Sluttreferat: FUVO med viktig trepoenger i sekspoengskamp

Mads Rismoen setter her inn kampens eneste mål.

Det ble ingen pen fotballkamp da FUVO tok i mot Ull/Kisa 2 til en meget viktig sekspoengskamp i Norsk Tipping-ligaen lørdag ettermiddag.

FUVO – Ull/Kisa 1-0 (1-0)

De første 45 minuttene bar preg av dårlig tempo og mange feilpasninger. Spesielt sleit hjemmelaget med å få finne en god rytme i kampen. FUVO var gjestene fysisk overlegne og skulle sånn sett klart å ta de på en del brudd med påfølgende overganger. I stedet rotet de det alt for ofte til for seg selv.

Etter 13 min kom Ull/Kisa2 til en gedigen målsjanse da Edin Øy ut av det store intet kom alene med keeper. Kun en meget god redning av Andre Thomsen gjorde sitt til at det fremdeles stod 0-0.

Ull/Kisa 2 hadde mye ball, men klarte bare sånn delvis å trenge gjennom 4-5-1 formasjonen til vertene. FUVO på sin side sleit med feilvalg og klarte heller ikke komme raskt og tett nok oppi Kisa-spillerne.

Ull/Kisa 2 med en mann mindre i en time

Etter 29 minutter snudde kampen karakter. Kim Brenna kom i løpsduell med Aleksander Opsahl, som endte med å felle Brenna like utenfor sekstenmeteren. Dommeren viste ingen nåde og dro frem det røde kortet. Litt strengt synes vi, men dommeren bestemmer.

Mads Rismoen ble matchvinner

Etter utvisingen kom FUVO til flere god målsjanser og burde tatt ledelsen. Men som de sier på Opakermoen, den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. På overtid kranglet Nicklas Brenna Karlsen med seg ballen nedover høyrekanten før han la inn i boksen til Mads Rismoen, som breisidet ballen i mål.

FUVO fortsatte i samme dur som de avsluttet første omgangen.

Ti minutter ut i andre omgangen kom hjemmelaget til en dobbel sjanse. Først med et godt skudd fra Kim Brenna som keeper måtte gi retur på. På returen var Stian Westerheim på rett plass, men avslutningen viste hvorfor han er midtstopper og ikke angriper. Noen minutter senere så fant Thomas Brekken hodet til Mads Rismoen, men headingen gikk lite utenfor.

Kisa hadde lite å by på i andre omgang, de tok ingen sjanser og håpet på en feil hos FUVO som de kunne utnytte. 75 minutter  ut i matchen burde Aleksander Woo Enger punktert kampen da han fikk muligheten etter en retur fra keeper. Den skal sitte ti av ti ganger, men denne gangen gikk avslutningen fra kort hold over mål.  I det 89 minutt kom FUVO nok en gang til en stor mulighet, men heller ikke den gangen klarte de å få ballen over målstreken.

Gjestene fra Jessheim fikk en stor målsjanse i andre omgang. I det kampuret vippet 90 minutter så endte en pasning utpå venstrekanten med et innlegg foran mål, men heldigvis for FUVO så rakk Ull/Kisa-spilleren akkurat ikke ballen. Rett etterpå blåste dommeren av og FUVO tok med det sin andre strake seier og klatret opp på 6.plass på tabellen.

Alt i alt en mindre god fotballkamp. Ull/Kisa2 hakket bedre helt til de fikk utvist en spiller etter 28 minutter. Den siste timen var FUVO best og vant en fortjent seier, som burde vært større.

Neste kamp for FUVO er søndag 12.september, borte mot Raufoss 2

FUVO stilte med følgende lag: Andre Thomsen, Thomas Brekken, Fredrik Nilsen, Martin Rosenkilde, Stian Westerheim, Nicklas Brenna Karlsen, Tobias Solem Karlsen, Alexander Woo Enger,Kristoffer Bugge,  Mads Rismoen og Kim Brenna