FUVO hentet opp Aalesund sin tomålsledelse

Noah Veiby og Julian Jappée Henriksen gjorde sammen med resten av FUVO-spillerne en god bortekamp mot Aalesund 2

NTL Aalesund 2 – FUVO 3-3 (1-0)

Det var ingen enkel match FUVO hadde i vente da entret Color Line Stadion og møte med et Aalesund 2-lag som stod med tre strake hjemmeseiere så langt i årets sesong. FUVO på sin side kom til kampen med stygge bortetap og 0-11 i sekken.

Dårlig oppladning med flyforsinkelse fra Gardermoen

På de fem siste matchene har Aalesund 2 tatt 12 poeng, mens FUVO har rasket med seg 5 poeng. Men viktigst av alt, nesbuene tok sesongens andre seier hjemme i forrige serierunde mot Bjørkelangen og reiste til Aalesund med en god dose selvtillit og tro på å reise derifra med poeng i sekken.

FUVO-trener Jørn Ole Korslund gjorde to bytter fra kampen mot Bjørkelangen. Inn med Fredrik Nilsen og Mads Rismoen, ut med Adrian Thaci og Birk Øian. Litt mer rutine i forsvaret og på topp med andre ord. Men selve oppladningen var ikke den beste da flyet fra Gardermoen var 1 t og 40 min forsinket. Det gjorde sitt til at kampen ble utsatt i 30 minutter.

FUVO lå godt i ramma, men ikke noe å si på at Aalesund ledet til pause

Når kampen først kom i gang så fulgte FUVO-spillerne kamplanen til punkt å prikke. At man ikke klarte å holde frekvensen i det defensive arbeidet får gå på kvoten over dårlig oppladning. Aalesund 2 hadde stort ballinnhav, men FUVO lå godt i ramma og gjorde det vanskelig for hjemmelaget å trenge gjennom. Den første gode sjansen var det FUVO og Mads Rismoen som kom til etter feil i frispillingen i hjemmelagets forsvar. Rett etterpå svarte vertene med et innlegg som Fredrik Nilsen headet i egen tverrligger. Det ble ikke skapt mange store sjanser i første omgang, men ett mål skulle det bli. Fem minutter før pause kom Aalesund seg fri på venstrekanten og fikk lagt inn i boksen til Roy Warholm, som breisidet ballen over målstreken.

FUVO hentet opp Aalesund 2 sin tomålsledelse

I pausen bestemte FUVO seg for å stå høyre opp i banen, og det tok ikke mange minuttene før Serok Ramathan Sado stjal ballen fra en Aalesund spiller tre meter fra mål og serverte den på et sølvfat til Mads Rismoen, som fikk to muligheter til å utligne til 1-1, men en heroisk innsats av en forsvarsspiller gjorde sitt til at det fremdeles stod 1-0 til de oransje. På den på følgende corneren etter redningen på streken, rotet FUVO det til for seg selv to ganger, noe som resulterte i at Magnus Vestre Døving fikk muligheten til lobbe ballen i det tomme målet fra nærmere 30 meters hold. Så brutal kan fotballen være.

Men i stedet grave seg ned, brettet FUVO-spillerne opp ermene på drakta og fortsatte å jage på topp. Og igjen vant duoen Mads Rismoen og Serok Ramathan Sado ballen fra Aalesund-forsvaret. Kula endte etter hvert hos Oliver Nøvik, som klinte ballen i nærmeste hjørne. Da var det spilt 51 minutter. Gjestene fikk blod på tann og fortsatte å jage utligningen. Et drøyt kvarter før slutt kjempet Julian Jappée Henriksen til seg en straffe som Fredrik Nilsen satte sikkert i nettmaskene. Dermed hadde FUVO hentet opp hjemmelagets 2-0 ledelse og utlignet til 2-2.

Aalesund 2 tok ledelsen etter 85 min, to minutter senere utlignet FUVO til 3-3

Mot slutten av kampen gikk begge lagene for seieren. Med kun fem minutter å spille av ordinær tid så kom Aalesund 2 på et angrep hvor de var både gode å heldige da Røy Warhol sklir i det han legger inn. Det samme gjør en FUVO spiller inne i boksen, dermed ble det en enkel oppgave for Kristian Loneby og sende vertene tilbake i ledelsen. FUVO svarte med å gå rett i angrep og en fin heading av Adrian Thaci endte hos Julian Jappée Henriksen som lobbet ballen over keeper og i tverrliggeren. På en påfølgende corneren er Mads Rismoen først på ballen og header ballen kontant i nettet til 3-3.

Kampen sett under ett var FUVO nærmest seieren. Skapte de fleste og de største sjansene, men man må også ta med at laget lå under med to mål og kom tilbake ikke bare en gang, men to ganger.

FUVO ble dermed det første laget til å ta poeng fra Aalesund 2 på hjemmebane og står etter 8 kamper med 9 poeng .Det gir laget 9.plass. Aalesund 2 forblir på tredjeplass med 16 poeng. Neste kamp for FUVO er søndag 2.juni, borte mot Hødd 2

FUVO stilte med følgende lag: Mats Lindegaard, Fredrik Nilsen, Tomas Holmestad, Henrik Fosvold, Nicklas Brenna Karlsen, Serok Ramathan Sado, Noah Veiby, Oliver Nøvik, Tobias Solem Karlsen, Julian Jappée Henriksen og Mads Rismoen. Benyttede innbyttere.Birk Øian, Adrian Thaci, Magnus Mikkelsen