Sluttreferat: Sørumsand – FUVO

Kampen mellom Sørumsand og FUVO kom litt sent i gang pga J17 kamp. Dette gjorde sitt til at FUVO ikke fikk ett eneste minutt på kunstgresset før avspark. Jeg har sagt det før og sier det igjen, kampstart for seriøse første lag hører ikke hjemme på en mandag kl 20:15. Den skal spilles på lørdag.

Tobias Solem Karlsen med scoring og to assist i sitt comeback

Kampen startet friskt med FUVO som det førende laget. Et snaut kvarter ut i matchen fikk Kim Brenna ballen utpå venstrekanten, fintet litt frem og tilbake før han sendte en perfekt kule til Tobias Solem Karlsen på bakerste stolpe, som bare hadde å sette frem foten. 0-1.21-åringen gjorde comeback i FUVO-drakta etter å ha studert i USA det siste året.

Noen minutter senere var Brenna på farten igjen. Denne gangen serverte han Armin Sistek, men avslutningen stod ikke i stil med forarbeidet. Der burde det stått 0-2. På den påfølgende corneren var FUVO igjen veldig nærme ny scoring, men skuddet fra Mads Rismoen ble reddet på streken av en Sørumsand spiller.

Det lå et nytt FUVO mål i luften, og etter en halvtimes spill satt den igjen for nesbuene. Etter corner endte hos Fredrik Nilsen, som dunket ballen inn foran mål der den treffer Armin Sistek og går i mål

I denne perioden trøkket FUVO hjemmelaget på defensiven, men så fikk Arman Nazari komme litt for enkelt igjennom på høyresiden og fikk etter hvert lagt inn foran mål til Sander Fagerhøi, som satte ballen kontant i nettet.

To minutter etter at Sørumsand reduserte til 1-2, vartet FUVO opp med et fint angrep hvor Tobias Solem Karlsen til slutt sendte en perfekt bakromsball til Fredrik Nilsen, som kom på et kjempeløp fra sin backposisjon, og alene med Truls Nomerstad i hjemmelagets bur var veteranen sikker som banken.

Brenna avsluttet  første omgangan med å sette inn FUVOs fjerde mål

FUVO var et par hakk bedre enn hjemmelaget, og akkurat i det kampen passerte 45 minutter, fant Solem Karlsen bortelagets superspiss, Kim Brenna, med en fin pasning, og da gjorde spissen som han gjort så mange ganger før, han putta ballen i nota. Hans 16 seriemål for sesongen.

FUVO-trener Ørjan Heiberg var ikke superfornøyd med første omgangen, han mente laget hadde enda litt å gå på. Gutta ble derfor enige om å gå utpå matta i andre omgang og korte ned på ballberøringene.  Men det var lettere sagt enn gjort.

Ble presset av Sørumsand de siste 25 minuttene

Andre omgangens første stor mulighet var det Kim Brenna som fikk, men litt for dårlig første touch gjorde sitt til at han ikke fikk avsluttet som ønsket. Sørumsand begynte å småyppe seg, men igjen var det FUVO og superspissen som kom til en stor målsjanse Brenna ble spilt igjennom alene med Nomerstad, men skøyt rett på.

De siste 25 minuttene av kampen ble en merkelig forestilling. FUVO sluttet å gjøre ting enkelt og hjemmelaget tok fullstendig over. Kun en meget opplagt Andre Thomsen gjorde sitt til at det fremdeles stod 1-4.

Det var noe tamt over hele FUVO-fjøla, og det verken varmen eller sola sin skyld, den forlot nemlig Sørumsand i god tid før kampstart. Med ti minutter igjen å spille fikk Sørumsand sin velfortjente redusering. Et godt skudd fra Magnus Kolbjørnsrud fant veien til nettmaskene bak Thomsen. Vertene jaget nok et mål, men gang på gang stod Thomsen i veien.

Helt på tampen kom FUVO på en gjestevisitt. Kim Brenna serverte en fin ball til Armin Sistek, som prøvde å kjippe ballen over Nomestad, men mislykket. Dermed ebbet kampen ut med 4-2 seier til gjestene fra Opakermoen.

FUVO-trener Ørjan Heiberg konstaterte etter kampen at seier og godt spill over Kløfta ga like mange poeng som seier over Sørumsand.

• Først og fremst er jeg fornøyd med at vi vant, men vi gjorde stikk motsatt av hva vi ble enige om i pausen. Og vi avsluttet andre omgangen veldig svakt. Selv om vi ikke er “på” i store deler av 2.omgangen, vil jeg gi kred til Sørumsand som stod på og kom til flere store sjanser. Jeg sa før kampen at jeg anser Sørumsand som det beste laget bak topp fire, og når de er ?påskrudd? så viser de at de har gode kvaliteter i laget. Utfordringen er stabiliteten.  Vi tar uansett lærdom av denne kampen og satser på å komme enda sterke tilbake til helgen, da lokaloppgjøret mot R&Å står for døren.

Serietreer Kløfta spilte 0-0 mot Hauerseter, dermed har FUVO ett poeng ned til Ull/Kisa2, som vant 3-2 over Rælingen og tre poeng ned til Kløfta.

FUVO startet med følgende lag: Andre Thomsen, Ole Kristian Myhre, Stian Westerheim, Chris Lundhaug, Fredrik Nilsen, Tobias Solem Karlsen, Sondre Emilsen, Simen Nordnes, Mads Rismoen, Armin Sistek og Kim Brenna.

Benyttede innbyttere: Oskar Wang, Ørjan Hopen og Erfan Kamali

#FUVO #Serielder #Nesfotballen #TobiasSolemKarlsen #FredrikNilsen #ArminSistek #KimBrenna #4divisjon