Ole Kristian Tollefsen legger opp

Artikklen kan leses her: http://www.farjestadbk.se/artikel/pkv0ajd1b-23h01/ole-kristian-tollefsen-jag-ar-inte-langre-en-hockeyspelare

 

Ole Kristian Tollefsen (29/3-1984) startet sin karriere i Nes IK, men flyttet som 16-åring til Lillehammer for å gå på hockeylinjen på NTG. Allerede som junior fikk han sjansen på a-laget til Lillehammer, og sesongen 2001/02 ble en mega suksess med NM-bronse i senior, NM-sølv med NTG eldre juniorer og NM-gull med NTG yngre juniorer. I juni 2002 ble Tollefsen drafet i tredje runde, nummer 65 totalt, av NHL-klubben Columbus Blue Jackets. 

Høsten 2002 reiste han over til Canada for å spille juniorhockey for Brandon Wheat Kings. Tollefsen brukte litt tid på å tilpasse seg forholdene i WHL, men gjennom sin oppofrende og knallharde spillestil ble han ganske fort en populær og beryktet spiller i Brandon. 

Etter to sesonger i Brandon,  tok han høsten 2004 turen til Syracuse Crunch i AHL, som er farmerklubben til Columbus Blue Jackets. Etter både opp og nedturer i AHL, ble han foran 2005/06 sesongen hentet opp i NHL. 23.november 2005 debuterte Tollefsen for Columbus Blue Jackets i deres møte med Phoenix Coyotes.  Sitt første poeng noterte han ett år og en dag etter sin debut. 

Han ble fort kjent for å være taklingssterk, sin fysiske spillestil og sine slåsskamper, og fikk i sin tid i Columbus tilnavnet “The Norwegian Nightmare”. I alt noterte han seg for ni slåsskaper i 2006/07-sesongen, men har selv uttrykt at han “er snill som et lam”utenfor isen. 

Skader gjorde sitt til at det etter hvert ble mindre istid, og etter fire sesonger i Columbus Blue Jackets, forlot han klubben til fordel for Philadelphia Flyers. Der ble han i en sesong, før han i 2010/11-sesongen valgte å flytte til Sverige og spill for Modo. Totalt endte han på 163 NHL-kamper og 12 målpoeng. For sine mange slåsskamper endte han til slutt opp med 296 minutter i utvisningsboksen. 

Etter to år i Modo, ble han kjøpt av Färjestad BK i 2012. Der har han spilt frem til i dag, da han meddelte at han legger opp i en alder av nesten 34 år. De siste årene har han vært ekstremt utsatt for skader, og det var også pga det at han til slutt måtte kaste inn håndkle, etter nesten 500 kamper i NHL og SHL

På det norske landslaget var han en bauta i over 10 år, og i mange av dem var han også kaptein. Totalt endte han på 57 kamper med flagget på brystet.

 

Hele Nes takker Ole Kristian Tollefsen for han innsats på hockeybanen, og ønsker han samtidig god bedring.

 

Kilde: Bl.a. Wikipedia

#OleKristianTollefsen #NesIK #NHL 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg