Vinnere på Kultur- og idrettsgallaen 2018

Fredag kveld arrangerte Nes Kommune i samarbeid med avisen Raumnes og Aurskog Sparebank, tidenes første Kultur- og idrettsgalla. Mange kjente idrettsnavn, lag, foreninger og ildsjeler fikk sin fortjent hyllest. Vinner av “Publikumsprisen” ble Martin Skolbekken, mens bestekompisen og redningsmann, Sebastian Wang ble kåret til “Årets forbilde”

Her finner man resten av vinnerne:

 

ÅRETS MANNLIGE UTØVER

Amund Grøndahl Jansen

Jansen startet å sykle for Nes Sykkelklubb som 12-åring. Etter en imponerende sesong som sisteårs U23-rytter for Joker Icopal og landslaget i 2016, ble 23-åringen hentet av LottoNL-Jumbo. I 2017 skulle han bryne seg mot proffene. I det nederlandske laget har nordmannen fått flere muligheter til å kjøre for egne sjanser, men han har også figurert som opptrekker for lagets stjernespurter. Han var innblandet i finalene i stort sett alle ritt han kjørte i høstsesongen. Den første proffseieren har heller ikke vært langt unna.

 

ÅRETS KVINNELIGE UTØVER

Tiril Udnes Weng

Tiril er 21 år og medlem av Nes ski. Hun har et stort konkurranseinstinkt og drømmer om å bli verdens beste skiløper. I 2017 ble hun tatt ut på rekruttlandslaget og tok sine første verdenscuppoeng på sprinten i Toblach i januar. I VM U23 ble det en god andreplass i 10 km fri teknikk. Under norgesmesterskapet på Gålå ble hun norgesmester i lagsprint og tok tredjeplassen på 5 kilometer fristil.

 

ÅRETS IDRETTSLAG

FUVO

Etter noen år med lav rekruttering hadde FUVO en stor oppblomstring i antall aktive i 2017. FUVO har tilbud innenfor yoga, allidrett, boksing og fotball. FUVO har i 2017 også gjort seg bemerket utenfor fotballbanen gjennom samarbeid med NAV om arbeidstrening for ungdom, samarbeid med Kriminalomsorg i Frihet om avtjening av samfunnstjeneste, med Nes kommune om ukentlig Neskafe og med demensteamet i Nes kommune om tilbud til aktive mannfolk. FUVO viste også et sterkt samhold etter jordskjelvet på Kos, hvor tre av klubbens spillere var involvert, og hvor Martin Skolbekken ble alvorlig skadet.

 

ÅRETS GRUPPE (SCENEKUNST,TEATER,MUSIKK)

Nes Skolekorps

Korpset ble stiftet i 1988, da Vormsund Jente- og guttekorps og Årnes Juniorkorps slo seg sammen. Korpset rekrutterer musikanter fra Årnes skole, Østgård skole, Fjellfoten skole og Neskollen skole. Nes skolekorps har over lang tid hatt fokus på musikalsk kvalitet og har knyttet til seg godt utdannede dirigenter og instruktører. Korpset har etablert seg helt i norgestoppen blant landets skolekorps, og tok i 2017 en hederlig 5. plass i 1. divisjon NM for skolekorps. I 2017 ble korpset regionmester i Region Øst.

 

ÅRETS KVINNELIGE UTØVER/ARTIST/KUNSTNER

Ameli Isungset Agbota

Etter videregående skole tok Ameli musikallinjen på Seljord folkehøyskole, før hun på andre forsøk kom inn på Teaterhøgskolen. Hun ble headhuntet til en av de større rollene i NRKs storsatsing «Valkyrien», som gikk på norske TV-skjermer fra januar i fjor. Hun er nå fast ansatt ved Den nasjonale scene i Bergen, hvor hun blant annet i 2017 hadde hovedrollen i familieforestillingen Askepott, samtidig som hun også spilte i glamrockmusikalen Hedwig and The Angry Inch.

 

ÅRETS MANNLIGE UTØVER/ARTIST/KUNSTNER

Øyvind Sørum

Øyvind Sørum er utdannet organist og kirkemusiker fra Bergen Musikkonservatorium. Siden 2003 har han jobbet som kirkemusiker i Nes. Sørum har initiert og holdt en rekke konserter i Nes og vært en stor bidragsyter til å bringe inn etablerte musikere, solister og ensembler til bygda. I 2017 ledet han lokale og regionale musikere i forberedelsen med framføring av Messias, som ble framført i januar i år.

 

ÅRETS ILDSJEL

Bjørn Olstad

Bjørn Olstad fra Vinstra slo seg ned i Nes for over 40 år siden. Både Halmsås & omegn skilag, Skogbygda skolemusikkforening, Skogbygda skole og Skogbygda historielag har kunnet nyte godt av den nytenkende og iderike ildsjelen. Det er umulig å telle alle årsverkene han har nedlagt for barn- og ungdomsarbeidet og for et levende bygdesamfunn.

 

ÅRETS NYKOMMER

Hvam United

Stjernelaget Hvam United hadde sin første trening i begynnelsen av februar 2017, og tilbudet ble en umiddelbar suksess. Laget har vist fantastisk samhold og idrettsglede fra første spark på ballen, og har gjennom året hatt en veldig god utvikling.

 

ÅRETS LAG OG FORENING/ÅPEN KLASSE

Nes seniorkabaret

I 2017 hadde Nes seniorkabaret nok en suksess med forestillingen «Camping». Over 3000 publikummere i busslast på busslast fra fjern og nær besøkte forestillingene som gikk over en uke i storsalen i Nes kulturhus. 40-50 frivillige er hvert år engasjert fra tidlig høst til april med planlegging og innøving av forestillingen. I fjor høst kunne en også se dette eventyret på lerret i filmen «Aldri for seint».

 

#Neskommune #kultur #Idrettsgalla #Ildsjel #vinnere #Nes 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg