FUVO-damene med sin andre strake seier

FUVO – Gjerdrum

Både FUVO og Gjerdrum har kun en spilt kamp så langt i sesongen. FUVO åpnet sesongen med å slå Eidskog, mens motstander Gjerdrum startet med å spille uavgjort mot samme motstander. Dermed var det ventet et jevnt og tøft oppgjør på Funnefoss Kunstgress tirsdag kveld. Så feil kan man ta?..

FUVO i føringen allerede etter ett minutt

Allerede etter ett minutt skled Vilde Rustad Nilsen igjennom og ga hjemmelaget ledelsen 1-0. FUVO fortsatte å kjøre kampen og vartet tidvis opp med fin fotball. Spesielt likte vi spiller nr 14, Ebba Sofie Aaserud. Hun er liten av størrelse, men tar igjen i teknikk og ikke minst overblikk.

Etter 19 minutter var det tid for 2-0. Oda Folmo Myhr feide av gårde et knallhardt frispark fra nærmere 40 meter som målvakten til Gjerdrum måtte gi retur på, da var Monica Haslie kjapt frempå og dyttet ballen over målstreken. En perfekt start for vertene.

Hjemmelaget var motstanderen overlegen og kunne og fort ledet med et par mål til før pause. Bl.a. var Susanne Martine Ødegaard alene med keeper og Nathalie Nøvik smelte et skudd i tverrliggeren.

Monica Haslie med sitt andre for dagen

Fem minutter ut i andre omgangen satt den imidlertid igjen for FUVO-damene. En innøvd og presis corner fra Oda Folmo Myhr landet der den skulle og Monica Haslie hadde ingen problemer å sende de røde fra Opakermoen opp i 3-0 ledelse.

• At det innøvde dødballtrekket satt, er jeg veeeldig fornøyd med, sier FUVO-trener Trond Einar Finstad til Nesfotballen.

Utover i omgangen var FUVO flere ganger alene med keeper, men virket stresset i avslutningene. Selv om spillet ikke satt så godt etter hvilen, så hadde de mer enn nok sjanser til å punktere kampen. I stedet reduserte Gjerdrum til 3-1, etter en corner like før slutt.

FUVO-trener Trond Einar Finstad konstaterte at laget hans dominerte fra start til slutt.

• Vi var bunnsolide defensivt, mye bra spill og meget god innsats. Men, vi scorer for lite mål, noe som skyldes at vi er altfor stresset i avslutningsøyeblikket. Ser litt for mye ned på ball istedenfor å ta ett blikk på keeper. Men dette skal vi jobbe med, forteller treneren.

Det eneste som irriterte treneren litt var at man slapp inn ett litt unødvendig mål helt på slutten.

• Gjerdrum skapte knapt en målsjanse, men fikk en corner helt på tampen. Og den scoret de på. Hvis jeg ikke tar feil så har vi sluppet inn ¾ av målene hittil i år (inkl treningskamper) på enkle dødballer i mot.

Til tross for det ene baklengsmålet så er Finstad fornøyd med jentenes innsats. Han forteller at det helt klart er mye positivt å ta med seg videre. Litt finjustering her og der så blir dette veldig bra.

FUVO står nå med to seiere av to mulige, og er sammen med Skjetten de eneste som ikke har tapt etter de fleste lagene har spilt 2 til 3 kamper.

Neste kamp for FUVO-damene er tirsdag 8.mai, borte mot Hakadal.

FUVO startet med følgende lag: Tine Ihlang, Unn Kristin Nordstrøm Tjong, Lena Sofia Johansen, Monica Haslie, Oda Folmo Myhr, Vilde Rustad Nilsen, Aurora Folmo Myhr, Anna Edvartsen, Ebba Sofie Aaserud, Susanne Martine Ødegaard og Sara Marie Libråten.

Benken: Ida Ormstad Nilsen, Marthine Myrbråten-Corneliussen, NatahlieNøvik og Selma Skogly