Nes Ik kjempet godt, men tapte for topplaget

Joakim Sandvold scoret ett mål mot den suverene serielederen Borg

5.div  Borg Ishockeyklubb – Nes IK 5-3 (1-0, 3-1,1-2)

Etter to solide seiere på nyåret tok Nes Ik-trener med seg spillerense sine til Sarpsborg og møte med serieleder Borg.

Kristiansen konstaterte at dette kom til å bli årets vanskeligste bortekamp mot en motstander som er ubeseiret og som består av mange spillere med erfaring høyt opp i divisjonssystemet.

Nes hadde dessverre en del forfall i viktige spillere som Jere Rajala, Daniel Donborn, Henrik Greeny, Jørgen Arnesen, mens Tobias Sørli og Simen Knutsen er skadet. I tillegg til disse manglet de også lagets førstekeeeper Jonas Breivold. Heldigvis har Nes avtale med Hasle-Løren om bruk av Emilie Ilseng Kristiansen. Hun stod en kjempekamp og beviste at jenter kan være like gode som gutta.

Med kun 10 utespillere og en keeper så måtte Nes spille taktisk og holde tempoet i kampen nede, samt ikke bli for overivrige offensivt.

• Vi lykkes godt med det taktiske gjennom hele kampen, men de før gangene vi gjør taktiske feil så ble vi straffet hardt. Det stod allikevel kun en 1-0 i protokollen etter første periode.

Utvisning ødela 2.perioden

• Vi fortsatte med det gode spillet i 2.periode, men etter en episode der vi mente skulle resultert i utvisning for Borg, endte i stedet opp med en 10 minutters personlig straff for oss. Vi ble slitne og i undertallspillet slapp vi inn tre mål. I de få forsøkene vi kom til satte vi inn en retur, som gjorde sitt til at vi gikk til pause med 4-1 underlege.

Nes vant tredjeperioden

• periode starter som forventet, men vi klarte å legge trykk på Borg og iløpet av tre minutter satte vi inn to mål og ser da en mulighet til å kunne stjele med oss ett poeng. Dette satte fart i Borg-spillerne, som hadde ett hakk til å gå på og vi slipper dessverre inn 5-3 med kun to minutter igjen å spille.

Kristiansen sier til oss at han er godt fornøyd med gjennomføringen av kampen, spesielt med tanke på at flere av nøkkelspillerne ikke var med. Han forteller videre at spillerene har all grunn til å gå med hevet hode til tross for tap. Laget har fortsatt muligheten til å kapre andreplassen med seier i de gjenværende kampene.

Nes Ik sin beste spiller i denne kampen var Thomas Petterson, mens Mats Henriks, Joakim Sandvold og Thomas Petterson stod for målene

Neste match for Nes er søndag 5.februar, hjemme mot Gamle Oslo

Nes stilte med følgende lag: Keeper: Emilie Ilseng Kristiansen, Utespillere: Mats Henriks, Joakim Sandvold, Thomas Petterson, Dan-Mathias Randem Svendsen, Sacarias Skoglund, Mattis Karlsen, Sindre Hovland, Marius Benjaminsen, Michal Srogoncik