenes største overraskelser i Romjulscupen et faktum