R&Å-damene med sterk seier over serietoeren

R&Å – Høybråten og Stovner 23-19 (12-10)

R&Å-trener Christina Simonsen Thomsen har virkelig fått dreisen på damelaget som tirsdag tok sin femte seier på de seks siste matchene.

Forrige gang lagene møttes vant Høybråten og Stovner med ni mål. Det var tilbake i oktober og da møtte Oslo-laget et R&Å-lag som ikke var i form. Nå er formen på vei mot himmelen og spillegleden følger tett etter.

Ut med juleribba inn med sixpacken

Før juleferien holdt R&Å-damene ofte godt følge med motstanderne i første omgang, men klarte ikke følge opp like godt i andre omgang. Dette har blitt mye bedre i 2022. Det ser ut som laget brukte den to måneder lange julepausen godt, for nå fremstår laget som bedre trent og ikke minst så holder laget hele kampen ut.

Laget gikk fra å tape åtte av de ti første matchene, men i mens de i mars har de spilt seks kamper og vunnet fem. Tapet kom mot serieleder Kløfta, en kamp R&Å hadde seieren i lomma, men tapte med ett mål.

God åpning på kampen

R&Å gikk respektløs til verks i møte med Høybråten og Stovner. Godt forsvar og raske kontringer førte laget tidlig opp i en 4-1 ledelse. Så stoppet det opp for hjemmelaget og gjestene scoret fire på rappet og ledet 4-5 etter 13 minutter. Da tok de mer rutinerte spillerne hos R&Å tak i matchen og sammen med resten av laget satte de inn ett ekstra gir. Christina Simonsen Thomsen 2, Mari Sundet Johansen, Ann-Petrin Unes og Ida Marie Håkelien, samt ungjenta Emma Holtung Lundell, gjorde sitt til at hjemmelaget storspilte og snudde 4-5 til 11-5 ledelse. Høybråten og Stovner kom seg etter hvert over sjokket og klarte å redusere noen ganger, og til pause så stod det 12-10 til vertene.

Holdt hodet kaldt og klart da det gjaldt som mest

Rett før pause fikk R&Å en tominutter som bortelaget utnyttet i starten av andre omgangen med å utligne til 12-12. Da fikk hjemmelaget en ny tominutter, men denne perioden vant R&Å med to mål og var med det tilbake i ledelsen. Det ble etter hvert høy temperatur og enda flere tominuttere til begge lag. Resten av omgangen ble tett og jevn, men hjemmelaget var hele tiden litt foran. Med fire minutter igjen spille ledet R&Å med fire mål. Så scoret Høybråten og Stover to samtidig som R&Å pådro seg en ny tominutter. Men i stedet for at det kokte over, så klarte R&Å-spillerne å holde hodet kaldt og utnytte feil hos bortelaget. De scoret kampens to siste mål og vant med det kampen 23-19. Toppscorere for R&Å ble Ann-Petrin Unes og Ida Marie Håkelien med fem mål hver.

Seieren førte R&Å opp på 4.plass, men tabellen er veldig jevn og de blåkledde har i tillegg flere kamper spilt enn lagene rundt seg.

R&Å stilte med følgende lag: Pernille Haug Sæather, Ida Kristine Løse, Stine Alstad Quille (2), Martyna Maria Pona (1), Mari Sundet Johansen (2), Lene Helen Skiaker, Christina Simonsen Thomsen (4), Line Melbye, Emma Holtung Lundell (3), Ann-Petrin Unes (5), Ida Marie Håkelien (5) og Emilie Sørby Kløfta (1)