Haga hadde seieren i lomma i 14-målsthriller

Thomas Smemo Wego gjorde comeback i Haga-trøya, åtte år etter forrige kamp.(foto Haga)

Haga ledet onsdagens bortekamp mot Varpe 3-4 med et kvarter igjen å spille. Bruntrøyene hadde seieren i lomma, men to sene scoringer av hjemmelaget, der det siste kom med bare to minutter igjen å spille, gjorde sitt til at bruntrøyene gikk på et irriterende 5-4 tap. Målscorere for Haga var Magnus Ruud 2, Christian Kortoe Wood og ukjent.

9.div avdelings vinner  EIF 3 – Haga 7-7 (5-3)

Fire dager senere var det dags for ny kamp, også denne på bortebane. Kampen ble flyttet på kort varsel, noe som gjorde det utfordrende med å skaffe spillere. Heldigvis snørte en del rutinerte herrer på seg fotballskoene igjen, dermed kunne Haga stille en god gjeng til matchen mot EIF 3.

Haga lå under med to mål til pause

Det skulle vise seg å bli en meget målrik kamp som ikke stoppet før det var scoret fjorten mål. Hjemmelaget gikk ut i hundre og før det var spilt fem minutter hadde de funnet veien til nettmaskene to ganger. Den litt rustne Haga-gjengen kom seg raskt over sjokket, og sju minutter ut i første omgang reduserte Sondre Solheim Hovind til 2-1.

EIF 3 var det førende laget, og før første omgangen var halvspilt så hadde vertene putta ytterligere to baller bak John Magnus Bakken i Haga-buret. Da så det mørkt ut for Haga-gutta, men to kjappe scoringer av Espen Thorvaldsen i det 25. og 28. minutt, gjorde sitt til at troen på poeng fremdeles var til stede. Like før pause økte EIF 3 til 5-3.

Haga mistet seieren rett før slutt

Haga fikk en god start på andre omgangen da Sebastian Olsen reduserte til 5-4, men EIF 3 svarte med å gå rett i angrep og øke til 6-4. Det ble etter hvert litt tøffere utpå matta og det ble delt ut noen gule kort til hjemmelaget. En som var ”on fire” denne kvelden var Espen Thorvaldsen. Han putta to mål før pause og fulgte opp etter sidebytte med to nye scoringer. Med tjue minutter igjen å spille stod det 6-6 og Haga skjønte for alvor at her var det muligheter for seier. Håpet ble ikke mindre da Anders Estenstad for første gang i kampen sendte bruntrøyene i ledelsens 6-7 med et kvarter igjen å spille. Haga-spillerne kjempet tappert for seieren, men fem minutter før slutt utlignet EIF 3 til 7-7, som også ble sluttresultatet.

En godt gjennomført kamp av Haga-gutta, der de i tillegg til å score sju mål også misset et straffespark. Sterkt av laget å komme tilbake etter å ha ligget undermed tre mål etter 22 minutter. Alt i alt hadde de kanskje også fortjent å vinne, men …..

Neste kamp for Haga er søndag 8.oktober, hjemme mot Hurdal

Haga stilte med følgende lag: John Magnus Bakken, Ole Johan Istad, Christian Kortoe Wood, Stian Samuelsen, Anders Estenstad, Gustav Nordlund, Trond Rasmussen, Sondre Solheim Hovind, Håvard Kvinge, Thor Amund Ringereide og Thomas Smemo Wego. Benyttede innbyttere: Espen Thorvaldsen, Sebastian Olsen, Eirik Brunstad-Karlsen og Sondre Aksnes