Sluttreferat: Heldig FUVO-seier etter to sene mål

Ørjan Hopen skrur her inn 2-2 på corner

Det var et ungt Ull/Kisa2 lag som stod på den andre banehalvdelen og tok i mot FUVO til kamp på Jessheim stadion mandag kveld. Serielederen har stilt varierende lag i de fire første matchene, men mandagens lag var det samme som slo R&Å i forrige hjemmekamp. La det også være sagt med en gang, dette Ull/Kisa2-laget med kun juniorspillere, er noe av det bedre FUVO har møtt de senere år.

Brenna sendte FUVO i ledelsen til pause

FUVO startet kampen best, og allerede etter få minutters spill kombinerte Sistek og Hopen fint sentralt på hjemmelagets banehalvdel. Ballen havnet til slutt hos Ole Kristian Myhre, som avsluttet med et skudd like tilside for mål. De unge Kisa-spillerne presset høyt med mange spillere og klarte å stresse bortelaget. Men etter 18 minutter fant Ørjan Hopen goalgetter Kim Brenna med en super ball i bakrom, og pang, så satt ballen helt nede ved stolperoten. FUVO fikk flere gode overgangsmuligheter, men kom ikke nærmere enn et godt skudd fra Kim Brenna som vertenes sisteskanse reddet glimrende helt nede i hjørnet. Ull/Kisa2 var heller ikke uefne og kom til et par gode skuddforsøk. Nærmest var de imidlertid like før pause. Et frispark ble stusset få cm tilside for mål.

Dårlige nyheter for FUVO i første omgang. Ikke bare leverte de en omgang under pari, de fikk også to skader. Etter en halvtime måtte Kristian Edøy Hansen kaste inn håndkleet og i pausen var det Julian Paulsen sin tur. Inn kom Baktiar Rzaev og Jens Ihler. Sistnevnte skulle etter hvert vise seg fra en god og en uheldig side.

FUVO-trener Ørjan Heiberg var ikke helt fornøyd med gutta sine i garderobepraten. Han mente at forsvarsarbeidet var for dårlig, det startet på topp og fortsatte via midtbanen til forsvarsfireren. Han var skuffet over at laget ikke klarte å utnytte det store mellomrommet sentralt og bakrommet som kom av at Kisa presset høyt med seks spillere. Trener og spillere ble imidlertid enige om å gå ut i hundre og prøve å drepe kampen, men det skulle vise seg å bli enda vanskeligere enn først antatt

Kisa snudde med to kjappe scoringer

Som i første omgang startet de røde og hvite best. Kim Brenna var første mann til å fyre av et godt.skudd, før innbytter Jens Ihler var utrolig nærme å sette inn 0-2, men skuddet hans fra over litt over tjue meter traff stolpen. FUVO hadde god kontroll på matchen det første kvarteret, men så kom Kisa på en god overgang på venstresiden som endte med et innlegg som traff en FUVO-spiller før den gikk over målstreken. Få minutter senere kom Ull/Kisa2 til nok et innlegg fra venstre som gikk over alle FUVO-spillerne, helt til en umarkert Kisa-spiller, som dunket ballen kontant i nettet. Dermed hadde hjemmelaget snudd 0-1 til 2-1.

De siste tjue minuttene av kampen ble Hawaii-fotball uten like. Begge lag satset på tempo og mange spillere i angrep. Første mann til å komme til stor målsjanse var Stian Westerheim, som traff tverrliggeren med en heading etter en dødball.

Så eksploderte det. Ikke bare var det Hawaii-fotball de siste ti minuttene, det var helt kokkos, med store målsjanser, mange mål, straffespark og rødt kort.

Hopen og Brenna avgjorde med to sene goaller

Først ut var en Kisa-spiller som klarte å skyte over fra fire meters hold, etter meget godt angrep og forarbeid. Der kunne det fort stått 3-1.

FUVO svarte med å gå rett opp i angrep og fikk en korrekt idømt corner etter en klønete inngripen av keeper, som rotet ballen over dødlinja. Ørjan Hopen viste hvordan man skal gjøre det ved å skru corneren i mål. Man skulle kanskje tro at hjemmelaget datt litt sammen, snarere tvert i mot. Først kom de igjennom på høyresiden, hvor kantspilleren til slutt curlet ballen like utenfor, før de etter 84 minutter kom på en god overgang hvor Jens Ihler endte med å komme på etterskudd og lage straffe. I tillegg fikk han se det røde kortet fra kampens dommer.

Men FUVO-keeper Andre Thomsen hadde på ingen måte tenkt å servere Kisa2 seieren. Han vartet opp med en god og ikke minst en veldig viktig strafferedning. Og i stedet 3-2 til vertene, med få minutter igjen å spille, så snudde FUVO og Kim Brenna 2-1 til 2-3 med et velplassert skudd etter en fin pasning fra Armin Sistek, med kun et par minutter igjen av ordinær tid. Ull/kisa2 fortsatte å gønne på, og kun en stolpe stod i veien for utligning. I det dommeren skulle blåse av kampen fikk FUVO frispark fra rundt tjue meter. Og med en Hopen-spesial, så fastsatte Ørjan Hopen Sluttresultatet til 4-2 til FUVO.

Det var en kamp under pari for FUVO-gutta, som alt i alt tok en heldig seier. Det hadde ikke vært noe å si på om de unge Kisa-spillerne hadde fått med seg ett poeng.

FUVO spiller neste kamp førstkommende lørdag, hjemme mot Kløfta.

Andre Thomsen, Fredrik Nilsen, Stian Westerheim, Kristian Edøy Hansen, Ole Kristian Myhre, Chris Lundhaug, Julian Paulsen, Ørjan Hopen, Simen Nordnes, Armin Siste og Kim Brenna

Benyttede innbyttere: Baktiar Rzaev og Jens Ihler