Sluttreferat: FUVO best i toppkampen

Sola skinte på Opakermoen da FUVO tok i mot Kløfta til årets første gresskamp. Det å kjenne lukten av ekte gress gjør noe med kropp og sjel. Deilig!  Og med over 200 tilskuere på tribunen lå alt til rette for en morsom og underholdende kamp.

Kløfta kom til Funnefoss stadion stinne av selvtillit etter en drømmestart på årets sesong og uten tap på bortebane siden oktober 2016. På motsatt side stod et revansjesugent FUVO-lag som nær sagt som vanlig ikke har imponert i seriestarten.

Hjemmelaget hadde med sine sju poeng på de tre første kampene startet sesongen helt ok, men manglet litt på prestasjonsbiten. På den andre siden hadde de før dagens match spilt ni seriekamper på rad uten tap.

Mads Rismoen scoret i sitt comeback

Det smalt til fra start. Allerede etter tre minutter feide Kim Brenna et skudd i tverrligeren. Og mer skulle det bli. Hjemmelaget var “On fire” fra start og produserte flere store målsjanser. Til tross for stor FUVO-dominans, tok det halve omgangen før laget tok ledelsen. Et innlegg høyre endte til slutt hos Mads Rismoen, som breisidet ballen over målstreken.

Etter målet ble det betraktelig mer ampert, og i løpet av en fire minutters periode dro dommeren frem det gule kortet ved fire anledninger, to til hvert av lagene.

Etter hvert som tiden gikk, kjempet, eller rettere sagt kriget Kløfta seg inn i kampen. Og med seks minutter igjen av første omgangen, kjempet Christoffer Haugen Skiaker seg til et innlegg fra venstre som fant veien til toppscorer Remi Rød, som tappet inn utligningen. I omgangens siste minutt slo Kløfta-keeper Alexander Beinov et langt frispark som føyk over alle til en umarkert Remi Rød, som feide kula i tverrliggeren. Der var Kløfta utrolig nærme en ufortjent ledelse.

FUVO-trener Ørjan Heiberg fortalte til Nesfotballen at han var veldig fornøyd med de første 25-30 minuttene, men ikke helt fornøyd med det siste kvarteret.

Spissduoen Brenna og Sistek med hvert sitt

Vertene startet andre omgangen forrykende. Kim Brenna var supernærme ved to anledninger. Den første snappet Beinov like foran han, mens hans andre forsøker curlet han like utenfor stolpen.  Men i det kampuret vippet 49 minutter slo Kim Brenna en perfekt ball igjennom til Armin Sistek, som holdt Kløftas midtstopper på avstand, og  før feide kula nede i motsatt hjørne. 2-1 til FUVO.

FUVO kjørte kampen og både Kim Brenna og Julian Paulsen både kunne og burde økt ledelsen i løpet av ett minutt. Det luket flere FUVO-mål lang vei. Og etter et snaut kvarter spill av andre omgangen, sendte Stian Westerheim en lang ball i retning Kim Brenna. Han parkerte Kløftas midtstopper, Eivind Damstuen, før han smelte inn 3-1.

FUVO-spillerne viste enorm innsats og vilje med å gå “all inn” i alle duellene. Kløfta hadde lite å stille opp med, det var tamt Kløfta lag som så ut som de allerede hadde tapt kampen. Med sju minutter igjen av ordinær tid fikk FUVO et frispark langt ut på venstresiden.  Det så ut som Kim Brenna sendte frisparket rett i mål, men Julian Paulsen var etter rapportene så vidt nær kula.

Per Anders Vågan med scoring i debuten

Etter målet ble FUVO litt baktunge og med et par minutter igjen å spille kriget den tidligere FUVO-spilleren Ole  Westheim inn 4-2. Hjemmelaget svarte  imidlertid umiddeltbart. Mads Rismoen kom seg fri ned på venstresiden og la inn foran boksen hvor innbytter og debutant Per Anders Vågan hadde funnet veien. Først bommet han, men på det andre forsøket klarte han å få ballen de nødvendige cm over målstreken. 5-2 ble også sluttresultatet, etter en maktdemonstrasjon av FUVO.

Med dagens seier klatret FUVO opp på 4.plass med 10 poeng, fem poeng bak serieleder Kløfta med 15 poeng. Men FUVO har to kamper mindre spilt.

FUVO stilte med følgende lag: Andre Thomsen, Fredrik Nilsen, Stian Westerheim, Chris Lundhaug, Ole Kristian Myhre, Julian Paulsen, Armin Sistek Simen Nordnes, Ørjan Hopen , Mads Rismoen og Kim Brenna.

Benyttede innbyttere: Ovar Skjevdal, Per Anders Vågan og Mathias Vikane

Her setter Per Anders Vågan  inn 5-2 til FUVO