Tre fotballhistorier fra starten av 1970-tallet

  •   

I FUVO-boka er det tatt med en del historier fra de siste 50 årene. Her presenterer vi tre stk fra begynnelsen av 1970-tallet. Den første omhandler den da 17 år gamle Rolf Nordberg sin oppfattning av forskjellen i seriøsitet mellom moderklubben FUVO og R&Å, mens den andre tar for seg den gangen FUVO protesterte mot R&Å fordi man benyttet seg av en for ung spiller. Den tredje og siste er en liten hyllest til den gangen damelaget til FUVO ble Nesmestere for første gang. 

 

INGEN MORSOMME PERSONER PÅ ÅRNES (1971)

Tidligere FUVO-spiller Rolf Nordberg fant det for godt å skrive litt om miljøet på R&Å kontra sin tidligere klubb FUVO. I avisen R&Å-nytt skrev han følgende i 1971.(Nordberg var 17 år og fremdeles juniorspiller)

Noe som slo meg, var at samtlige gikk inn for å trene og at ingen protesterte eller prøvde å lure seg unna. Dette var nytt for meg, ikke for å si noe galt om FUVO, men i min gamle klubb skulle alltid noen fleipe, lure unna osv. noe som gikk ut over de som virkelig ville ha utbytte av treningen. Slike “morsomme” personer har jeg ennå ikke truffet her på Årnes, og det betyr i hvert fall mye for meg.

 

FUVO PROTESTERTE PÅ R&Å SITT UNGE MANNSKAP(1974)

Ungdomslaget til FUVO tapte 4-2 for erkerivalen R&Å, men la så inn protest fordi R&Å brukte en for ung spiller. I følge reglementet så kan man spille A-lags fotball fra 16 år, men man måtte være fylt 17 år for å spille på ungdomslaget. Dette var for øvrig første gang kretsen hadde hørt om at noen hadde protesterte fordi et lag brukte en for ung spiller, men protesten ble tatt til følge, og FUVO ble tilkjent seieren.  Det toppet seg da kretsens representant uttalte seg at FUVO kunne spart seg for å protestere. FUVO svarte da via lokalavisen Raumnes og med brev direkte til kretsen. Der skrev de i klare ordlag at kretsen måtte ta et styremøte for å gi vedkommende en reprimande.

Da FUVO rett etterpå protesterte på nytt, og vant den, så stod det i avisen Raumnes at det var veldig usikkert om det var mulig å få kåret en kretsmester, hvis protestene fortsatte ut sesongen.

 

DAMELAGET TIL FUVO BLE NESMESTERE (1974)

I 1974 ble det første Nesmesterskapet i damefotball arrangert, og i finalen slo FUVO motstander Fenstad SK med 2-1. Bente Granli scoret begge hjemmelagets mål, og var sammen med 14-årige Wendy Kværner, kampens beste spillere. Følgende var med på vinnerlaget, og laget som senere var med på det første uoffisielle Norgesmesterskapet: Wenche Nygård, Turid Haugen, Inger Strøm, Wendy Kværner, Anne Nygård, Bente Granli, Jorun Grenaker, Sidsel Heiberg, Vigdis Bråthen, Gro Jensen, Sissel Ullerlien og Grete Jensen. Trener var Kaj Jensen

 

 

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg