Statistikk og historier fra 1967 og frem til 2017

Å kalle meg forfatter er å dra strikken alt for langt, men jeg har i alle fall fått trykt en stk perm med statistikk og historier fra de siste 50 årene til FUVO. Dvs fra sammenslåingen 5.februar 1967 og frem til og med 2017. Totalt snakker vi om 282 sider.

De aller fleste som har spilt a-kamp skal være nevnt med info om debutkamp, første gangen man scoret, kamper og mål hvert år, og selvfølgelig en total sum på dette. I tillegg har det vanket noen få linjer om hver enkelt spiller.

Man kan også lese litt om historien til både Funnefoss IL, som ble stiftet 6/12-1924 og Vormsund IL, som ble stiftet 17/6-1934, samt samarbeidsklubbene deres frem til at klubbene slo seg sammen i 1967.

Man finner også samtlige kretsmestere fra Funnefoss IL sitt første kretsmesterskap i 1934, til det siste som ble tatt i 2014, da G14-laget ble kretsmestere i 7ér fotball.

Dette, sammen med alt fra «Viktige og uviktige ting å vite om FUVO», styrets sammensetning år for år, æresmedlemmer, gullballvinnere, marvinprisvinnere, tabeller og små historier år for år, er noe av det man kan lese. Mest for nerdene, men også for den som er litt over gjennomsnittet interessert i FUVO.

Fatter(Bjørn Heiberg) og jeg snakket mange ganger om å få laget en bok om FUVO, men dessverre gikk han bort før vi fikk satt oss skikkelig ned. Han hadde imidlertid skrevet ned en del ting, og dette har jeg tatt med inn i permen. En del av det som er skrevet er kjent gjennom klubbens nettsider, men mye er også nytt.

 

Her følger et par-tre småsnacks fra permen 🙂

 

Harald Øverby, Funnefoss IL sin første formann

 

KRETSMESTERE

FUVO har over 25 kretsmesterskap i alt fra lilleputter til Old Girls. Det første var det Funnefoss IL som tok i 1934, ti år etter at klubben stiftet. Året etter så gikk laget helt til topps i A klassen, noe som må sies å være en av klubbens to største bravader før sammenslåingen i 1967. Den andre store perioden var 1952/53 og 1953/54. Etter å ha vunnet daværende 2.divisjon, endte Funnefoss IL på 8.plass i 1.divisjon i 1953/54. Noe som dessverre resulterte at laget rykket ned. Totalt endte Funnefoss IL på 12 kretsmesterskap, der siste var opprykket fra 6.divisjon i 1965.

Vormsund IL, som ble stiftet i 1934, brukte 19 år før de tok sitt første kretsmesterskap. I 1953 ble laget kretsmestere i daværende 4.divisjon, to år senere kopierte de bedriften i samme divisjon. Den siste kretsmesterskapstittelen tok lilleputtlaget med Rolf Nordberg i spissen i 1966. Det samme laget, med stort sett de samme spillerne var med å vinne kretsmesterskapet for smågutter noen få år senere.  Totalt tok Vormsund IL 3 kretsmesterskap.

I en drøy femårsperiode etter andre verdenskrig var Funnefoss og Halmsås en felles klubb. I løpet av disse årene tok klubben to kretsmesterskap. I 1946 gikk juniorlaget til topps, mens man året etter ble kretsmestere i klasse A Reservelag.

Etter sammenslåingen i 1967 har FUVO tatt 10 kretsmesterskap, den første i 1968, den siste i 2014, da gutter 14 laget gikk til topps i 7ér fotball for andre året på rad.

 

 

DISKUSJON MED REDAKTØR NORDBERG

Morten Heiberg og Glåmdalens redaktør Rolf Nordberg hadde en diskusjon rundt bruken av ordet FUVO i avisartikler. Klubben har for mange år siden tatt et standpunkt om at klubbnavnet skal skrives FUVO med store bokstaver, men Glåmdalen, og flere med dem bruker helst Fu-Vo eller FU/VO. Nordberg mente at den eneste gode begrunnelsen til at Glåmdalen skulle bruke store bokstaver var hvis man mente følgende:

F=Funnefoss

U=Uvesund

V= Vormsund

O= Opaker

 

 

FUVO STØTTER KJØP AV FOTBALLSTØVLER (1970)

Til årsmøte i FUVO hadde Knut Hagen innlevert et forslag om at klubben burde betale A-spillerne 100 kroner til innkjøp av fotballstøvler. Dette skulle først og fremst gis som en premiering til de spillerne som var mest på trening. Ingen kunne være borte mer enn 2x fire ganger i løpet av året. Styret gikk inn for forslaget, selv om det var et par styremedlemmer som ikke var enig. 16-årige Rolf Nordberg mente det var bedre å gi tilskuddet til juniorspillerne. Samme person mente ellers at det var viktigere for laget å skaffe seg en god trener, og han fremsatte i et senere innlegg forslag om at det ikke skulle utbetales noen form for støtte. Olav Myrbråten var enig med Nordberg, han synes det var galt at det skulle komme penger inn i bildet for den som ønsker å spille fotball, da er vi snart proffer, mente han. Knut Hagen, forslagsstilleren, mente at laget burde kunne satse både på trener og utbetaling av fotballstøvler. Borgar Hansen sa at dersom FUVO skulle fortsette å spille fotball må det skaffes trener, får vi ikke trener, behøver vi heller ikke fotballstøvler. Ved avstemningen ble Hagens forslag vedtatt med 14 mot 13 stemmer. To stemte blankt

 

#FUVO #Historie #Adelskalender

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg