FUVO-damene suser videre

4.div  Søndre Høland – FUVO 1-4 (1-1)

FUVO var spådd å slite mer i år enn de har gjort de siste årene, men flere spillere har kommet tilbake og sammen har laget levert en strålende vårsesong. Mandag tok trener Elvis Kaunatjike med seg damene sine på langtur til Bråtevangen kunstgress og møte med Søndre Høland. Før kampen lå FUVO på andreplass med muligheter til å innta førsteplassen med seier, mens Søndre Høland befant seg helt i bunnen av tabellen.

Uavgjort til pause

Det var gjestene som startet kampen oppskriftmessig best, men det var ikke veldig stor forskjell på lagene. Mulig FUVO tok litt lett på motstanderen som sliter i den andre enden av tabellen. Dette straffet seg da Søndre Høland tok ledelsen 1-0 på sin første store målsjanse etter halvspilt første omgang. Etter en halvtime fikk FUVO indirekte frispark inne i hjemmelagets sekstenmeter. Marianne Tollhaug vippet ballen opp til Oda Folmo Myhr, som klinket inn utligningen.

Oda Folmo Myhr med sitt 13.hat-trick

I pausepraten var FUVO-trener Elvis Kaunatjike klar på at jentene måtte heve kvaliteten og intensiteten fra start. Det var et heltent lag som gikk utpå matta og tok tak i matchen fra da dommeren blåste i fløyta.  Oda Folmo Myhr ga bortelaget en knallstart på omgangen da hun sendte bortelaget i føringen før det var spilt to minutter. Etter ca 60 minutter fullførte Folmo Myhr sitt hat-trick da han økte til 1-3 til FUVO. Dette var hennes 13. hat-trick for klubben siden debuten i april 2018. Et snaut kvarter før slutt punkterte Tuva Sten Andersen kampen da hun fastsatte sluttresultatet til 4-1 til laget fra Opakermoen.

FUVO med seks seire av sju mulige

Med seieren klatret FUVO forbi Lillestrøm 3 og helt øverst på tabellen. Men det ble med en gjestevisitt ettersom Lillestrøm 3 slo Skedsmo 3-2 på torsdag. FUVO skulle for øvrig spilt kamp mot Nittedal for en uke siden, men de klarte ikke stille lag og var heller ikke interessert i å finne en ny dato. Det betyr også at FUVO kun har en kamp igjen før de tar sommerferie. Den spilles 11.juni, hjemme mot Lørenskog. De er uansett garantert minimum en andreplass på vårtabellen.

FUVO stilte med følgende lag: Tine Ihlang, Vilde Rustad Nilsen, Susanne Ødegaard, Victoria Myrvang Freltofte, Anna Edvardsen, Oda Folmo Myhr, Emilie Kathrine Strømme Engelien, Sarah Finstad Hansen, Ida Ormstad Nilsen, Tuva Sten Andersen og Marianne Tollhaug, Benken: Anneli Hofstad Jensen, Daniela Myrvang Freltofte, Linnea Fjelland, Matilde Ishaug og Thea Hauge