FUVO mot Bossekop 2-2

Petter Rønningen har prestert godt i fraværet av Andre Thomsen, men han måtte kaste inn håndkleet og Kristian Rud fikk sin første kamp fra start

Det var få som hadde tro på at FUVO ville overleve i NTL i 2022, men etter 11 kamper så ligger laget på 8.plass med 15 poeng. En kamp gjenstår og den er meget viktig for både FUVO og Bossekop. Det er det man kaller en sekspoengerskamp. Nordlendingene ligger på 11 plass med 10 poeng og forskjellen kunne øke til 8 poeng eller skrumpe inn til 2 poeng.

FUVO har vært gode på hjemmebane og stod før matchen med fire seiere va fem mulige, mens Bossekop kun har tatt ett poeng på bortebane. Nesbuene var med andre ord for en gangs skyld favoritter.

1.omg

Ingenting ble skapt de første 15 minuttene, men etter 19 minutter tok Bossekop ledelsen med et kanonskudd i nærmeste vinkel fra kanten av 16-meteren. Bossekop var best fra 15. til 25. minutt. Så tok FUVO-gutta seg litt sammen, trøkket litt mer til i duellene, og etter 30 min så utlignet Fredrik Nilsen til 1–1. En corner fant hodet til Mads Rismoen som headet mot mål der Fredrik Nilsen raget høyest og nikket ballen i nettmaskene. Både før og etter scoringen hadde FUVO skudd i stolpen og burde sånn sett ledet til pause.

2.omg

FUVO fikk en pangstart på andre omgangen med å ta ledelsen 2-1 etter 47 min. Et skudd fant veien til hånda til en Bossekop-spiller og dommeren pekte på straffemerket. Fredrik Nilsen steg frem og satte inn sitt sjette seriemål for sesongen. Hjemmelaget kjørte matchen i starten og etter 57 minutter ble Nicklas Brenna Karlsen spilt igjennom alene med keeper. Dessverre var ikke avslutningen av vanlig klasse og ballen på feil side av stolpen. Fem minutter senere slo Bossekop tilbake. Et innlegg fra høyre ble headet i mål fra sju meter. Dermed var lagene like langt.

Mot slutten av kampen var vertene på stålet og tolv minutter før slutt ble FUVO reddet av tverrliggeren. Ingen av lagene klarte å sette den siste og avgjørende scoringen og kampen ebbet ut med 2-2 og poengdeling. Det betyr at FUVO kan ta ferie med fem poengs forsprang til Bossekop. De vil også under alle forutsetninger ha minst fire poeng til lagene under nedrykkstreken.

FUVO stilte med følgende lag: Kristian Rud, Fredrik Nilsen, Tomas Holmestad, Stian Westerheim, Sigurd Flekke Mathiesen, Tobias Solem Karlsen, Noah Veiby, Oliver Nøvik, Niklas Brenna Karlsen, Kristoffer Bugge og Mads Rismoen

Benyttede innbyttere. Fredrik Lillebekk, Baktiar Rzaev, Daniar Mohammed, Andreas Lundgren og Sebastian Jensen