15.plass til Fredrik Nilsen og Norge

Norge vant pulja si

FUVO-spiller Fredrik Nilsen har de siste ukene vært i Portugal for å representere Norge i deres kvalifisering til 2021 FIFA Beach Soccer World Cup.

Sammen med resten av landslagskameratene startet de med å slå Moldova 2-0, før de spilte 1-1 mot Tsjekkia. Dermed måtte det ekstraomganger og siden straffesparkkonkurranse for å kåre en vinner. Heldigvis trakk Norge det lengste strået som gjorde sitt til at de vant puljen sin og gikk videre til mellomrunden.

Tapte så det suste mot turneringsvinner Spania

I mellomrunden ble det tidlig klart at Norge hadde lite å stille opp med. Allerede i den første matchen møtte de landet som til slutt skulle gå helt til topps i turneringen. Spania vartet opp med tekniske lekkerbisker og feide Norge rett og slett av banen. Da dommeren blåste av stod det 8-0 til spanjolene. Dessverre gikk det ikke så mye bedre i møte med Hviterussland, men der scoret Norge i alle fall to mål i kampen som endte 9-2. I den siste kampen var Norge mye mer med. Men heller ikke denne gangen klarte de å komme helt opp på sitt beste nivå, og da dommeren blåste av hadde Polen slått Norge 3-1.

Tapte for Danmark – Slo Kasakhstan og endte på 15.plass

Norge endte sist i mellomrunden og måtte spille plasseringskamper om plassene fra 9. til 16.plass. I den første av to kamper var det duket for et herlig oppgjør mot Danmark. Det startet veldig bra for Norge som tok ledelsen, før Danmark slo tilbake med to scoringer i første periode og ett i starten av andre. Norge ga imidlertid ikke opp og, scoret to ganger og utlignet til 3-3. Dessverre hadde danskene et gir til inne og sju minutter før slutt tok de ledelsen 3-4, som like før slutt ble til 3-5. Dermed endte Norge opp med å spille om 15. og 16. plassen mot Kasakhstan.

Selv om Norge kom under, så ble det tidlig klart at nordmennene var det beste laget. De gikk fra 0-1 til 3-1, før Kasakhstan reduserte til 3-2, men under ett minutt senere stod det 4-2 etter et selvmål. Norge avsluttet turneringen med tre scoringer og en velfortjent 7-2 seier.

Spania gikk til topps etter 5-2 seier over Ukraina i finalen.