Flyttet til Lillehammer som 15-åringer
Da søstrene flyttet til Lillehammer som 15-åringer og måtte begynne og lage mat selv ga det sine utfordringer som de måtte takle, samtidig utviklet kroppene deres seg fra å være jenter til å bli kvinner og framgangen på løpetester stagnerte. Men med god hjelp fra dyktige trenere på NTG lot de kroppen utvikle seg normalt. Styrke, spenst, hurtighet og teknikk stod i fokus.
De opplevde at andre utøvere rundt seg ble tynnere og i korte perioder presterte bedre, men som senere fikk betale for det.
Det var først i fjor, i en alder av 24 år og i nærheten av verdenstoppen i langrenn, at de to jentene fikk hjelp av en ernæringsfysiolog på Olympiatoppen til å hjelpe dem med å optimalisere kostholdet.
Selv om søstrene har gjort mye riktig, har de gjennom en lang skikarriere erfart at det er perioder der det er vanskelig å få i seg nok næring. Det har vært tidspunkt de har følt at de har store lår, spist for mye godteri eller veid for mye, men med tålmodighet, bra trening og nok mat er de i dag blant verdens aller beste skiløpere.
De avslutter med følgende oppfordring: Ha det gøy, spis bra, tren bra – så kommer resultatene!