Maria Hansen Sloan scoret 9 mål da FUVO-damene slo Nittedal 2 14-0

3.divisjon  FUVO – Nittedal 2  14-0 (9-0)

Strålende første omgang av FUVO

Det ble en meget målrik og ikke minst historisk kamp på flere områder da FUVO-damene tok imot Nittedal 2 til årets andre og sesongens første hjemmekamp Det ble også tidlig klart at gjestene Nittedal hadde lite å stille opp med. Firemålsscorer fra Lørenskog-kampen, Maria Hansen Sloan, brukte 11 minutter på å sette sitt første for dagen. I de neste minuttene var det flere som prøvde seg, men uten å finne veien til nettmaskene. Så var det tid for nytt ”Maria-show” I løpet av åtte minutter, fra 22. min til 30. min, vartet hun opp med et ekte hat-trick og dermed hadde FUVO opparbeidet seg en 4-0 ledelse.

Oda Folmo Myhr med sitt mål nr 50

Tre minutter senere var det dags for en suser fra Oda Folmo Myhr, som dermed ble den første damespilleren i nyere tid til å passere 50 scoringer for FUVO. Det første satte hun 8.mai 2018, borte mot Hakadal.

Maria Hansen Sloan var på ingen måte ferdigscoret for kvelden. Hun rakk å putte ytterligere to mål før Oda Folmo Myhr satte inn sitt andre og Eline Krogstad Nilsen satte en pent punktum etter en meget god første omgang av FUVO-damene.

Maria Hansen Sloan med nytt hat-trick i andre omgang

Andre omgangen var så vidt i gang da Maria Hansen Sloan var på rett plass og dyttet ballen over målstreken etter at Susanne Ødegaard hadde truffet stolen. Få minutter senere vant Anna Edvardsen en hodeduell hvor ballen endte hos Hansen Sloan, som ikke hadde noen problemer med å øke til 11-0. Kampens store spiller, Maria Hansen Sloan, forlot banen etter 62 minutter, men rakk akkurat å score sitt andre ekte hat-trick og sitt niende mål for kvelden.

Sara Maria Libråten fastsatte sluttresultatet til 14-0

FUVO fortsatte å kjøre over Nittedal og etter 62 minutter så var det kaptein Aurora Folmo Myhr sin tur til å komme på scoringslisten. Hun fikk ballen på tjue meter og fra 18 meter feide hun kula nede i motsatt hjørne. Til tross for massivt overtak skulle det gå tjuefem minutter før neste scoring. Med tre minutter igjen å spille, endte ballen hos Sara Marie Libråten, som fra kanten av sekstenmeteren løftet ballen inn i nettmaskene.

I tillegg til at Oda Folmo Myhr ble historisk med sitt 50. og 51. seriemål for FUVO, så ble også Maria Hansen Sloan det. Hun tangerte rekorden for seniorspillere med ni mål i en og samme kamp. De to andre er Henning Tangen og Kjell Engeflaen, som begge scoret samme antall mål for FUVO 2 i 6.divisjon i henholdsvis 2002 og 2007.

Neste kamp for FUVO-damene er fredag 6.mai, borte mot Borgen

FUVO stilte med følgende lag: Tine Ihlang, Anna Edvardsen, Vilde Rustad Nilsen, Juni Steen, Oda Folmo Myhr, Susanne Ødegaard, Aurora Folmo Myhr, Sarah Finstad Hansen, Sara Marie Libråten, Maria Hansen Sloan og Vilde Aarhus

Benyttede innbyttere: Eline Krogstad Nilsen, Christine Berg Haugen, Anne Kristine Sanderud Nordgaard, Caroline Aarlie Heiberg