Sluttreferat: Damelaget til FUVO med knallstart på sesongen

Hakadal – FUVO 0-10

Det var gjennom et forslag fra FUVO på kretstinget i 1976 at damefotballen kom inn seriesystemet. Det er derfor nå veldig hyggelig å se damefotballen blomstre på nytt hos laget fra Opakermoen. FUVO-trener Trond Einar Finstad har gjort en meget god jobb med jentene som toppet sin tredje strake seier med å knuse Hakadal med hele 10-0

Det var en strålende fornøyd FUVO-trener som tok en prat med Nesfotballen, dagen etter storseieren.

• De første 15-20 minuttene legger vi i glemmeboka så fort som mulig, det var ingenting som fungerte. Mye feilpasninger, stod ikke opp i duellene, vi hang rett og slett ikke sammen som ett lag. Tror at den berømte “undervurderingsfella” slo inn her, selv om vi pratet mye om dette i garderoben før kampstart. Jeg må også selv ta litt selvkritikk, da kampplanen med å stå meget høyt ikke fungerte, forteller en ærlig trener.
  • Resten av 1.omgangen er vi bedre, men for meg som trener som ser dem på treningsfeltet flere ganger i uken, vet at de kan enda bedre.

Til pause ledet FUVO helt fortjent 2-0, etter scoring midtveis og i slutten av omgangen. Nesbuene var alt for utålmodige framover på banen, noe 11 offsider i 1.omgangen forteller alt om. 7-8 av disse offsidene hadde resultert i 100% sjanser, hadde de vært litt mer tålmodige.

2.omgangen startet på best tenkelig vis med scoring allerede etter et par minutter, og derfra og inn var det en rein nytelse.

• 2.omgangen var helt nydelig. Vi vant alt av dueller, pasningsspillet satt, det var mye bevegelser, fine mål og i tillegg hadde vi full kontroll bakover. Tine Ihlang(keeper) skal være glad det ikke var kuldegrader for å si det sånn, sier treneren med et lurt smil om munnen.

Han forteller videre at man med litt mer dyktighet foran mål, så hadde de plusset på med en 5,6,7,8 mål til, men scorer man 10 mål skal man uansett være fornøyd.

• Det er vanskelig å “kåre” FUVO´s beste i denne kampen da alle hever seg så mye utover kampen. Men må dra frem Ida(Ormstad Nilsen), som har slitt frem til nå. Scorer 4 fine mål, og jeg håper og tror dette gjør noe selvtilliten hennes fremover. Hun er en meget god spiller, hun må bare skjønne det selv også. Ha trua på seg selv, rett og slett.
  • Ellers stod Aurora (Folmo Myhr) frem i 2.omg som kaptein med stor K. Scorer i tillegg 3 fine mål. Ebba Sofie Aaserud fortsetter på det nivået hun har vært en stund og gjør nok en stor kamp på midtbanen. Oda (Folmo Myhr) scoret sitt første mål for sesongen og spiller også hun en meget god 2.omgang. Målet vil forhåpentligvis gjøre sitt til at hun senker skuldrene og fortsetter der hun slapp i dagens match, sier FUVO-trener Trond Einar Finstad til Nesfotballen.

Helt avslutningsvis forteller treneren at han kunne sagt noe om alle spillerne utfra 2.omgangne, men velger å trekke frem disse fire fra denne kampen.

Målscorere for FUVO var Ida Ormstad Nilsen 4, Aurora Folmo Myhr 3, Oda Folmo Myhr, Sara Marie Libråten og Susanne Ødegaard ett mål hver.

Neste kamp for FUVO-damene er tirsdag 15.mai, hjemme mot Kurland

FUVO stilte med følgende lag: Tine Ihlang, Unn Kristin Nordstrøm Tjong, Lena Sofia Johansen, Selma Skogly, Oda Folmo Myhr, Vilde Rustad Nilsen, Aurora Folmo Myhr, Anna Edvartsen, Ebba Sofie Aaserud, Nathalie Nøvik og Sara Marie Libråten.

Benken: Susanne Martine Ødegaard, Ida Ormstad Nilsen, Marthine Myrbråten-Corneliussen, Monica Haslie og Kristin Ullern