Haga-keeper Nicholas Reklev banket inn 20-20 i kampens siste sekund

Gutter 15 år. Haga mot Ull/Kisa 2  20-20 (8-11)

Haga tok i mot gjestene fra Ull/Kisa i Neshallen denne tirsdags kvelden, og det var hjemmelaget som scoret det første målet. Deretter scoret Ull/Kisa 5 ganger, uten at Hagaspillerne klarte å sette ballen i mål. De var utålmodige framover, og både pasninger og skudd var dårlig. Det ble tatt timeout, og gutta fikk beskjed om å roe ned, og spille sammen. Bruntrøyene løp rett opp i angrep og scoret, og etter dette hang de litt bedre med. Avstanden ble kortet inn til 4 mål på det minste, men var 6 mål på det meste denne omgangen. Gutta var for upresise i skuddene, og skjøt mye rett fram hvor keeper stod. Samtidig spilte Ull/Kisa angrep med mye innspill til 2 strekspillere, og de offensive Hagagutta hang ikke med på dette. Men de siste minuttene av omgangen lå de flatere i forsvar, og fikk mer tak på angrepsspillet til gjestene. Dette ga resultater, og til pause var stillingen 8-11.

I 2. omgang fortsatte gjestene å ha føringen. Det var store rom i forsvaret til Ull/Kisa, men Haga stresset framover, og klarte ikke å få orden på det gode angrepsspillet de har vist i det siste. De fortsatte uten samspill, og både pasninger og skudd var upresise.

Men Ull/Kisa klarte ikke å øke ledelsen med mer enn 4 mål. Og 10 minutter ut i 2. omgang begynte Hagagutta opphentingen. De gikk fra 12-16 til 15-16 på snaue 3 minutter, og plutselig var det spenning i kampen. Men gjestene stod i mot, og gikk opp til 15-18. Enda en gang startet bruntrøyene opphentingen, og da var det drøye 10 minutter igjen av omgangen. Og etter 19 minutter, og med 6 minutter igjen å spille, utlignet Haga for første gang i kampen, til 18-18. De ble heiet fram av publikum, og det var stor stemning i hallen.

Ull/Kisa gikk opp til 18-19, og Haga utlignet til 19-19 da det gjenstod drøye 3 minutter. Begge lagene bommet på mål, og da det gjenstod 12 sekunder av kampen, gikk Ull/Kisa opp i ledelse 19-20. Haga tok umiddelbart timeout, og gutta fikk beskjed om å spille ball sammen framover, og sørge for at det ikke ble frikast. Dommeren blåste i gang for de siste 12 sekundene, og Haga startet fra midten av banen. Det ble et frikast til Haga som de tok raskt, og keeper Nicholas Reklev ble sendt med oppover i angrep. Han fikk ballen 12 meter fra mål, og med hans høyde og spenst er det ingen som klarer å blokke skudden hans, og han banket ballen inn i mål til 20-20. Klokka på tavla viste da 24:59 av den 25 minutter lange omgangen.

En ulidelig spennende kamp, hvor Hagagutta ikke var fornøyd med eget spill, men tross alt veldig fornøyd med å berge 1 poeng på en dårlig dag.

Det var god stemning mellom spillerne fra Haga og Ull/Kisa både før og etter kampen, og det ble tatt felles lagbilde etter kampen. Rivaler på banen, og venner utenfor – akkurat slik idretten skal være.

Hata stilte med følgende lag: Marius Qvigstad (1), Daniel Baraas, Emilio Markussen (5), Henrik Sakshaug (3), Mathias Andreassen, Benjamin Sefring (4), Ludvig Salamonsen (6), Johan Thoresen og Nicholas Reklev (keeper/1 scoring).