Møkkavær da FUVO G16 tapte for Fet2

2.divisjon Gutter 16 år. FUVO – Fet 2 5-2 (3-0)

FUVO lå under 0-3 til pause

Tirsdag var det dags for hjemmekamp i øsende regnvær mot Fet 2. Et lag de burde være på høyde med, men da må man være “på” fra start. FUVO har i år dessverre variert litt for mye til å heve seg i 2.divisjon.

Fet 2 gikk rett i strupen på vertene og allerede etter et par minutter smalt det i tverrliggeren bak FUVO-keeper Mathias Scharning Lundberg. Etter 8 minutter tok gjestene ledelsen etter en corner hvor de var aggressive og trøkket skikkelig til i hodeduellen med en FUVO-forsvarer.

FUVOs midtstoppere Lars-Fredrik Snildal og Sindre Poll trøkket skikkelig til i duellene en mot en, men på dødballer klarte heller ikke de i likhet med resten av lagkameratene og vinne de viktige duellene inne i egen boks.

Fet med scoring i siste sekund av først omgang

Selv om Fet var det beste laget, var ikke FUVO helt borte de heller, men det ville seg ikke helt. Etter hvert måtte både Lars-Fredrik Snildal og Lamek Million av banen med skade, noe som ikke gjorde situasjonen noe bedre. Fet gikk opp til 0-2 etter 36 minutter og i kampens siste sekund økte de til 0-3.

FUVOs største utfordring i første omgang og generelt i hele sesongen er duellspillet inne i egen boks, samt pasningsspillet. Alt for ofte for løse pasninger som blir snappet opp av motstandere, som da kan sette i gang kontringer.

2-2 i andre omgang

I pausen ble FUVO-gutta enige om at det var mulig å snu kampen, men det skulle bare ta fem minutter før det stod 0-4.To minutter senere stod det 0-5 etter at Fet ble tildelt et straffespark.

Det skulle ett mål den riktige veien før FUVO-spillerne våknet skikkelig til live i regnværet. Aleksander Persvangen-Johansen reduserte til 1-5 etter 52 minutter. De røde og hvite klarte å ta litt mer vare på kula, og etter 70 minutter var det dags for kveldens perle. En corner endte til slutt hos Nicolay Snildal, som fra 35 meter satte silkefoten til og feide ballen over keeper og inn i mål. Med litt mer dyktighet kunne FUVO nok scoret et mål eller to til, men alt i alt vant Fet en fullt fortjent seier.

FUVO stilte med følgende lag: Mathias Scharning Lundberg, William Fossum Østhaug, Victor Joswig Næss, Mantvydas Gecas, Nicolay Snildal, Lamek Million, Alxander Persvangen-Johansen,  Niklas Thøger-Andresen, Christian Rodrigues Henrikson, Sindre Poll, Fredrik Granberg, Mikkel Aasness og Lars-Fredrik Snildal

Kampens lyspunkt, Nicolay Snildal sin 2-5 redusering, kan ses her