R&Å tok tre viktige poeng hjemme mot Kløfta

4.div R&Å – Kløfta 3-0 (3-0)

R&Å tok viktig trepoenger i bunnkampen

To lag i motgang møttes til et meget viktig bunnoppgjør på Årnes Kunstgras tirsdag kveld. Med kun to seiere siden 8.mai, så har R&Å sakte men sikkert rast nedover på tabellen. Før denne kampen hadde hjemmelaget kun Gjelleråsen 2 under seg på tabellen.Forrige gang lagene møttes var 2.juni, da vant Kløfta hele 6-1.

R&Å med to kjappe scoringer

R&Å hadde også hentet hjem Arne Holter fra studier i Trondheim i et håp om å snu den dårlige trenden. Med han på laget tok hjemmelaget tidlig tak i matchen og styrte det meste som skjedde utpå matta. 12 minutter var spilt da Martinus Slette Granum sendte vertene i ledelsen. To minutter senere fikk man se R&Å på sitt beste. Et brudd og rask kontring der Nikolai Skaue serverte ballen på et sølvfat til Eivind Sveinhaug, som doblet ledelsen. Et tamt Kløfta-lag hadde lite å by på og Truls Frogner i R&Å-buret ble vel i realiteten kun satt på en prøve da han fisket ett innlegg via tverrligger og til corner.

Arne Holter scoret i comebacket

26 minutter ut i matchen var det dags for 3-0 etter en innøvd cornervariant hvor Arne Holter kom i hundre og dunket ballen kontant i nettmaskene fra kanten av femmeteren. Rett før lagene gikk til pause kunne det fort stått 3-1, men tverrliggeren var på lag med Truls Frogner og R&Å.

Kampen ble i perioder preget av taklinger, dueller og unoter fra først og fremst Kløfta-spillerne, som kampens dommer ikke slo ned på. Linja hans var det vanskelig å bli klok på. Enkelte ganger blåste han for ingenting, mens andre ganger lot han ting langt over streken passere.

R&Å vant fortjent

Vertene hadde god kontroll og var også det beste laget etter sidebytte, selv om heller ikke de skapte all verden. R&Å var allikevel nærmere 4-0 på slutten, enn Kløfta redusering. Det er heller ikke vanskelig å skjønne at dette Kløfta-laget kun står med en seier på de tretten siste kampene. Dette er noe av det svakeste jeg har sett av zebrastripene på mange år. Siste seier før forrige serierundes 3-1 seier over Strømmen 2, kom i hjemmemøte med nettopp R&Å. Denne gangen var laget aldri i nærheten av å ta poeng.

En annen viktig positiv ting R&Å å ta med seg inn i de siste kampene, er at de for første gang i åres sesong holdt nullen.

Fremdeles jevnt i bunnstriden

Seieren betyr at R&Å klatret forbi tre lag og opp på en velkjent 10.plass. Men det er fremdeles jevnt i bunnstriden. Tommy Grønvold & Co har sju poeng ned til Gjelleråsen 2 på 14.plass, men ned til de tre andre lagene under seg, skiller det kun ett poeng. Neste kamp for R&Å er tirsdag 3.oktober, hjemme mot Strømmen 2. Det betyr nok en viktig match i kampen for tilværelsen i 4.divisjon

Hvis det ikke rykker ned noen lag fra Akershus, så er plassen mer eller mindre sikret, men skulle det mot formodning rykke ned ett lag, så må R&Å trolig vinne minimum en av de tre siste matchene.

Du finner tabellen for 4.divisjon her

R&Å stilte med følgende lag: Truls Frogner, Fredrik Stenbro, Robin Rognerud, Thomas Buseth, Patrick Elvethun Hansen, Martinus Slette Granum, Arne Holter, Jesper Aaserud, Mads Elevethun Hansen, Eivind Sveinhaug og Nikolai Skaue. Benyttede innbyttere: Eivind Solhaug, Markus Damstuen, Mikolaj Andrzei Liber, Øyvind Hofsrud, Amund Gjersøyen

Disse to kommer trolig ikke til å sende hverandre julegaver. De var enig i å være uenig i det meste