To jenter fra Nes tatt ut på Ishockeylandslaget

Linn Aakre og Emilie Ilseng Kristiansen er begge tatt ut på det damelandslaget i ishockey

Linn og Emilie på landslaget

Linn Aakre har tross sin unge alder vært en sentral støttespiller på det norske landslaget i mange år. 22-åringen startet sin karriere i Nes IK, og frem til hun var 15 år spilte hun kun med gutter. Etter en liten tur innom Jordal IHK endte hun i 2013/14 i Vålerenga. Der etablerte hun seg raskt i av Norges beste klubblag, og har allerede tross sin unge alder passert godt over 100 kamper i toppserien

22-åringen fikk sin VM-debut for Norge allerede i 2014, men måtte vente til 2019 for å spille med en venninne fra Nes. Emilie Ilseng Kristiansen ble tirsdag denne uken tatt til 4-nasjoners turnering i Frankrike. Turneringen finner sted 5.-10. februar og Norge møter Slovakia, Ungarn og vertsnasjonen Frankrike.

Den 21 år unge jenta fra Årnes, som til daglig er å finne i buret til Hasle-Løren, har lenge vært et stort keepertalent. I 2016 ble hun kåret til mesterskapets beste keeper i U18 VM, med en redningsprosent på 95,45 prosent.

U18 landslaget med Emilie i mål imponerte de fleste, og de kunne fornøyd dra hjem med en gjev sølvmedalje i sekken. Den gangen, i januar 2016, sa den da 17 år gamle jenta at hennes store mål for fremtiden var å komme på A-landslaget for kvinner, men aller mest av alt ønsket hun å spille hockey på høyeste mulige nivå. Om en drøy ukes tid kan nok et mål være i boks.

Vi ønsker begge Nes-jentene lykke til

Hele troppen kan ses her: https://www.hockey.no/nyheter/aktuelt/a-landslag-kvinner-turnering-i-epinal-frankrike-5.-10-februar-2019/?fbclid=IwAR3CtwVkhulRi9CoQg_V5CqezT2W3hjSnEZsplGegYT4YKFYzmow49swwBU

 

Denne artikkelen er sponset av

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg